"Megérkezett a Windows 10 évfordulós frissítése"

 ( trey | 2016. augusztus 3., szerda - 7:43 )

Microsoft írta:
Ahogy már korábban bejelentettük, a Windows 10 felhasználói mától elérhetik a Windows 10 operációs rendszer évfordulós frissítését (Windows 10 Anniversary Update.) Az új elemekkel és innovatív megoldásokkal bővült Windows 10 mellett elindul egy új, heti rendszerességű videósorozat is This Week on Windows (TWOW) elnevezéssel, ahol a fejlesztői csapat megosztja a legfrissebb Windows híreket, alkalmazásokat és tippeket. Az első epizód már itt elérhető, amely a legfontosabb újdonságokat mutatja be, mint például:

  • a Windows Ink megoldást, amelynek segítségével a felhasználó a tollhegye mozgásának érzékelése révén gyorsan és egyszerűen készíthet és menthet jegyzeteket, rajzokat;
  • a még biztonságosabb használatot lehetővé tevő Windows Defendert és Windows Hello-t;
  • a Microsoft Edge böngésző új változatát, amely – a Pinterest Pin It Button, az Amazon Assistant, az AdBlock, az Adblock Plus és a LastPass használatával – segít a gép akkumulátor-kapacitásának jobb kihasználásában, és a böngészés élményének további fokozásában;
  • az immár zárolt képernyőnél is elérhető Cortana alkalmazást, amely így egyes funkciók – például a zenehallgatás – elérését belépés nélkül is lehetővé teszi. A Cortana egyébként az Xbox One-on is futtatható lesz Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban;
  • az új Windows Store-t, amelyben már az Xbox elemei is elérhetők;
  • illetve a modern osztályterem innovatív megoldásait, amellyel gyorsabbá és egyszerűbbé válhat az oktatás, a korábbinál is szélesebb eszköztár mellett.

A több mint 150, az akkumulátor készenléti idejét szabályozó újítás révén pedig a Windows 10 Anniversary Update komoly előrelépést jelent a számítógép hatékonyabb és hosszabb működésében. Azok a felhasználók pedig, akik nem kívánják megvárni a rendszer automatikus frissítését, ezen a blogon azonnal telepíthetik a Windows 10 új változatát, amint elérhetővé vált.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Enterprise nem automata:

Anniversary Update vs. W10 Enterprise

--
trey @ gépház

Mar augusztus elso napjan elerheto volt az ISO (magyart nem neztem, out of scope), fel is tettem. A linux subsystem meg mindig beta. Clean installnal fontos lehet: https://blogs.msdn.microsoft.com/windows_hardware_certification/2016/07/26/driver-signing-changes-in-windows-10-version-1607/

Akkor Windows Update-en nem is fog jönni Enterprise-ra?

ISO megvan. Új rendszernél tiszta sor, de hogy lesz ebből meglevő rendszer frissítése? ISO-ról setup.exe futtatása? :)

Sok infóval nem zavarnak Enterprise ügyben, az biztos.

--
trey @ gépház

A win server 2016 RTM WSUS-ban nem talaltam win10ent frissitesre utalo magatartast, majd meg csekkolom, legrosszabb esetben marad az SCCM.

Egyelőre egy darab gépen nézem, ISO-ról indítva a setup.exe a teljesen naprakész W10 Enterprise-on "Windows 10 telepítése a fájlok megtartásával". Majd kiderül mi lesz belőle :D

--
trey @ gépház

Nekem ISO letoltes, mount, setup.exe. En mindent megtartottam, mukodik teljesen jol, csak nem ertettem, miert allt le rogton az elejen a frissites, amikor a cisco USB (es egy device, amit hebrakoltam) ra volt kotve a gepre (driver a legujabb). Ujrainditgatas kozben a razer synapse bejott, hogy rakjam fel (kb 320x200-as felbontasban, kitakart mindent), nagyon vicces volt. Update utan minden mukodott szerencsere. Ez volt elsejen, masodikan este mar vinnyogott, hogy van 1607-hez cumulative update (pedig nem insider) :D

Ja, ugyanezt csinálom.

--
trey @ gépház

Lement, elvileg minden maradt a helyén. Adatok, beállítások stb.

Kiadás: Windows 10 Enterprise
Verzió: 1607
Operációs rendszer buildszáma: 14393.10

--
trey @ gépház

Udv a klubban :>

Igen :) Vagy vársz, de a november updatenél (december 29-én írta egy MVP, hogy két hete elérhető WU-n) is így volt úgy tűnik ebből. :P

Szerencse, hogy ilyen átlátható ez az egész! ;D

--
trey @ gépház

ez se kell

A frissítés telepítése az újraindításokkal együtt kb 1 órát vett igénybe.
A telepítés befejezése után a bootoláskor azonnal hibát észlelt és újraindult, gyakorlatilag végtelen ciklusba kergetve ezzel a számítógépet.
Csökkentett módú indítással a fájljaimat ki tudtam menteni más eszközre, de ekkor is sorra érkeztek a hibaüzenetek arról, hogy a Win10 beépített alkalmazásait nem tudja elindítani (A Kezdő lépések alkalmazás elindításával különösen agresszívan próbálkozott).
A végső megoldás a teljes visszaállítás lett az alapállapotra, gyakorlatilag mindent újra be kellett állítanom és feltelepítenem, mintha egy friss OEM gépet kapcsoltam volna be az update után.

Egyébként a gép teljesen korszerű darab (i5 6500, 8GB DDR4, GTX950 Vid).
Zárójelben hozzáteszem, hogy a párom gépén az update hibátlanul lefutott, annyit vett észre, hogy a laptopja egy órán keresztül nem használható.

Kíváncsi leszek, hogy hány rokonhoz kell mennem update után visszaállni alapállapotra a héten...
Szóval csak óvatosan...

Van ami nem változik :)

--
http://pyftpadmin.earthquake.hu

:)

Biztos van itt is olyan aki ott volt, ha jól emlékszem win7 újdonságainál egy lurdy-s MSnapon az egyik nagy reklám az volt többé nem kell frissítésekhez újraindítani a gépet.
Már akkor mosolygott mindenki hogy ezt hogy :) aztán elhessegették ezt a reklámszöveget hamar.

Persze tudom más OS ben is problémás a frissítés és elhasalhat. Ez alól linux se kivétel. De valahogy MS nél ez milliószor bonyolultabbnak látszik legalábbis nekem, mert legalább egy deb vagy rpm file updatenél talán tudom mi történik.

"Biztos van itt is olyan aki ott volt, ha jól emlékszem win7 újdonságainál egy lurdy-s MSnapon az egyik nagy reklám az volt többé nem kell frissítésekhez újraindítani a gépet."

Én is ott voltam egy ilyen kijelentésnél és majdnem beszartam a röhögéstől. Ezt számtalanszor hallottam tőlük.

Azóta is helyén kezelem.

--
trey @ gépház

és téged is 'kezeltek' a helyeden az ms szakemberei amikor hallották, hogy kiröhögöd őket?
:)

win update toltotte le automatikusan, vagy adtal neki egy kis loketet egy exe-vel?

A gépházba beépített "Frissítések keresése" gomb is elég volt.
Egyébként amikor a visszaállított gép feltelepítésével és beállításával elkészültem és újraindítottam, újra restart loopba állt, "SYSTEM THREAD EXCEPTION NOT HANDLED" hibaüzenettel... Mostmegy a googlézés...

nalam arra tegnap este nem csinalt semmit

Szóval csak óvatosan...

Miért, van választásunk??
Nem az van, hogy kérdés nélkül automatikusan települ??

--
zrubi.hu

Szerencsére van választásunk, még mindig nem gyözött meg a Microsoft arról, hogy át kellene állnom Linux-ról Windows-ra.

--
robyboy

Nyugi, én is csak játszok a windows platformon, de ha azt a kevés játékra maradt időmet is windwos helyreállítással kell(ene) töltenem, annak nagyon nem örülnék - így inkább előre tájékozozom, mire számítsak.

--
zrubi.hu

+1 Ezt szépen megfogalmaztad. Agyonfüzetett ismik kérdezik mostanában, nem vagyok-e ideges a win update miatt. De aztán eszükbe jut, hogy én nem megyek win közelébe.

---------------------------------------------------------------
Ritkán szólok hozzá dolgokhoz. Így ne várj tőlem interakciót.

Az irodai gépemen megjelent, hogy a frissítés letöltve és 03:30 szerinte az ideális időpont a telepítésre.
De ez még a jobb kimenetel, mert otthon a pc-m egyszer csak fogta magát és elkezdett 30p-ről visszaszámolni.

---------------------------------------
Devmeme - fejlesztői pillanatok

Nálam ezen a gépen http://hup.hu/node/148412 egy bő fél óra alatt felment az isoból a frissítés. DE ez egy friss telepítés volt egyébként is. Összesen 2 db program van rajta. Egy chrome böngésző és egy classicshell (4.2.5c). Utóbbit el is távolította a frissítő, inkompatibilitásra hivatkozva. A 4.3-mast felraktam, azzal nincs baja...

Nekem a frissites is megvolt fel ora alatt. Ez a munka es jatszos gepem is, szoval tele van rakva mindennel.

Itt is lefrissült, de valamiért a "Windows Subsystem for Linux"-ot nem találom. Nem került bele?

Alapbol nincs telepitve.
Win+X/Programs&Features/Turn Windows features on or off/Windows Subsystem for Linux (Beta)

Már megvan, csak máshogy fordították magyarra mint ahogy azt én gondoltam. "Linuxos Windows-alrendszer (béta)" :P

Nekem meg developer mode-ot is be kellett allitani, hogy mukodjon.

Sziasztok!

A frissítés gyorsan lement, azzal nem volt gondom, azonban aki nem a Defendert használja, az legyen óvatos, mert a vírusírók nem biztos, hogy működni fognak. Az én esetemben a KES 10 hez augusztus közepén jön ki a kompatibilis verzió.
A visszaállítás a korábbi build -ra is gyorsan ment....

Avast home telepítése is restart loopba kergeti...

Úgy tutira nem lesz vírusos! :)

Az Avastot javították, a netes telepítő már a jó verziót rakja fel.

Adblock és Adblock Plus az Edgben az energiatakarékosság és a nagyobb felhasználói élmény jegyében - és ha jól értelmezem default? Ebből lesz még tömeghiszti... Sok-sok reklámcégnek betesznek.

Egy párját ritkítóan támogatható és támogatandó döntés :)

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Nem hinném.
Aki reklámozni akar reklámozni fog. Max még agresszívebbek lesznek, még nehezebben szűrhető megoldásokat találnak ki, és csak szívunk.

Esetleg szépen majd becsúszik a mainstreambe (szerintem már el is kezdődött) "látjuk, hogy adblockot használsz, légyszi kapcsold ki, nem mászunk villogó szarral az arcodba, becsszó" működések, és tényleg talán csak javul a helyzet. (igazából már javult).

Persze esetleg a "látjuk hogy adblockot használsz, nincs tartalom, cseszd meg" is lehet :)

Van ez a fele. Jellemzően ezeket amúgy se kéne blokkolni. Csak az olyan oldalak is, amik ocsmányan a pofádba nyomják a villogó szarokat nem fognak leállni vele.

Ha böngésző szinten lesz adblock, akkor jobb esetben a reklámozók megoldják, hogy ne lehessen blokkolni, rosszabb esetben nem találunk olyan oldalt majd, ahol a reklámok engedélyezése nélkül lehet értelmesen valamit csinálni.

Szerintem bele kell telepíteni. Legalábbis is nem hoz telepített bővítményt.

Ha lesz működő adblock akkor default win böngészőm lesz.

LOAD "http://digx.hu",8,1

Ez úgy van, hogy a Apple Microsoft zseniális mérnökeinek köszönhetően már telepíthető az adblock is (adblockplus.org) :D

A Windows Storeból. :P

Semmire sem vágyom jobban, mint hogy "a Pinterest Pin It Button, az Amazon Assistant, ... és a LastPass használatával" segítséget kapjak a gépem akkumulátor-kapacitásának jobb kihasználásában, és a böngészés élményének további fokozásában!!4! Kösz, MS!

Nem kötelező feltelepíteni ezeket a kiegészítéseket. Gondolom ugyanezen gondolatok mentén a Firefox/Chrome is rossz, mert azokhoz is van pinterest/adblock/whatever kiegészítés.

Megpróbáltam elkövetni mindent a "!!4!" lezárással, hogy a dolog komolyságát jelezzem, de úgy látszik, a bazinga emotiont ki kell még dolgozni a savanykásoknak.

mondjuk arra azért kiváncsi lennék, hogy mondjuk a lastpass hogy spórol az aksival? :)

Ja, hogy magyartalan mondat került egy marketinganyagba? Mondj valami újat. ;)

ez mondjuk nem szimplán magyartalan, ez úgy hülyeség ahogy van, de tény, hogy ezzel sem mondok újat valószínűleg :)

Valószínűleg azt akartuk mondani, hogy az Edge-dzsel jobb az akkuidő, és még LastPass/akármi is van benne. :)

Igen, nyilván ez lett volna a mondandó, az tiszta.

Miután egy hete szívok az Insider programmal, mert egy build-et sem akart letölteni, így ma kikapcsoltam és egyből jött is az Anniversary.

Gond nélkül fel is ment.

Edge Adblock nem teljesen tökéletes mert felugró ablakban kaptam egyből reklámot, bár lehet be kellene állítanom egy-két szűrőt.

A "Linuxos Windows alrendszer" egyből telepítve lett, be is állítottam. A CygWin-ből áthúzott Mutt konfigurációm hozzányúlás nélkül tökéletesen működik. Migrálok is át mindent.

Elsőre úgy tűnik az egyszerűbb dolgokkal boldogul. Azért kíváncsi vagyok meddig bírok elmenni vele.

Kötelező: http://xkcd.com/528/

Amúgy vicces. Tegnap volt egy nagy frissülés, ma megint kezdi.

Inkabb ez illik ra:
https://xkcd.com/349/

Jó lenne, ha a haszontalan funkciók felsorakoztatása helyett foglalkoznának a hasznos funkciók fejlesztésével. Pl: font rendering, telemetria tényleges kikapcsolhatósága, windows update normális működése...estébé. troll off.

Egy baromi idegesítő dolgot bevezettek: a lock screen-t most már se Local Policy beállítással, se registry hekkeléssel nem lehet kikapcsolni. Falra mászok tőle, idegesítő, rossz. Ha valaki talál módot a kikapcsolásra (a Windows 10 megtartása mellett, nem akarok linuxot/BSDt/AIXet vagy valami hasonlót telepíteni a gépemre :-) ), szóljon :-)

Upgrade to Enterprise! (ezt nem zártad ki :))

Magánszemélyként nem vehetek Enterprise változatot.

Akkor nincs megoldás. :(

Idézet:
<sl:policyInt name="EmbeddedFeature-EmbeddedLogon-Enabled">0</sl:policyInt>

Kérd meg Marciékat, hogy a következő Professional verzióba ezt tegyék egyre. :)

de kodod meg lehet ;)

Töröld a lockscreen.dll-t :)

--
A főnököm mindig megtartja amit ígér, ha pénzt ígér azt is!

lehet félre értem, de konkrétan hol zavar ez téged?
elalváskor? loginkor?

Engem loginkor, épp csak egy picit van az ingerküszöböm alatt.

ha csak loginkor, akkor start > run > control userpasswords2
és kiveszed a pipát

Azt megtette helyette a Microsoft (csak az egész checkboxot vették ki :)) (Értsd nincs pipa.)

Akkor még nem frissítettél vagy zEnterprise :D

Ha ez már a frissített 1607-es akkor lehet csak az enyémről hiányzik. :)

azért tettem oda a cmd-t, hogy nézd össze a build numbert
Windows 10 1607 Build 14393.10 Anniversary Update Released

A lock screen különféle helyzetekben jelenhet meg. Téged melyik zavar?

Szerk.: már kérdezték. :)

:)

Desktop gépem van és általában ki van kapcsolva. Akkor zavar, amikor bekapcsolom. Itt azt várnám, hogy csak úgy elkezdem begépelni a jelszómat, ehhez képest még gombnyomni vagy kattintani kell előtte.

Allits be PIN-t. Ott nem kell kattintani (sot, ha csak 0000-t vagy ilyesmit allitasz be, akkor ratenyerelsz a gombra, es mar bent is vagy, ENTER-t sem kell nyomni a vegen).

----------------------
while (!sleep) sheep++;

Túl vagyok egy "frissítésen". Inkább install-nak hívnám. Tényleg eltekert egy órát + az utólagos karbantartások. Ami kapásból feltűnt, hogy sokkal lassabban boot-ol, és login-ol be, mint az előző. Nyílván még mindig szar módszer a frissítés, újra kéne rakni a nulláról.

Enterprise-nál is kiesik a gép 1 órácskára? Mission Critical-nál ezt hogy oldják meg? (Ja tudom: ne használj Windows-t Mission Critical-ra).

--
robyboy

Windows 10 alapvetően desktop célú.

Arra leszek kíváncsi, hogyan oldják meg majd a Server 2016-nál.
Mert ha ott "normálisan" meg tudják oldani a frissítést, akkor a Windows 10-nél is meg tudnák ugyanúgy.

--
robyboy

Én is azt tapasztaltam, hogy sokkal lassabb a boot és a login, úgyhogy egyelőre visszamentem a 1511-re, aztán majd meglátom.

Tisztán kellene 0-ról felrakni, majd egyszer. Most nincs kedvem menteni, visszaállítani, stb.
Vagy szimplán egy profil reset-et nyomni neki, de ahhoz sincs kedvem.

--
robyboy

Gépház -> frissítés és biztonság -> helyreállítás -> gép alaphelyzetbe állítása.

Nekem is dög lassú volt a gép frissítés után, ezt végigfuttattam, khm, volt egy órácska ez is, de kaptam egy kvázi bolti alaprendszert úgy, hogy már nem kellett aktiválnom már a Windowst sem.

---------------------------------------
Devmeme - fejlesztői pillanatok

Köszi a tippet, jó tudni, hogy ilyen is van. Egyébként ma reggelre felgyorsult :)
Töröltem a Prefetch könyvtár tartalmát még este.
Kezdi magát "bekeselni".

Mondjuk frissítés után alaphelyzetbe állítani, akkor már inkább az újratelepítés.

--
robyboy

Nem tudom hogyan működik ez az alaphelyzetbe állítás funkció, de a teljes C meghajtó tartalma nullázódik, sőt van még opció is, hogy wipe-olja a lemezt és úgy települjön újra (úgy van írva, hogy teljes törlés, ajánlott akkor, ha eladom a gépet, a másik meg gyors törlés, ha megtartom).

Arra tudok tippelni, hogy csinált a win10 egy rejtett installer partíciót, amiből újrahúzza a rendszert, mintha csak egy flash drive-ról vagy DVD-ről telepíteném.

---------------------------------------
Devmeme - fejlesztői pillanatok

Igen, van alapból recovery partíció, a lemezkezelőben szépen látszik is. Emlékeim szerint kb. 400GB-os a mérete.

--
robyboy

Mindossze?

:'D

Megabájt. A többi stimmel. :)

Nem nullázódik teljesen, a régi OS egy \Windows.old mappában ottmarad, nem véletlenül javasolt utána egy admin módban futtatott disk cleanuppal megszabadulni tőle.

> Mission Critical-nál ezt hogy oldják meg?

Mission Critical környezetben illik annyi gépet használni, hogy ne legyen baj, ha kiesik az egyik egy órára. ;)

Linux alatt össze lehet hozni egy egészséges dist-upgrade-et újraindítás nélkül? Ha igen, te alapoznál arra mission critical környezetben, hogy úgysem lesz baj, el lehet indítani az upgrade-et éles környezetben?

Works for trey

de csak mert o tud hw-t venni...

Nem az a kérdés, hogy meg lehet-e csinálni, hanem hogy fogadnál-e rá mondjuk az állásodban. ;)

Ha ülve fogadna, akkor a székében fogadna?

:)

Nem, de legalább vissza lehet bootolni a frissítés előtti rendszert ha gáz van. :)

Más, a Windowshoz már Officet is adtok, vagy csak be volt nyomva aki az új EULA-t írta?

> Nem, de legalább vissza lehet bootolni a frissítés előtti rendszert ha gáz van. :)

Az elvi lehetőséged itt is megvan. ;)
Mission Critical környezetben viszont (vagy akármilyen production env, tbh) erre sem alapoznék.

> Más, a Windowshoz már Officet is adtok, vagy csak be volt nyomva aki az új EULA-t írta?

Erről lemaradtam, mi a pletyka tárgya?

Idézet:
(v) Amennyiben Ön a Windowshoz tartozóan kapta őket, a Word, az Excel, a PowerPoint és a OneNote szoftverre vonatkozó licenc e szoftverek Ön általi személyes, nem kereskedelmi célú használatát engedélyezi, kivéve, ha egy külön szerződés keretében Ön kereskedelmi használati jogokat vásárolt.

Ez mi ez?

Tippre ez az OEM-ek mellé dobált egy éves Office365 Home lehet, de nem vagyok se MS-es, se jogász :)

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

"Más, a Windowshoz már Officet is adtok, vagy csak be volt nyomva aki az új EULA-t írta?"

Az én tabletemen például előretelepítve megvolt az Office 2013, a tablet dobozában a licenckulccsal. Szóval igen, van ilyen.

Előbb fogadnék Ubuntu frissítés sikerére, mint Windowséra. Több százat csináltam már szerintem mindegyikből.

Pedig volt néhány cifra is (éles rendszer, ami napig működik):

http://hup.hu/treyblog/20130220/elotte-utana

--
trey @ gépház

Lazán kapcsolódik, hogy Európa közepén ülő Windows server mi az istenért Ausztráliából tölti le a Windows biztonsági frissítéseket? Lassabb forrást keresve sem lehetne találni:

1470387489.956 0 x.x.x.x TCP_HIT/200 671 HEAD http://au.download.windowsupdate.com/d/msdownload/update/software/secu/2015/09/windows6.1-kb3087039-x64-express_27bc41425cb2f0a2cf7d6d65724b457a4d6259b5.cab - HIER_NONE/- application/vnd.ms-cab-compressed

--
trey @ gépház

Szerintem az nem országkód, hanem az "automatic update" rövidítése. (a geoip legalábbis Redmond-ba teszi :))

Nem mintha az jobb lenne Európából nézve... :) Lassú mint a nyüvek.

--
trey @ gépház

Nekem 5 órát állt 76%-on az update. Végül kinyomtam a szemét, azzal az érzéssel, hogy akkor hamarosan win telepítés lesz.

Szerencsére visszaállt 2 perc alatt az előző működő verzióra. Lehet majd egy clean install lesz a végső megoldás.

Nekem olyan helyen van Windows 10 Enterprise gépem ahol fizikailag nem férek hozzá, az hogy fog frissülni? Windows Update-en semmi nyoma nincs, hogy jönne ilyen frissítés.

Szerintem:

1.) Letöltöd az ISO-t arról a VLSC oldalról.
2.) Rákattintasz kettőt (felcsatolod) és elindítod a setup.exe-t

(én legalábbis így csinálnám, de nem láttam még zEnterprise 10-et)

B. verzió megvárod azt a pár extra hetet míg a zEnterprise is felkerül a WU-ra.

1. Az ISO-s megoldás azért nem jó, mert olyankor ha jól emlékszem kikapcsolódik a végén a Remote Desktop és az a legrosszabb ami történhet :D
B. Ha felkerül a Windows Update-re akkor rendben van, kivárom azt a pár napot/hetet, csak arról szóltak a hírek, hogy nincs közvetlen Windows Update út az Anniversary Update-re.

Nem értem miért kapcsolódna ki. (max ráteszel valami biztosítást, itt csak homeok vannak amin be volt kapcsolva a Chrome Remote Desktop arra már a frissítés közepén (amikor körzött a százalékkal a közepén) vissza tudott csatlakozni)

Hát mert gondolom új rendszert kapok, csak a Users mappa meg 1-2 dolog vissza lesz másolva a végén, ez lehet az oka :)
De amúgy passz, W8.1->10 update-nél kikapcsolt, lehet hogy most már másképp van (bár azt hiszem volt valami setup.exe kapcsolós trükk amivel ki lehetett kerülni a setup screeneket az új rendszer indulása után. Cserébe kaptam egy nagyon instabil rendszert a végén.
De tökre nincs kedvem monyókolni ilyenekkel, miért nem tud ez müködni normálisan?
Ha már egyszer egy rakás pénzt kér érte a Microsoft...

"Azok a felhasználók pedig, akik nem kívánják megvárni a rendszer automatikus frissítését..." Ebből azt szűrtem le, hogy várni kell, és egyszer megtörténik a csoda. Én várok, tesztelje csak az, akinek van erre ideje, hehe. (Bár most veszem észre, neked enterprise van, az kizárt dolog, mert nem tudom.)

Kinek milyen tapasztalata van ezen frissítés + bitlockkerrel kapcsolatban?
Mióta a munkatárs gépe felfrissült, a bitlockeres külső vinyóját nem tudja használni. Jelszót bekéri, de nem jön fel a kötet.

Tegnap hozzáfogtam én is a frissítéshez:

Laptop -> Win10 home OEM legutolsó frissítésre letöltés/visszaellenőrzés/telepítés kb. két óra. (Az autó update kikapcsolva, nem szeretem ha a háttérben -főleg wifin- csordogál a frissítés. A folyamat kábelen ment.) Elsőre minden ok, ma tesztelgetem.

WS -> Win7 home OEM-ről frissített Win10. Na itt már gubanc. A letöltés/visszaellenőrzés ugyanannyi idő (ez természetes is, mivel, ha jól vettem ki limitált a sebesség). Telepítésnél az első rebootnál elszállt, azaz visszaállt alapra. Üzenet semmi. (Igaz sejtettem mi a baja: a duál boot /grub.)

Ok, más módszer: USB rendszer letöltése - ez valamennyivel gyorsabban jött, de visszaellenőrzéssel vitte ez is az időt.
Bios átbogarászás, mivel vagy négy éve hozzá se nyúltam (be van lőve, minek). Usb boot engedélyezve, ok.
Boot, tojik rá - mármint nem veszi bootolhatónak. Ez van - ez az alaplapom hibája lehet (nem ismeri fel a kb két hónapos usb kulcsot), javítást nem is kerestem, mivel hat éves alaplap, évek óta le se sajnálják.
Na akkor, setup.exe. Telepítget, reboot. Nem sikerült. Némi kattintgatás után egyszer csak megjelenik egy hibaüzenet -végre valami -, mely közli, hogy nem sikerült neki a továbbhaladás. (A pontos hibaüzenetet nem tudom fejből, nem is lényeg) Rájöttem, hogy ez sem járható.
Utolsó mentsvár, letöltöm a boot dvd-t. Miközben töltöget, keresnék egy üres lemezt, de nincs :). Már évek óta nem is használtam a dvd-írókat, így fel se tűnt. A telepítő iso lejött, ma itt tartok. Megyek veszek egy pár lemezt és du. folyt. köv. ;)

Az viszont pozitívum, hogy az előző rendszerre mindig hibátlanul visszaállt. Kis negatívum, hogy a telepítőket mindig le kell szedni, vagy is inkább az, hogy nem találtam valami p2p megoldást, ahonnan nagyobb sebességgel is le tudtam volna tölteni, igaz nagyon nem is kerestem. Na meg keletkezett egy pár átmeneti könyvtár, amit -gondolom- kézzel pucolhatok.

Update: Tegnap frissítettem a ws gépet is. Sajnos a grubot nem tudtam megtartani, vissza kellett állítani az mbr-t. A konzekvencia annyi, hogy nyugodtan kiadhatták volna valami p2p hálózaton az iso-t/iso-kat, nem kellene szívni azzal, ha a netes folyamat elhasal. Értem ezalatt, hogy plusz egy óra a letöltés/visszaellenőrzési folyamat. Az azért a javukra írható, hogy ezalatt használható a rendszer.
A frissítés a win kizárólagos bootolhatóság visszaállítása után uszkve egy óra alatt rendben felment.
Mára a duál boot visszaállítása maradt. :)

Nofene, eljött az idő, amikor egy "szaralinux" frissítés kevesebb problémával jár a piacvezető nagy mellett?

216 találat van az alábbi sztringre a hupon, most én is léptetnék egyet a számlálón

worksforme

;)

"a Windows Ink megoldást, amelynek segítségével a felhasználó a tollhegye mozgásának érzékelése révén gyorsan és egyszerűen készíthet és menthet jegyzeteket, rajzokat"

No feltalálták a tollat? ;-))))))

Csak azt nem értem, hogy miért a felhasználónak kell érzékelnie a tollhegy mozgását. Na, majd a következő update!

Szerintem nemsoká érkezik a DAL (Display Access License) :D

Update lefutott fél óra alatt. Semmilyen reklám dili nincs a start menüben. (HP win7pro->win10-->utolsó update) Sajnos az Edge adbblockplus az áruházból elérhető, még nem, volt kedvem regisztrálni.
LOAD "http://digx.hu",8,1

Nem Insider-es Surface Pro 3-on (Core i5-4300u, 8GB RAM, SSD), 2 reboottal 36 percig tartott az upgrade működő desktopig. A DisplayLink drivert leszedte inkompatibilitásra hivatkozva.

Üdv,
Marci
A Microsoftnál dolgozom.

Teszt gép: 5 óra, aminek az lett a vége, hogy mégsem frissítek.
Frissítsek -> ok -> szüttyög -> reboot -> szüttyög -> reboot fagyás.
Force reboot
Előző verzió helyreállítása -> szüttyög -> reboot -> fagyás.
Force reboot
Előző verzió helyreállítása -> szüttyög -> reboot -> szüttyög -> reboot -> "Frissítéseket nem sikerült telepíteni."

Semmi extra nincs a gépben: i3 (Haswell), 4GB RAM, HDD.

Két hét múlva retry();

Vettem a fáradságot, és egy előzőleg 1607-re frissített 1511-est teljesen legyalultam, majd nulláról telepítettem újra a 1607-est.
Első észrevétel, hogy egy korábbi 16 MB-os MSR (Reserved) partíció az új telepítés után már nem jött létre. Ja, fontos megjegyeznem, hogy a 1511-et is nulláról húztam fel anno. Mindig törlöm az összes létező partíciót, és a Windows hozza létre ezután a saját kénye-kedve szerint az új felosztást. Nem tudom, hogy mi a tök volt ez a 16 MB-os partíció, de már mindegy is. Most van egy 450 MB-os recovery, egy 100 MB-os EFI, és a maradék a rendszerpartíció.

Nulláról telepítés után - meg frissítés után (egyből felkúszott egy kummulatív update is- ismételten manuálisan kellett jópár hardvereszköz driver-ét az eszközkezelőben frissítenem. Ezután a lépés után válik igazán gyorssá a boot és a login. Érdekesség, hogy a 1511 alatt simán frissíthető Epson SX235W-s nyomtatódriver itt nem frissíthető, egyből elszáll hibaüzenettel az Epson gyári cucca, amit a Windows magától rakott fel. Itt látszik, hogy valami megváltozott op.rendszer szinten, és a nyomtatódriver még nincs hozzáigazítva.

Szóval szép szép az upgrade Microsoft módra, de inkább a tiszta installt javaslom. De még inkább még azt sem ;)

Ja, és amit kifejezetten utálok, hogy MAGÁTÓL telepít fel a háttérben alkalmazásokat, több gagyi játékot pl. ami kutyának sem kell, egyből le is szedtem mind.

Debian forevö'

--
robyboy

A drivert felrakta, a nyomtató működik. De felrakott egy "illesztőprogram frissítés" nevü progit is, ami hibaüzenettel elszáll, hogy "nem tud az internethez kapcsolódni". Ezzel nem volt baj a 1511-el. Amúgy a Win10 mindkét esetben automatikusan felismerte és telepítette a nyomtatót.

--
robyboy

Egy kérdés. Update óta nektek megy firefoxban a h.264 lejátszás? Mert nekem úgy néz ki, hogy nem. (youtube.com/html5)

És igen, elrontották...

https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=53356

ezt kell felrakni...

Mit rontottak el? Az N verzió pont azért N, mert nincsenek benne media komponensek (például kodekek sem), köszönhetően az EU-nak.
Én például bizonyos Linux disztrók alatt sem tudtam Firefoxban H.264 videót nézni, addig, amíg nonfree repositoryból feltettem a kodeket. Micsoda meglepetés.

Szerintem azt, hogy addig mukodott, upgrade utan meg nem.
Sajat peldadnal maradva ha nonfree tarolobol felrakom a kodeket, akkor upgrade soran az nem tunik el, sot, frissul a rendszerrel egyutt :) Micsoda meglepetes.

Igen, ennyi. Eddig fent voltak a codec-ek, update után pedig nem. Ugyanonnan megpróbáltam felrakni, de semmi változás, utána a #firefox irc csoportba
beírtam, a srácok megnézték, és adtak egy új linket, azzal a szöveggel, hogy na, megint sikerült elqrni...

Ilyet még nem láttam, de az OEM-ek recoveryjét rendre vágta tönkre a Windows 10 Upgrade. Van itt egy thinkpad amit azért hoztak, hogy rakjam már vissza rá a Windows 7-et, az elején hozta is, hogy press F11 for recovery, de nem történik semmi. Imagexel sikerült visszaírni a recovery partíció képeit (tudom lehetett volna sima telepítés,de akkor bukja az Office 2010 Startert), most másfél napja frissítéseket keres. :D

Na, ez izgi lesz. Hónapok óta merengek azon, hogy a kissé zilált (stabl/testing/untsable) Debiánomat újra kéne húzni, mert újabban megint inkább fordítom a nekem kellő dolgokat (darktable, gimp), de eddig lusta voltam. Lehet hogy ez megoldódik magától, hehe.