HandBrake 1.0.0

 ( trey | 2016. december 29., csütörtök - 21:10 )

13 évnyi fejlesztés után megjelent a HandBrake nevű, nyílt forrású videó átkódoló szoftver 1.0.0-s verziója. Részletek a bejelentésben. Letölthető Linuxra, Windowsra és macOS-re innen.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

... és éppen egy DVD-t rippelek vele, mert nincs itthon egyetlen asztali DVD játékos sem...

--
trey @ gépház

Kivéve azt, amiről rippelsz... ja, "asztali".
Még jó, hogy a gépedben van, nemsokára már ezekből is mind kihagyják.

Emlékszem, amikor a CD kezdett elterjedni, azt írták, hogy 100 évig megőrzi az adatokat... ha ha ha

--
robyboy

A gyártott lemez talán, de az írt az jó, ha 5-10 évig...

--
www.haiku-os.org

A gyártott se feltétlen. De ez a gyártási technológiától is függ.
Az írottak között is van amelyik jól bírja és van amelyik nem.
De a lényeg az, hogy nem megbízható, hosszútávra nem szabad vele tervezni.

Az első CD-met 95-ben írtam (vagyis írattam). Kodak, valami aranyozott hirdozóréteg (persze a BurnProof technikák hiányában úgy vigyáztál íráskor, mint a hímestojásra). A mai napig hiba nélkül olvasható. Viszont a 2000-es évek közepén írt noname lemezek külső részein lévő adatok már pár évvel az írás után olvashatatlanok voltak.
---------------------------
http://www.rivalcomp.hu

Így igaz.
Kodak Gold, és a mai napig olvasható.
Próbából megnyitottam egy 1997 februári mentés CD-t. (Ha jól számolom lassan 20 éves...)

Rippelésnél a letöltés gyorsabb...
Interneted meg csak van:)

Ez nem minden esetben igaz. Illetve, nincs minden meg az interneten. Vagy ha meg is van, akkor nem biztos, hogy előbb megtalálod és letöltöd, mint a saját DVD-det rippeled.

--
trey @ gépház

Ahhoz nem ártana tudnia végre a video és audio copyt. Én inkább mkvmerge-t használok sokkal gyorsabban megvan, csak chapters fájlra és feliratokra más programok kellenek.

Audio passthrough már jó ideje van benne. Az MPEG-2-ből meg amúgy is érdemes h264-et csinálni. Ha meg nem kell átkódolni, akkor az ISO vagy az AUDIO_TS + VIDEO_TS is jó lesz :)

Ja ez igaz. De sajnos video passthrough nincs. És még egy mai gépen sincs meg 10 perc alatt egy 2 órás fhd videó h.264-be átkódolása. Viszont mobil már bírja az mpeg2 videót, ami ráadásul dvd forrásból úgyis csak sd felbontású. Video és audio passthroughval viszont megvan 10 perc alatt.
ISO helyett viszont hálózati lejátszásnál szvsz jobb az MKV kapszula.

Kivitelezhető a 10 perc h264-re átkódolással is: Intel QuickSync segítségével néhány perc alatt át lehet kódolni egy filmet. Ha 720p-s telefonra kell, akkor akár 150-300 fps-t is produkál egy mobil SandyBridge i7, Handbrake-el.

Ne felejtsük el, hogy a QuickSync sajnos csak Windows alatt támogatott.

sub
--

Asztali DVD játékos... hja, ha a mai modern, "Smart"-nak nevezett tévék szoftverét normális emberek írnák, akkor nem kellene külső eszköz a bármilyen fájl lejátszásához. Jelenleg sajnos nem tudok olyan TV-ről, amire tetszőleges szoftvert csak úgy fel lehetne hegeszteni, így marad a butatv+RPi kombináció (vagy hasonló). A Kodi minden szart elvisz, nem kell átkódolni a DVD-ket sem, elég ISO image-ben vagy AUDIO_TS+VIDEO_TS formában.
Pl: SMB-n megosztod a DVD-vel rendelkező gép olvasóját, Kodi meg onnan olvassa :)

Amúgy meg torrent. Kicsiny hazánkban a torrentezés törvényi szabályozása felettébb érdekes, hacsak nincs valami nagyon szar neted, akkor jobb minőségben és még talán gyorsabban is lejön, mint az átkódolás (kivéve ha Intel QuickSync-el kódolsz, az valami rettenet gyors)

Openlgtv de ez valóban nem olyan mint egy RPi vagy Android box.
És vannak már androidos tévék is.

Androidos TV, ez reális alternatíva lehet ha van rá custom rom. Bármilyen zárt kódú szoftvertől irtózom, ha be kell engednem az otthonomba.

The infected TV is one of the last generations of LG smart TVs that ran Google TV, a smart TV platform developed by Google together with Intel, Sony, and Logitech. Google TV launched in 2010, but Google discontinued the project in June 2014.

.

+1. Egyszerűbb és kényelmesebb volt letölteni a Mátrixot - kedvem támadt újra megnézni, meg a srácok sem látták még - mint megoldást keresni arra, hogy a polcon lévő DVD-t hogyan varázsoljam be optikai meghajtó híján a gyűjteménybe. Bár most belegondolva, a játékkonzolban van optikai meghajtó... :-D

Ave, Saabi.

És persze a DVD nem FHD :))

Az esküvőmet le tudnád tölteni valahonnan? Köszi!

Na, ugye.

(VHS-en volt meg, de 10 napra rá véletlenül rávettem egy sorozatot, mert nem volt kitörve a fül belőle. Ahahahha)

:D

--
trey @ gépház

Nem is azért mondtam, mert nincs értelme a rippelésnek. Csak nem mindig.

Ave, Saabi.

bocs, dupla volt

Multkor kaptunk gyerek rajzfilm dvd-t. Gondban voltam, mert nem fogtam mar dvd-t kezben evek ota. Aztan kiderult, hogy a 2011-es 'vaskos' macbook-ban meg van dvd iro/olvaso, szoval meg egy utolso jo szolgalatot tett.

De nemtom, 2016-ban imho nem elvarhato az embertol, hogy optikai egysege legyen.

Egy USB-s DVD író-olvasó nem egy vagyon, - elvan a fiókban, - és ha kell, bármikor, bármihez használható...

Hehe... November közepén rakattam össze magamnak egy új gépet, néztek is az üzletben, amikor szóltam nekik, hogy egy DVD cucc nem ártana bele. :)

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

Blue Ray nem játszott? Már nem egy vagyon, aztán ki tudja mikor jön jól.
--
http://naszta.hu