Lassan annyi energiát fordítanak évente a Bitcoin-ra mint amennyi Azerbajdzsán éves energiafogyasztása

 ( trey | 2017. szeptember 29., péntek - 10:24 )

:O

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

A címet fel kéne szorozni egy évvel.

Mármint megduplázni? ;)

- waiter -

dupla

Csak most olvastam...

- waiter -

Mindenzt azért, hogy valami teljesen értelmetlen, technikai jellegű dolgot kergessenek, mondjuk minél nagyobb xyz tulajdonsággal bíró számokat.

--
arch,debian,retropie,osmc,android,windows

Meg legfőképp pénzt.

Hát, nekem ez nem pénz, hanem egy óriási hazárdjáték. Az egyik oldalon van többmillió antminer Kínában, a másik oldalon meg egy rakás ideges kapzsi befektető, aki ki-beteszi a pénzét, hátha lesz valami.
Ez akkor lesz hétköznapi dolgokra alkalmas pénz ha megszűnik az extrém volatilitása, és le tudja tenni azt az asztalra mint pl. a forint (~15 éve 20 forint a zsemle).

--
arch,debian,retropie,osmc,android,windows

Összesített infláció 1985 és az elmúlt év között: Átlagos éves infláció: 11.06%
258 318 Ft szükséges ma ahhoz, hogy a(z) 1985. évi 10 000 Ft értékénél legyünk.
via

Tehát a forint nem tartja az értékét, hanem kontrolláltan 11%-ot csökken az értéke évente. (a zsömle ára a támogatás mértékének köszönhető)

A volatilitás sosem fog megszűnni, mivel nincs mögötte jegybank aki "idegesen" rángatja a kamatlábat és kezeli a deviza/aranytartalékot. A mennyisége korlátozott és fix, előre meghatározott mértékben növekszik. Ez nem jellemző egyik valutára sem, így összehasonlítani nem lehet.

Az értékadó tulajdonsága inkább az aranyhoz hasonlítható, így az előállításhoz szükséges költségeket inkább ahhoz kell mérni:
Mining companies generate about 20 tons of toxic waste for every 0.333-ounce gold ring. The waste, usually a gray liquid sludge, is laden with deadly cyanide and toxic heavy metals. via

Az atlagos eves inflacio nem egyenletes, a 90-es evek elejen kiugroan magas volt, most relative alacsony.

A volatilitas akkor fog megszunni, ha tobb dolgot lehet rajta venni. Akkor egyenletesebb a kereslet-kinalat, es stabilabb az ar.

--
Worrying about killer AI and the superintelligent robots is like worrying about overcrowding on Mars. - Garry Kasparov

Nem látni a tömegeket akik BTC-vel "élnek", inkább azt látom hogy halmoznak, bányásznak, befektetnek, és "majd lesz valami".
Aki meg tényleg kereskedik vele, az ad-vesz loopban.
De olyan ember szerintem a világon nincs, aki BTC-vel meg tudna oldani akár csak néhány vásárlást. Nem merik, mert napon belül is összevissza dől-ugrál az árfolyam. És ez vele az (én) problémám.

--
arch,debian,retropie,osmc,android,windows

Ha van SpectroCoin kártyád, akkor a BTC-t tudod fizetésre használni (pl. bemész a boltba és fizetsz vele, meg letudsz venni pénzt is). Egyik haver akkor vett RISE-t 500$ értékben, amikor 0.0018 volt és eladta, amikor 0.757 volt. Most 200.000$-nyi pénz csücsül a számláján...

Bevállalta, sikerült, örül neki. De mégiscsak dollárra (tehát igazi pénzre) váltotta a sikert. Egyébként nem azt mondtam hogy technikailag nem lehet vele fizetni, azt mondtam hogy a _hétköznapi életben_ nem alkalmas a használatra. Te se mernéd költeni a BTC-det, ha lenne.

--
arch,debian,retropie,osmc,android,windows

Ez igaz.

Hanyecz Laci 10000 bitcoinért vett anno két pizzát, akkor még 10000 BTC kb 25 dollárt ért. Egy Twitter oldal is foglalkozik ezzel, https://twitter.com/bitcoin_pizza
Netes mém lett belőle.

Ez is csak engem igazol.

--
arch,debian,retropie,osmc,android,windows

BTC-t nem a jelenlegi valuták leváltására találták ki. A rendszer működéséből fakadóan a tranzakciók száma erősen korlátozott (kb 3/mp), így sosem (sőt az idő előre haladtával egyre kevésbé) lesz alkalmas arra, hogy BTC-vel "éljenek".

Tehát az egész mesterséges tradingre alkalmas, másra nem.

--
arch,debian,retropie,osmc,android,windows

Ugyanarra alkalmas, mint pl. az arany azzal a különbséggel, hogy itt pontosan tudod, hogy mennyi létezik belőle és mennyi fog 10 év múlva. Emellett egyszerűbb a tárolása és mozgatása.

Ez logikusnak hangzik, igen.
--
arch,debian,retropie,osmc,android,windows

Azért vannak egész ígéretes fejesztések mint pl a lightning network. De egyébként ez első állítás igaz, Satoshi nem a pénz leváltására találta ki, soha nem írt le ilyet.

az hogy te nem latod, nem jelenti hogy nincsenek, csak epp nem kiabalnak a mindenfele forumokon

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

http://explosm.net/comics/3479 talán még ide passzol leginkább :)

int getRandomNumber() { return 4; }  // ← aláírás
//szabályos kockadobással választva. garantáltan véletlenszerű.  xkcd

*demagóg hozzászólás*

Az illegális áruk kereskedelme (drog, fegyver, kislány Thaiföldről) meg a zsarolóvírus-ipar szépen virágzik tőle.

az, foleg hogy az illegalis aruk usd-ben ket nagysagrenddel tobb forgalom van

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Az penzebbnek tunik, amikor egy bank atir valahol egy mullat egyesre?

+1

Kíváncsi lennék arra is, hogy a flash bannerek mennyi energiát fogyasztottak az évtizedek alatt.

És a javamikulás?

Nem csak a bannerek, hanem mindenféle izgő-mozgó reklám, JS. Biztosan többet fogyasztanak azonos idő alatt, mint a bányászat.

A címből viszont egyértelmű, hogy az azerbajdzsániak bányásznak :D


„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek stb…” Aron1988@Proharder Fórum

Ezek szerint mar Azerbajdzsant is kiszerveztek Kinaba. :)
(mert amugy ott vannak a bitcoin banyak)

--
Worrying about killer AI and the superintelligent robots is like worrying about overcrowding on Mars. - Garry Kasparov

Ezt is azert talaltak ki hogy legyen par hulyenek munkaja
------------------------
Jézus reset téged

Ebben a legszebb, hogy ezt a rengeteg energiát nem a "Bitcoinra", hanem a proof-of-work algoritmusra pazarolják el, ahol azzal bizonyítják rátermettségüket a minerek, hogy megoldanak egy kriptográfiai puzzle-t, "poénból".

A proof-of-stake algoritmusra épülő kriptopénzek ökológiai lábnyoma ehhez képest minimális, meg lehet oldani értelmesen is a blokkláncra épülő világot.

Problémák a PoS-el:
- Kezdeti disztribúció
- Arra ösztönöz, hogy ne használd
- A "levegőből" teremt új coinokat.

A bitcoinnak akkor lett pénzben kifejezhető értéke, amikor 1 blokk kibányászására ráfordított energia jelentős mértéket kezdett elérni.

Ideális esetben 1 coin kibányászásához szükséges energia = 1 coin értékével

Szóval szerintem PoW miatt van gyáltalán bármilyen értéke a coinnak. Esetleg hibrid rendszert tudnék elképzelni: PoS alapon történik a tranzakció validálása, PoW pedig továbbra is felelne az új coinok kiosztásáért. De ez csak a biztonságot növelné(?), az energiahasználatot nem.

>Kezdeti disztribúció
Ez lehet, eddig a sikeresebb coinok PoW alapon indultak, kevés az ismert példa.

>Arra ösztönöz, hogy ne használd
A biztos befektetésnek tekintett infláció követő, pozitív reálhozamot garantáló államkötvények is arra ösztönöznek, hogy ne használd a pénzed, oszt mégis. Ez ahhoz hasonló.

>A "levegőből" teremt új coinokat.
Fizikai számítógépek, áram ehhez is kell, csak sokkal kevesebb, mert felesleges számítási feladatok nincsenek a rendszerben.
Egyébként a jelenlegi pénzügyi rendszer is a semmiből teremt pénzt folyamatosan, kontrollált keretek között.

>A bitcoinnak akkor lett pénzben kifejezhető értéke, amikor 1 blokk kibányászására ráfordított energia jelentős mértéket kezdett elérni.
Igen, mert ezzel egyenes arányban nőtt a bányászok száma, egyre megbízhatóbbá téve a rendszert. Az árfolyam emelkedés miatt pedig egyre több bányásznak érte meg bányászni, pozitív visszacsatolást jelentve ezzel a rendszernek. Ez PoS alapon ugyanúgy meglett volna, csak még erősebben - úgy nem csak a bányászott új coinok, hanem az ahhoz használt eszközök értéke (párnacihába dugott deposit) is emelkedett volna az árfolyammal együtt, míg a PoW-höz használt extra gépek ára kevésbé nőtt (korreláció persze biztos volt).

>Ideális esetben 1 coin kibányászásához szükséges energia = 1 coin értékével
Kereslet-kínálat alapon működik az ár.

A tranzakciók sikeres, épkézláb időben történő teljesítéséhez szükséges tranzakciós díjban jelenik meg az leginkább, hogy mennyi energia kell a validáláshoz/blokk előállításhoz, illetve hogy mennyi új virtuális pénzzel jutalmazza a rendszer a bányászatot. Ez biztosan korrelál a coin árfolyamával, de csak egy tényező a sok közül.

>Szóval szerintem PoW miatt van gyáltalán bármilyen értéke a coinnak.
A hitelesség, az emberi hit miatt van bárminek bármilyen értéke. A te szemedben lehet kevésbé tűnik hitelesnek egy PoS rendszer, de technikailag ettől még legalább ugyan olyan erős alapokon áll. A többség majd hosszútávon eldönti, hogy melyik módszer az életképesebb.

Már a Facebookon a sok majom által megosztott álhír oldalak is tele vannak ezekkel a vackokkal.
Tehát megy a bányászat a weboldalat látogató gépén is javascripttel ami már eléggé undorító.
Abclock után már itt van a No Coin kiegészítő https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/no-coin/

-------------------
https://onlinestream.hu/ - A legtöbb magyar rádió és TV egy helyen!

Most akkor olyan keveset, vagy inkább sokat?