Folytatódnak a leépítések a Cyanogen Inc.-nél, a seattle-i irodájuk bezár az év végével

Címkék

Folytatódik a Cyanogen Inc. agonizálása. A hírek szerint újabb leépítések és "áramvonalasítások" várhatók a jobb időket is megért startup-nál. Meglepő hír, hogy Steve "cyanogen" Kondik helyzete sem biztos a cégnél, jövője a levegőben lóg. Ráadásul az év végén bezár a cég seattle-i irodája is. Természetesen, itt is érdemes megjegyezni, hogy a Cyanogen Inc. nem egyenlő a CyanogenMod közösséggel. Az előbbi egy, a CyanogenMod-ra épülő Cyanogen OS-t kereskedelmi termékként kínáló vállalat, az utóbbi pedig egy közösségi alapon vezetett projekt, ami aftermarket Android firmware-t kínál sok millió haladó felhasználó mobiltelefonja számára.

További részletek a Cyanogen Inc. jövőjét illetően itt olvashatók.

Hozzászólások

Hat, hogy oszinte legyek, nem csodalkozom ezen. Nem nagyon latszott, hogy mi az uzleti strategiajuk es miben merul ki a hozzaadott ertekuk. A mobil gyartok ugy altalaban szeretik sajat kezukben tartani az Android testreszabasat.
Volt par erdekes probalkozas, pl kinai exporttilalom kapcsan ZTE egyuttmukodes, illetve a Microsoft keszulekek tamogatasa. Sajnos egyik se volt tul sikeres.

Volt azért benne fantázia, hogy a kisebb, feltörekvő gyártók választhatták volna ezt is, mint OS, csak nem volt nekik elég vonzó. Ennek az okait azért nem könnyű tudni, a szeretik saját kézben tudni szerintem kevés, és ez is inkább a nagyokra jellemző, akiknek ez a differenciáló tényező. Másoknak jó lehetett volna.

Semmi köze hozzá. Az OHA tagság egyik feltétele, hogy nem csinálsz/használsz inkompatibilis android forkot, az acer pedig azt akart. (Már a gúgel szerint, a kínaiak ezt máshogy magyarázzák, de ez az ő dolguk.)
A cyanogen os pedig egy android.

Én inkább a oneplus szerződés utáni indiai exkluzív szerződést tartom a fő oknak, egy ilyen céggel pedig épeszű ember nem üzletel.

Nem ez az a ceg, amibe "beszallt" az MS? .... rest in peace...

A FIDO alliance? Az Eclipse Foundation? Az OPC Foundation? Az Open Connectivity Foundation?

Szabad a gazda! :D

szerk.: Ne legyen félreértés, értem, hogy arra gondolsz, hogy az állítás szerint én utcalány és nemibeteg öregúr egyszemélyben volnék. Magára az állításra nem reagáltam, nem is fogok. Arra reagáltam, hogy egy ilyen lábonlövős megjegyzést többen pluszegyeztek.

Üdv,
Marci

Én értem hogy ez egy szakma, azt is hogy amúgy is kedvelnéd az MS-t (Andy Vajna is biztos jófej, nem TISZTÁN a pénzéért szeretik) csak van az a szitu ahonnan bizonyos témákat nem érdemes megfogni, nah, pláne személyeskedve (ezúttal golgota felé)

Ettől még semmi bajom az evangelistákkal, vannak ebben a munkakörben dolgozó barátaim (Flaki, Tomomi Imura), és ez abszolút nem az MS-ről szól, mint mindennek, nekik is vannak jó cuccaik amik mellé őszintén oda lehet állni, meg van hogy a közönségnek olyat kell eladni, ami közben az ember csak a bankszámlájára tud gondolni, ettől fizetett munkakör.

De ebbe belemenni ettől még nem jó ötlet.

"amúgy is kedvelnéd az MS-t" -- amennyire a Linuxot is.

Ezt a kacsintós megjegyzést nem szántam személyeskedésnek, szerintem definíció szerint nem is az (személyében támadni vagy sérteni valakit).

"van hogy a közönségnek olyat kell eladni, ami közben az ember csak a bankszámlájára tud gondolni" -- ebből eddig, tudatosan, kimaradtam. Ezután is ezt tervezem.

Üdv,
Marci

És még egy gondolat: az a titkos vágyam, hogy egyszer egy ilyen vicces egyben igaz hozzászólásomra egyszer csak annyi a válasz: "hihi, tényleg :D" -- és vigyorgunk egy jót és megyünk tovább.
A "Marci, én ezt a témát a helyedben nem feszegetném"-mel (és a saját további hozzászólásommal) is az a bajom, hogy egy vicces (komolytalan) dolgot elkezdtünk komolyan venni és "gyúrni". Ebben például szívesen fejlődnék... :)

Üdv,
Marci

Figyu: én a saját szórakozásomból vagyok itt, téged ezért fizetnek, aranyos gyerek vagy, de pont azért kapod a pénzt hogy a UNIX community-ban kevésbé legyen rossz híre az MS-nek.

Ha nevetnék az ilyen vicceden az én gerincemből fizetődne a bónuszod, azt meg azért nem.

A deal-ek meg a sok segítség amit adsz itt tényleg jól jön sokaknak és ezért szerintem hálásak is vagyunk de ne nézőpontváltásban akard megkérni az árát.

Nem szeretnék olyan világban élni ahol ez tényleg csak pénzkérdés, a te tevékenységeden (fizudon) keresztül se.

Ha nem evangelista és nem sales engineering munkakörben alkalmaz az MS csak szórakozásból vagy te is itt, nyilvánosan bocsánatot kérek a félreértésért.

Dolgozunk tech evangelistákkal és sales-esekkel, adott helyzetben adunk nekik megszólalási lehetőséget is ha úgy érezzük, egy projektben vagy közösségben hasznos lehet a technológiájuk, de ez nem jelenti azt hogy megfelelően erős propaganda mellett nekem is korpás lesz a hajam.

Nem is az MS-sel van itt bajom, van technológiájuk amit nagyra tartok (.NET WinForms Visual Studio kombó, WinAPI, HoloLens), van amiért nyilvánosan keresztre feszítettem konferenciákon az összes MS evangelistát és MVP-t aki elő merte adni hogy az jó (WP, UWP), egyszerűen csak szeretem, ha a szakmai lelkiismeretemet nem lehet akár végtelen mennyiségű forintért, akár tehetséges szakembereken keresztül megvenni, és úgy éreztem, most épp ezzel próbálkozol.

Jé, valaki ezt megtalálta :)

A PowerShellt azóta se tartom nagyra (egy scriptnyelv REPL-lel), de ma már nem architectként próbálok rendet tartani (mióta két hét online tanfolyam után felvesznek érettségivel junior programozónak bárkit, ahol a junior szó csak a fizetést jelenti, ugyanúgy kommitálgat tetszőleges marhaságot) - a PO/UX oldalon írok inkább requirementeket, hogy a kódminőségtől (az ma már szunte mindig gyatra) függetlenül elfusson a rendszer.

Ehhez amúgy hozzátartoznak hosszú projekt-alapú szótárak és lexikonok írása is, múltkor a gyógyszert és a receptet keverték össze a programozók, majdnem több millió forintba került (rossz entity lett permanálva mert a scrum masterük szóban konzisztensen keverte a kettőt, analógnak véve)

Hál' égnek a Js letarolta helyettem is a piacot, nincs már statikus nyelvi hiszti annyira :)

Reagalva a kesobbi szalra semmi esetre sem vettem szemelyeskedesnek, amit irtal hiszen cegekrol es szervezetekrol beszelunk, nem egymasrol.
A kacsintos jelet is eszrevettem. :)
Ugyanakkor, majd meglatjuk hogy az ehes perverz oregur mikor esik neki a kiskoru leanynak (es vajon kap e buntit, vagy megken mindenkit a felmentesert, ahogy szokta), akinek fizeti az altalanos iskolai tanulmanyait. (Alapitvany vs. cegek=uzletszeru kejelgok).
:)