München IT vezetője: nincs semmi sürgető, valóságos technikai ok arra, hogy visszaváltsunk Windowsra

 ( trey | 2017. március 12., vasárnap - 9:00 )

A München város informatikájáért felelős IT@M szolgáltató vezetője, Karl-Heinz Schneider azt nyilatkozta a minap a német Heise Online-nak, hogy nem tud semmi olyan kényszerítő technikai okról, ami miatt a városnak le kellene írnia a befektetett munkát és pénzt, amit a Linuxra váltásra költöttek, azért hogy utána visszaváltsanak Windowsra. Az IT vezető meglepődött azon, hogy a politikusok ilyesmin törik a fejüket. Schneider megjegyezte, hogy az IT@M nem tud semmi nagyobb, Linuxszal és LibreOffice-szal összefüggő technikai problémáról. Ráadásul, ahol muszáj volt, ott MS Office-t biztosítottak a dolgozók részére. Schneider megjegyezte, hogy a problémák a város IT vezetésének töredezett struktúrájából adódnak, aminek egy része a IT@M alá, másik része a helyi IT részlegek alá tartozik. Schneider szerint e zavaros felállás miatt van az, hogy egyes hivatalokban a helyi IT lassabb gépeket és elavultabb szoftvereket adott ki a dolgozók számára.

A részletek itt olvashatók.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Hozzáértő politikusok és az informatika. Most nem keresem elő azt a videót, ahol egy ilyen beszél...

☆☼♫♪♫♪☼☆
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Nem értem. Megszavazták, hogy visszaváltanak. Egy ilyen szolgáltató nem tudja megvétózni a döntést.

Még nem szavazták meg, hogy visszaváltanak. Ott tartanak, hogy a városvezetés megvizsgálja, hogy mennyi időt venne igénybe és mennyibe kerülne a visszatérés Windowsra. Amint végeznek ezzel, újból szavaznak, hogy eldöntsék, lecseréljék-e 2021-ig bezárólag a LiMux-ot.

De még a szavazás időpontját sem tűzték ki.

--
trey @ gépház

Vihar a biliben. Térben, tetszőleges városvezetést, igazgatást nézve, nehezen tudom elképzelni, hogy bármelyik is hatékonyabban, jobban működjön Windows, vagy Linux használata mellett...