Red Hat Linux alapon konténerezik a BMW Group

 ( trey | 2017. augusztus 4., péntek - 17:43 )

Red Hat OpenShift = Red Hat Enterprise Linux + Docker + Kubernetes + Atomic. A Red Hat bejelentette, hogy az európai autó és motorgyártó a Red Hat OpenShift Container Platform technológiát használja üzleti alkalmazásaihoz és szolgáltatásaihoz. Részletek a bejelentésben.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Biztosan lesz egy reggel amikor felkelek és azt olvasom a hírekben, hogy sokkal frissebb csomagokra váltottak rhel szinten. Értem én, hogy megbízhatóság meg backport stb, de ha egy kicsit belegondolok miket kellett eddig megvalósítanom és hányszor szerettem volna előfizetni rá, de ez a "régimódi" állapot mindig visszatartott. Ha újabb csomagot akarsz használd az XY repo-t(rpmforge,epel,mittomén) stb. De ez stabil és támogatott. Aha, értem. A BMW-nek jó. Nekem is jónak kéne lennie. Nem. Elnézést kérek ez most csak úgy kijött belőlem.

áh, túl sokat lácc bele ebbe a dologba.
Sztem ez egy laza cross-promó. A red hat ráírhatja az oldalára, hogy BMW. A BMW meg azt, hogy Red hat linuxot használ.
Mind a 2 cég a technológia frontvonalába van, hiperkompetetívek, ultrasikeresek és nagyon exkluzívek.

--
GPLv3-as hozzászólás.

És ha tényleg így van, nem csak promó?

Szerinted a RHEL nem elég friss és támogatott?

Van ahol nem. Nem egyszer futottam bele én is abba, hogy RHEL alatt az adott csomag(ok) verziója több szinttel alatta volt a legfrissebb latestnek, ami persze nem is gond, hacsak nem épp valami bugfix (nem security fix, azokat azért általában backportolják, míg bugfixet gyakran nem) kéne, vagy 1-1 library-nak olyan verziója ami más (tipikusan külsős) alkalmazás számára kéne (ami meg tipikusan nem érhető el repoból). Szerver oldalon mondjuk ez még annyira nem feltűnő (kivétel, ha fejlesztés folyik az adott gépen, mert a developer mindig mindenből a legfrissebbet szeretné), de kliens (végfelhasználói) gépeken kb 1 héten belül elő tud jönni.
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Hát van jó pár csomag amiből nem lenne rossz újabb verzió. Elég ha csak egy sima LAMP variációra gondolok pl.

Nem erre van a JBoss?

Nem gondolnám, hogy Jboss kéne egy lamp hostinghoz.

Akkor nézzél szét az SCL repok háza táján.

Fedora 25, Thinkpad x220

Értem én csak pont az eredeti operációs rendszerrről volt szó, mindenféle külön repo nélkül.

Aham. De ezek nem annyira kulon repok. Miert varod el egy OS-tol, hogy a vilag osszes tool-jat tartalmaznia kelljen? Meg a Debian-ban sincs igy. Ubuntu-n is ott a sok-sok ppa.
(Meg a windowsban is csak a notepad es a paint van alapbol benne, mint enterprise megoldasok. :D .. viccet felreteve, ha jol emlekszem ott is van egy core, aztan ha akarsz exchange servert csinalsz belole, ha meg biztalkot kell, akkor felmondasz inkabb. :D )

az SCLt supportálja a redhat, ugyanúgy, mint a sima repót.

Engem sokkal jobban aggasztana BMW-sként, hogy a volt műszaki igazgatónk odakerült most vmi IT-fejesnek. :D

--
„Spiró ótvar, Konrád átok, Nádastól meg mindjárt hányok!”

Engem inkább az érdekelne, hogy amikor pl. adatbázis táblákat hoznak létre bármilyen RDBMS-ben, ott használnak-e indexet, vagy ott se... ;-)

:DDDDD

au

:DDDDD

Gonosz vagy :)

ez jo volt

Miről maradtam le?

Láttál már BMW-t indexelni?

--
trey @ gépház

Köszönöm.

Mekkora! :D A minap láttam egyet kanyarodott. Használt indexet! Le akartam fényképezni hogy megdöntsem a "Loch Ness"-i legendát. Erre jött a sávváltás... és helyreállt a világ rendje, megnyugodtam ;)