Nem tudnak eleget gyártani a OnePlus 3-ból, több országból augusztus 9-től ideiglenesen nem fogadnak megrendelést

A OnePlus Inc. szerint sokkal nagyobb az érdeklődés Európában a OnePlus 3 iránt mint azt eredetileg várták, ebből kifolyólag a rendelések várható leszállítási időpontjai is egyre jobban kitolódtak. Annak érdekében, hogy a készleteket újra fel tudják tölteni, egyes országokból ideiglenesen nem fogadnak majd megrendeléseket. A oneplus.net oldalon 2016. augusztus 9-től szeptember 12-ig nem lehet majd rendelni OnePlus 3-at az alábbi országokból:

  • Ausztria
  • Belgium
  • Bulgária
  • Horvátország
  • Ciprus
  • Csehország
  • Észtország
  • Franciaország
  • Görögország
  • Magyarország
  • Írország
  • Olaszország
  • Lettország
  • Litvánia
  • Luxemburg
  • Málta
  • Hollandia
  • Lengyelország
  • Portugália
  • Románia
  • Szlovákia
  • Szlovénia
  • Spanyolország

Plusz:

  • Hongkong

A OnePlus Inc. részéről ígéretet tettek több gyártósor bevetésére, hogy teljesíteni tudják mielőbb a megrendeléseket.

Részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

Uhh... Akkor még épp időben rendeltem. Augusztus végére ígérték a szállítást, ami már szintén "cakkos". Mindegy, hátha addig gyúrnak még a Cyanogenmodon... :)

Nem semmi! Én még július 26-án rendeltem, már tegnap megérkezett a DHL budapesti elosztójába, holnap hozzák ki.
Már nekem is csúsztak pár napot ahhoz képest, amit az első visszaigazoló levélben becsültek. Remélhetőleg minél többet értékesítenek belőle, annál tovább fogják támogatni, nyilván nem ez lenne a fő indok, de hátha.

Szegény lengyelek duplán a listán :)

Mégsem volt túl jó döntés a meghívó elhagyása. Vagy nem?

Csak nekem okozott csalódást a OnePlus Two az első után? Hardverileg jó, de az OxygenOS elég gagyi a CyanogenModhoz képest és a ketteshez nincs semmi más értelmes ROM (hackelteket nem próbálom ki). A hármashoz van bármi értelmes vagy marad a közepesen gagyi OxygenOS?
Az általam ismert egyetlen készülék Cyanogennel a Wileyfox, de az meg hardverben nem annyira jó... alternatív telefonnak még jó lehet a Xiaomi Mi5, igaz az MIUI-val jön, de az is van annyira jó, mint a Cyanogen.
Egyelőre maradok a tavaly vett OnePlus Twonál, de elvesztettem a lelkesedésemet a készülék iránt.
--
Slapic

Hol van hivatalos CM OnePlus3-hez? get.cm oldalon csak a One-hoz látok. Ketteshez kerestem sokat, de csak hackelések vannak, többnyire a One ROM alapján, nem megy benne a fingerprint olvasó és más apró problémákkal küzd. Más alternatív ROM sem igazán van hozzá, amit megbízhatónak ítéltem.
--
Slapic

Xiaomi telefonoknak nagyon jó a támogatása. Családban akad pár a redmi2-től a Mi4c-ig, jól működnek, folyamatosan kapják a frissítéseket. Még a sok éves redmi2 is, igaz Android alap nem frissül 4.4 fölé, de a MIUI rész frissül és kapja a biztonsági javításokat is (Mi4c-n van friss Android is, az elég új). A felületét meg lehet szeretni, ma már nem annyira iphone utánzat, mint régen.
Érzésre kevésbé prémium a készülék (műanyag), de bírja a strapát, belül pedig igen izmos. Árban pedig elég jó. Mondjuk egy Mi5 Pro azért elég húzós, igaz van benne 4G szuper-gyors RAM és 128GB tárhely és egy izmos processzor, szóval igen durván ver minden flagship készüléket.
--
Slapic

MI5: fizikailag nem tokeletes kivitel. Gondolom, azert, hogy minel konyebb legyen. Nincs benne merevites emiatt kezzel konnyeden eltorheto, az elolapi uveg nehol tul vekonyra sikeredett, konnyen lepattan. Azert eddig jol birja (csaladban) ellenben valoban bazi vekony, konnyu, gyors, reszponziv. A fenykepezogepe meg elkepeszto (nekem) foleg rossz fenyviszonyokban.

Nálam fordítva, Nexus 4-en használtam múlt hétig miui dev rommal és arról áltam át cm13-ra, mert a miui 8 megjelenése óta nem jön rá frissítés és mert kíváncsi vagyok :)

Ugyanazok az alkalmazások vannak fent egy kivétellel, ami llama (miui beépített hasonló funkcióját használtam).

Eddig úgy tűnik, hogy gyorsabban merül cm13-mal (az alkalamzások jogosultságait egyesével átnéztem és elvileg ugyanúgy állítottam be, mint ahogy miui-n volt). Nem mindig bír ki egy napot azonos használat mellett, miui-val átlagba másfél napot bírt.

Először a helymeghatározásra gyanakodtam, de az teljesen ki van kapcsolva (még a wifi és bluetooth figyelés is).
Még tesztelem, de ha nem fog változni, akkor lehet visszatérek miui-ra.

Nem tervezem OnePlus 3 és Mi5 vásárlását. Sőt, ebben az évben semmilyen telefont nem fogok venni.

Megnéztem a hardware-t: Az a kérdés, hogy kinek mi a fontos, de van amiben az egyik erősebb, van amiben a másik. Én nagyjából egálnak mondanám.

Megnéztem hogy a hivatalos oldalakon mennyibe kerülnek:
Xiamoi Mi5 (http://xiaomishop.hu/termek/xiaomi-mi5/): 129 900 Ft (Standard: 32 GB, 3 GB RAM, 1,8 GHz) / 149 900 Ft (Prime: 64 GB, 3 GB RAM, 2,15 GHz) / ? Ft (Pro: 128 GB, 4 GB RAM, 2,15 GHz, nincs a listában)
OnePlus 3 (https://oneplus.net/hu/3): 124 990 Ft

A OnePlus 3 a Prime, vagy a Pro verzióval hasonlítható össze, így viszont az „ellenben olcsóbb” kijelentés nem állja meg a helyét. Nem kizárt, hogy Kínából olcsóbban meg lehet rendelni*, de ha nincs szerencsénk, akkor az áfa és a vám is rá fog rakodni a kiinduló árra. És állítólag mostanában már telefon vásárlásakor egyre kevesebb embernek van szerencséje.

*: Az ebay-ről, Kínából rendelve a Prime kb. annyiba kerül mint a OP 3, így már akkor sem olcsóbb ha a szerencsések közzé tartozunk.

Hivatalos bolt: Ez tényleg nem biztos, bár van néhány dolog, ami erre utal:
1. Végeznek garanciális tevékenységet, és mivel 30 napra vállalják a javítást, így nem valószínű, hogy ingyenes szállítással visszaküldik Kínába javításra, mert akkor a 30 nap tarthatatlan lenne. Express szállítással megoldható a dolog, de akkor a szállítási költség már egy nagyságrendbe kerülne egy új készülék árával.
2. Garanciális javítást úgy vállalni, hogy utána a gyártó felé nem tudják a költségét érvényesíteni, nem túl nagy buli.
3. Az áraik sokkal magasabbak lennének, ha szürkeimportból származnának a készülékek. Korábban a OnePlus One így is megvásárolható volt egy nagy magyar webshopból, és a meghívóval kb. 105 eFt-os készülék több mint 140 eFt-ba került náluk.

Egyébként Te konkrétan melyik verziót vetted meg? Standard, Prime, Pro?

Most már a OnePlus telefonok szervize nagyjából megoldódott, ha a hivatalos boltból veszed. Egy kínai offline boltból vásárolt készülék esetén nem biztos, hogy a garanciális javítás egyszerű mutatvány lesz. Online vásárlás esetén pedig sanszos az áfa és a vám.

Kiegészítés: Az én értelmezésemben nem csak a márkakereskedés hivatalos bolt, hanem azok a boltok is, amelyek a gyártótól veszik a készüléket, azzal a céllal, hogy kiskereskedelmi forgalomban eladják.

Csak ÁFA van, ezek nem vámköteles termékek. És azt nem nagyon lehet megúszni. Kivéve azoknál a kínai boltoknál, akiknek van EU-s raktára és onnan szállítják... legálisnak nem mondanám, de van. Cégként viszont leszarom az ÁFÁ-t, visszakapom.
A OnePlus One-t kínából vettem, így az sem tudott B20-at, de sosem volt belőle gondom, kivéve az O2 hálózatát, ami csak azon ment akkor, de használtam helyette a Three-t és ott minden OK volt. Itthon Telenorral sem volt baj, Telekommal sincs. Ugyan ezt mondhatom el az utána használt Mi4c-vel. A OnePlus Two-t már az angol hivatalos boltból rendeltem, tudja az összes EU csatornát, de az operendszerét utálom.

--
Slapic

Jóformán csak európai országok.

Kérdés: azért zárták ki ezeket, mert megengedhető, hogy itt rossz hírük megy és elvesztik ezeket a piacokat? Vagy Németországot, GBR-t azért nem zárták ki, mert onnan úgy is olyan keveset rendelnek?

Augusztus 9. még 5 nap, addig boldog boldogtalan rendelhet, nem? Ilyen "rossz hírekkel" lehet megnyomni az eladásokat. :)

Erre mondja Kohn bácsi, hogy ügyes.

"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."
"Vajon mit várok a sorstól, ha hányok az édestől, és izzadok a sóstól."

Rendeljétek, mert még elfogy :) Oh de utálom ezeket a marketing fogásokat..
A OnePlus mindig próbálja az Apple-t utánozni. Csak az a baj, hogy nincs OnePlus Center, így nem tudnak sorba állni sátrakkal az emberek. Pedig milyen feelinges lenne..

Már csak egy "Szereld magad OnePlus" programot kellene csinálni ezekre az időszakokra. Alkatrészekként jönne a telefon és kb 5-10 perc alatt össze lehetne rakni (lásd Ikea). Ez lenne az igazi hírbomba.

Nagy tanulság ebből, hogy a Play storenak vagy az App storenak futnia kell egy telefonon ha sikert akarsz elérni. És ez egyben szomorú is.

--
GPLv3-as hozzászólás.

Egyik single a másik dual sim, más piac. Duálban (multisimben) szerintem India és Kína a fő húzó ország, ott meg filléres névtelenből végtelen van, inkább azt veszik.

Egyébként most s4 mini duost használok, ritka egy gány. Hardver tuti lenne, de a szoftver trágya.

"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."
"Vajon mit várok a sorstól, ha hányok az édestől, és izzadok a sóstól."

Nekem ma hozzák :) Viszont nézve a webshop-ot sokkal több kiegészítő van hozzá, mint 2 hete.

Én aug. közepére várom a csomagomat :)

-[Lenovo y510p SLI]-

Szerintem hiheto. Minden gyarto kapacitas veges, meg az apple es samu is kuzdott vele anno egyszer egyszer, simam el tudom kepzelni, hogy igenis szamit az 500-1000 darab amit egyik masik orszagba szallitanak, mert nehezkesebb helytallni miatta az amerikai piacon mondjuk. Azt meg tenykent emlegetve olvastam egy szakcikkben par eve, hogy omostelefon piacon nem tudsz megmaradni ha az amerikai piacon nem tudsz megkapaszkodni. Az az elso cel kell legyen mindig. (nem ertek hozza, elfogadom a szakik velemenyet) Szoval en ertem, ha X gyartoi kapacitas mellett le akarjak fedni az usa, es angol/nemet (tehet tehetos nagy letszamu orszagokat) es ezert minden darabot ott kuldenenek szet, nem szetaprozzak nalunk, meg a felsorolt kisebb allamokban. Logikusnak gondolom a dontest, ha nincsen egy foxcon meretu gyartosorom en is ezt tennem

-[Lenovo y510p SLI]-

ilyenkor nem azt szokták írni, hogy bocsi, de mostantól nem tudunk szállítani x helyre? az én problémám a hírrel, hogy ez az öt nap múlva olyan sok lesz majd a megrendelés és ezt már most tudjuk, hogy nem tudunk szállítani, de addig rendelj amennyit akarsz, nekem sántít.

"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."
"Vajon mit várok a sorstól, ha hányok az édestől, és izzadok a sóstól."

Nem, mert tudnak, csak nem akarnak, mert a nagy piacokra akarnak minel rovidebb ido alatt szallitani. Ertsd jol: legyart darabot, es ahelyett, higy minden orszagba 3 het lenne a szallitas, meghuztak, hogy par orszagba nem szallit inkabb, igy tud x y z helyre 1 het alatt is, illetve 1-3 alatt sokkal tobbet. Egyszeruen nem samusng-ok vagy applek, akik millioszam is kepesek gyartani havonta, illetve 3 milliot legyart es raktarakba szallit az ertekesites megkezdese elott. Ertem sajnos. Bar en is tukon ulok, hogy mikor erkezik mar meg,heteket varok ra (az amazonrol rendelt kindle3 keyboard anno 4 munkanap alatt jott meg az usa-bol, szoval lehet ezt igy is ha kepesek kiszolgalni) mert addig sem tudom ritualisan felgyujtani a lumiamat

Ennek van értelme, ha azonnal leállítják, de így azt érik el, és feltételezem ez áll mögötte, hogy a letiltott országokból megugrik a rendelés, hiszen ki tudja mikor engedik ismét, ami azt jelenti, hogy a szállítási idő még hosszabb lesz. Pedig elméleted szerint pont nem ezt akarják. Augusztus 9. után persze az lesz amit írsz. De miért adnak türelmi időt? Én azt mondom, hogy az eladások felpörgetése miatt.

"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."
"Vajon mit várok a sorstól, ha hányok az édestől, és izzadok a sóstól."

Szerintem korrekt, hogy elore szolnak. Aki akar rendeljen meg, mert egy ideig nem fogsz tudni. lehet en vagyok rosszul es johiszemuen bekotve, de en ebben ezt latom, nem mast. persze tevedhetek, szo se rola. jelen allas szerint korrekt uzlet politikanak gondolom, az mas kerdes reklam szinten hasznos is e.

-[Lenovo y510p SLI]-

Ennyi penzert fenyevekkel stabilabb es jobb egy I5S. De ti tudjatok.

i5s - 100K = 1GB RAM, Dualcore ARMv8, 8Megapixel (galaxy 4s megveri), stb
op3 - 150K = 6GB RAM, Quadcore Snapdragon 820, 16 Megapixel, stb

Es csak karcolgatom a tetejit, bele meg nem megyek, GPU, plusz egyebb dolgok.

Akkora boduletes baromsagot mondtal amugy, hogy en szegyellem magam...vagy egyszeruen csak hazudtal es kesz :D

" Ugyanitt vasarolhato APPLE logo telefon hatuljara. 120'000 Ft"

Az reális, hogy - talán emiatt - még most sem lehet rendelni? Bár fura, hogy nem egyértelműen visszautasít, hanem a cím megadásnál a legördülő listából kiválasztott megyét egyszerűen semmit sem fogad el :( Vagy ez inkább szimpla bug lesz az oldalukon?

----------------------------------^v--------------------------------------
"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"