Most nem mérges betétesek állnak a bankok előtt

 ( hup | 2017. május 7., vasárnap - 11:04 )

... hanem a technonógiai átállás és a nyitás réme. A felhő, a blockchain, a PSD2 nyitás, a mobilfizetés, és a szakállas fejlesztő hipszterek mind-mind komoly nyomás alá teszik ezt a szektort. A fintech forradalom közel sem buzzword, hiszen üzemeltetési és fejlesztési fronton is izgalmas változások mennek végbe. Mostani két meetupunkra az amszterdami Uber főhadiszálásról is érkezik előadó. További részletek »

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

az uberes Orosz Gergő pár hónapja publikált is hozzánk:
https://www.hwsw.hu/hirek/56517/uber-amszterdam-fejleszto-munkahely.html

"A fintech forradalom közel sem buzzword, "
Ez olyan szép, hogy megjegyzem.

> Sol omnibus lucet.

Valami azt súgja, hogy ez a hozzászólásom nem lesz valami trendi, de megtenné valaki, hogy körülírja nekem a "szakállas hipszter fejlesztő" meghatározású élőlény főbb attribútumait, illetve hogy miféle veszélyt jelent ez a létforma a banki rendszerekre...

Igazából a szakáll miatt jutott eszembe, mert az nekem is van, illetve egy adott helyen többször előfordult már, hogy nehezen engedtek be egy bankfiókba, mert sapka volt rajtam. Meg szakáll...

---
Science for fun...

A szakallas hipszter fejleszto szereti a bleeding edge technologiakat, ellenben a tipusokat nagyon nem, szoval mindenre a legujabb JS csodaframeworkot akarja hasznalni, ami banki szolgaltatasoknal nem feltetlen elony.

Aha.

> Sol omnibus lucet.

Van jobb otleted? :)

FYI: vannak olyan JS kiegeszitesek (pl. TypeScript), aminek direkt az a lenyege, hogy a tipusokat visszacsempessze a JS-be.

--
A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess? - Wargames

Hakkolas, workaround.

Mar a kezdetek kezdeten (mar ugye akkor amikortol mar nem form validalasrol beszelunk, tehat kb. az AJAX elterjedesevel) le kellett volna valtani a fenebe az egesz HTML(5) + JS okoszisztemat a fenebe, es valami normalisabb, XML alapu (hello XHTML) leiro es valami normalis script nyelvvel helyettesiteni.

De nem, inkabb ment mindenki a kisebb ellenallas fele, aztan meg most itt szivunk azon dontesek miatt.

-