Véget ért a Windows Phone 8.1 támogatása

 ( trey | 2017. július 14., péntek - 8:30 )

A Microsoft által közzétett "Products Reaching End of Support for 2017" dokumentuma szerint július 11-én véget ért a Windows Phone 8.1 támogatása, ami a gyakorlatban ezt jelenti:

Idézet:
There will be no new security updates, non-security updates, free or paid assisted support options or online technical content updates.

További részletek itt és itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Gratulalok nekik!

Nálam a Windows 10-é is, miután boot error-ral úgy elszállt, hogy a recovery sem segített rajta.

--
robyboy

nézzük a jó oldalát:

-az utolsó térképek pár mp alatt töltődnek, régen 20 perc is volt.
-a gyerekemnek odaadhatom baszlatni a hardvert, ha összetöri nem érdekel. sőt, van több kukavárományos cucc, kap hát egyet az unokatestvére is. egy pedig megy navigációnak. váó, királyság :)

btw Máté, kérlek tolmácsold a munkaadódnak: kapjon be egy lábszár méretű véreres cerkát. cserébe én is tolmácsolok valamit magamnak: a hátam korábban legyen elöl, minthogy MS mobil terméket vásároljak. sőt, akármivel jöttök én eladni sem fogok ilyet: remélem így már finomabb.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Hát nem tudom, én szeretek veszélyesen élni: ha már a WP így eltűnt, vettem egy BlackBerry-t. Talán egy-két évet még kihúz az a platform. Utána bajban leszek, mert lassan elfogynak a kihalófélben levő mobil OS-ek. :D

itt a polcon vagy három, de nem tudom rásózni még a családban se senkire.. :)

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Pedig a WP hipszterebb mint valaha! :)

Üdv,
Marci
Sent from my HP Elite X3

UI: iPhone-ra vagy Androidra váltsak? MS alkalmazásokat használok.

> HP Elite X3

Szép. Igazi hipszter ezzel lennél, ha már. :)
Egyébként jó? Én szerettem a WP-t, csak az alkalmazásokat hiányolom.

> iPhone-ra vagy Androidra váltsak? MS alkalmazásokat használok.

Ha ez a fő feltétel, akkor kb mindegy, mert mindkét platformon ugyanaz a kínálat, és mindkettőn jobb minőségűek az appok, mint a saját platformunkon. Az egyetlen különbség, amit eddig észrevettem az MS appoknál az az, hogy androidra van Office Remote app, míg iOS-en a PowerPoint app tudja beépítve. (A Remote-féle Word/Excel távirányítást meg úgysem használtam semmire, úgyhogy ez nem feltétlenül hátrány.)

Pár nappal ezelőttig iPhone 6s-em volt, ha engem kérdezel, mindkettő/mindhárom platformmal van baj bőven, csak máshogy. Az iPhone talán következetesebben viselkedik, és nehezebb mellényúlni vásárláskor, mint a hatszázezer különböző Android modell esetében. Amiért nekem az androidosok közül BB lett, az a fizikai (de touch-érzékeny) hibrid billentyűzet, illetve a security, bár ennek a gyakorlati kipróbálása még hátravan. :)

A hüvelykujjszabály szerintem itt az, hogy ha nincs egy konkrét androidos modell, ami valami olyan extrát tud, ami neked kell (ez lehet form factor vagy éppen árcédula is, nem feltétlenül alkalmazásokra gondolok), akkor iPhone.

+1 az androidos bb-re (már egy ideje egy priv-et nyúzok), a párom Samsung galaxy a5-je hiába egy újabb hardver, de az android-modja nem jön be (inkább a stock android).
A BlackBerry security szempontjából még mindig az élen van, az android frissítések folyamatosak, a dtek pedig elég ügyesen kitalált megoldás a különféle app-tevékenységek figyelésére. Root-olni nem lehet, de erről hajlandó vagyok lemondani.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Azért ez poén: tavaly még árulták például az 530-at, idén már meg is szűnt a támogatása.

Az 530-ra van WP10.
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Hogyan? Csinalt azota valamit az MS? En ugy tudtam nem adtak ki ra soha. Ahogy a Lumia 630 sem tamogatott.

Marad a Windows 10 és az UWP. :)

Phoenix_Art -> Számítástechnikai tippek, trükkök, leírások

Mondjuk a gyakorlatban már a w10 kiadás előtti fél évben sem jött egyetlen update se. (ok, lehet hogy valami szolgáltatás leállítása miatt, bár arra se vették a fáradtságot, hogy a telefon appna beégetett groupme vagy mi képernyőjét kipatcheljék, mikor leállt, uh kétlem...)