iOS 10.2

 ( trey | 2016. december 13., kedd - 8:56 )

iOS 10.2

Az Apple kiadta az iOS 10.2-es verzióját. Benne a világ nagy része számára jelenleg használhatatlan (US Only) TV app, új Emoji-k és hasonló látható "újdonságok". A lényegesebb újdonságot inkább a kevésbé látható frissítések jelentik. A 10.2-ben egy rakás biztonsági hibát javítottak. Köztük az egyesek szerint nem létező passcode bypass sebezhetőséget is.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nem láttam a hibajavítások között az ios10 óta meglévő 30% töltöttség körül shutdownoló telefonok ( nem csak a 6s érintett) problémájának gyógyírjét. Pedig az fix, hogy software bug. Vagy feature, kinek mi.

Feature, ha mar 30%-nal kikapcsol, jobban kimeli :)

Fel is rakom gyorsan ezt a forradalmi update-et.

Igazi zöld cég lett az apple, ez a felhasználókat szerintem maximálisan megnyugtatja.

Én ma reggel próbáltam fényképet készíteni a 6s-emmel, 18%-os töltöttségnél, de nem jött össze. Egyből kikapcsolt, és csak a töltő rádugásával indult. Azt már ellenőriztem, hogy nem a gyári hibás akksival szerelték. Szerintem szoftveres probléma lehet.

De van 100 új, gyönyörűen megdizájnolt Emoji. Ne legyetek telhetetlenek!

--
trey @ gépház

Kövezz meg, de még sosem használtam emojikat a telefonomon. De értem az iróniát.

Szerinted? :)

Az jutott eszembe, hogy éppen vezetünk be egy új rendszert, amit egy másik cég fejleszt. A bevezetési tanácsadó múltkor örömmel prezentálta, hogy "új feature-ként van mikulásos skin is az ügyfélportál részen!" Majd ezután morózusan hozzátette: "Úgy látszik nincs már elég bug a rendszerben, hogy a fejlesztők ezzel töltik az idejüket..."

Hát, ja.

--
trey @ gépház

Fejlesztetünk egy egyedi erp-t saját részre, saját elvárások alapján. Ne egy iroda++ revolutiont de ne is egy SAP-ot képzelj el, kb 45-50milliós fejlesztés. A webes portálrendszerünk már megvan elé, azt a saját fejlesztőink csinálták nulláról 2 év alatt, automata feladatkiosztóstul, dokumentumkezelő rendszeren keresztül, mindenféle riportokon át,vezetői információs rendszer, stb. és bármilyen erp-vel összekapcsolható.
Adva volt a fejlesztő cégtől egy kirendelt projekt manager.
A mi fejlesztőink megadtak minden információt amit kértek.
Csakhogy:
- a projektmanager nem ért a fejlesztéshez, mint ez 3 hónap alatt kiderült
- az ő fejlesztőikhez nem, vagy csak részben vagy akkor is rosszul jutott el minden információ.
- 3 hónap után jutottunk el oda, hogy idejött tőlük egy fejlesztő megbeszélték a mieinkkel mit hogyan szeretnénk és miért.
Azóta sínen van a projekt amióta közvetlen a kommunikáció a fejlesztők között, de azért köszi, hogy erre 3 hónapot el kellett b@szni, időt pénzt satöbbit. És egy elég nagy fejlesztőcégről beszélünk.

Szóval ez a véglet se jobb, nálatok legalább már nincs annyi bug.

"Szóval ez a véglet se jobb, nálatok legalább már nincs annyi bug."

Van bug is és félig implementált ("BÉTABÉTA", hogy pontosan idézzem) funkció is. Ezért se értette még ő sem a saját cége hozzáállását a mikulásos témával.

--
trey @ gépház

Been there done that.

Az hát, szoftveres probléma.ios9.x-ig nem volt ilyen probléma iPhone 5-től felfele. Kijött a 10, azóta létezik a probléma 5,5s,6,6s meg a pluszos verziókon is.
Azért az vicces, hogy a minap 41%-nál volt egy shutdown. Bekapcs csak laptopra dugva, de egyből 41% volt a töltöttség, és ment tovább a telefon töltés nélkül egészen 3%-ig, ott kapott egy full töltést. Batterypack elfér a táskámban, de nehogymár random arról kelljen bebikázni a telefont. Vagy csak én vagyok az örök elégedetlen?

Egyébként, mennyire lényeges még ezeknél a mai vasaknál, hogy mindig lehetőleg 100%-ra töltsük? Emlékszem anno a Nokia korszakban mindig ügyeltem erre. Most is igyekszem így csinálni, csak az a gáz, hogy kb. 95%-tol rohadt lassan megy a töltés. Nem mindig van idő kivárni.

LiPo akkukat nem szerencsés mindig 100%-ra tölteni, az okosok azt mondták jobb többször kisebbeket rátölteni az akku élettartam szempontjából.

NiCd / NiMH akkuknál volt az úgynevezett "emlékezési" probléma. LiON akkuknál ilyen már nincs.

--
trey @ gépház

Azért én beírnám a serial numbert az ellenőrző cuccba, nekem pozitív eredménnyel jött vissza.

"Azt már ellenőriztem, hogy nem a gyári hibás akksival szerelték."

--
trey @ gépház

Bocs, benéztem. Leragadtam a szoftverhibás résznél. :)

az Apple nem azt mondta, hogy magát a kikapcsolást fogja javítani azonnal, hanem hogy szoftveres naplózással próbálja majd megállapítani a kikapcsolások okát. jelen esetben elvileg ez a szoftveres naplózás került a 10.2-be a 6s-ek esetén

--
L

Ez azért a halottnak a csók, mert 5-ös szériától kezdve az összes érintett a problémában. Apple dev accountom is van, hibajelentést is automatikusan küldi a telefon, meg szöveges feedbacket is kapnak tőlem a feltelepített appon keresztül. És nyilván nem csak tőlem.

Ja, csak mostmar van hivatalos magyarazat a miert kuld a telefon adatokat a hatterben.... Barmivel kapcoslatban kuldd azt lehet mondani, hat lehet az miatt kapcsol ki korabban...

-+-+-+
Dropbox tarhely
Cave Canem
+-+-+-

Nekem van iPhone 5-om es iPhone 7-em is, egyik sem csinalja, ellenben a fiam 6S-e igen. Akkor most mi erintett?

--
L

A 6s-ből vannak gyári hibás akksival szereltek is.

En tudom, erre probaltam valaszolni: http://hup.hu/cikkek/20161213/ios_10_2+#comment-2046723

--
L

2db 6s-em sem csinálja, úgyhogy maradok 10.1.1-en, nehogy a 10.2-vel elkezdje, mostanában olyan "minőségi" az összes szoftverük... :)

Vigyázz, még a végén úgy javítják meg a hibát, hogy szimplán 30 helyett nullát fog mutatni a töltöttségkijelzés :)