Bemutatkozik az Allo és a Duo - két új kommunikációs alkalmazást jelentett be a Google

 ( trey | 2016. május 18., szerda - 21:35 )

Allo

Új, mesterséges intelligenciára épülő üzenetküldő alkalmazás.

Duo

Egyszerű one-to-one videóhívó alkalmazás mindenkinek.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Minden új feature-re új app kell?
Miért nem integrálják ezeket a Hangoutsba?

Ez egy jó kérdés. Lehet marketing stratégia. Amikor a Google Talkot leváltotta a Hangouts elég nagy elégedetlenség volt vele kapcsolatban a hiányosságai miatt (legalábbis ahhoz képest amit a Talktól megszokott az ember). Lehet, hogy nem akarnának még egy nagy változtatást/átalakítást meglépni emiatt.

A másik amit el tudok képzelni, hogy nem biztos, hogy nem fogják integrálni. Annó a Hangouts is egy önálló termék volt, ami a G+-ban élt, és független volt a Google Talk-tól (ha jól rémlik). Később lett csak egyesítve.

Szerintem együtt fognak működni a Hangoutssal, de nem mindenki szereti a hatalmasra hízott alkalmazásokat. Főleg, ha valakinek pl. csak a videótelefonálás kell belőle.

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

a duo-t promozó videoban mit kéne látni? azt, hogy videotelefonálnak emberek? húha. vagy én nem látom mit kéne észrevenni benne, ami új? az allo meg kifejezetten irritálna (igaz, néha jól jöhetne, de mint _chat_ alkalmazás, irritáló így elsőre. persze én jobb szeretem, ha a chat az beszélgetésre van, a levelező meg nem böngészésre, stb. :)

--
xterm

"a duo-t promozó videoban mit kéne látni? "

Hogy a távoli kamera képe még a hívás fogadása előtt látható, akár a zárolási képernyőn is?

Üdv,
Marci

Tökéletes alkalom a kéretlen dickpic rohamra :)

http://gizmodo.com/the-best-and-worst-from-google-i-o-so-far-1777412272

ezt kérdezed, vagy még tetszik is az opció és próbálsz piszkálni, mert szerinted nem vettem észre? :) én az innovációt még mindig nem látom (az nekem nem az, hogy lemegy a video, mire "feloldom a telefont, mert a táska alján van" :)

--
xterm

Dehogy piszkállak. A hozzászólásodból nem volt nyilvánvaló, hogy észrevetted. Amúgy most sem értem, mit értesz az alatt, hogy 'lemegy a video, mire "feloldom a telefont, mert a táska alján van', legalábbis velem viszonylag ritkán fordul elő, hogy azelőtt elmondom a telefonba a mondókámat, mielőtt a hívott fél felvenné - de nem vagyunk egyformák... ;)

Üdv,
Marci

a videoban az látszott, hogy megy a "hívás közben" már a küldött video. nem te vagy az egyetlen, aki megvárja a másik felet a reaggal, én is. pont ezért nem értem mit is akart mutatni a demo anyag. ha ez a feature, akkor ez "akkor se kéne, ha fizetnének" c. újítás.

--
xterm

Itt most nem néztem meg ezt a videót, de tegnap a keynote-on mondottak alapján nagy újdonság lesz az, hogy nagyon stabilra, megbízhatóra, és gyenge 3G kapcsolaton is működőre tervezték az appot. Ráadásul végponti titkosítással megy minden beszélgetés, és nem zavarja meg, ha videóhívás közben váltasz mobilnet és wifi között.

Az alacsony sávszélességen stabil működésre nagyon kíváncsi vagyok, mert eddig az volt a tapasztalatom, hogy mobilneten sokszor kimondottan kínszenvedés volt a videochat, illetve néhány vidéki ismerős ADSL-je is kevés volt bármelyik app számára.

Nagy Péter
www.ddo.hu

Ezekkel nem nagyon tudok mit kezdeni, de az új Spaces jó lett...

Érdekes, hogy az IO-n arról pont nem esett szó. Sőt... egyáltalán mire való az?

Hogy ők mire találták ki, azt nem tudom, de nálunk leginkább a facebook groupchateket váltotta le (vagyis úgy tűnik, hogy le fogja), mikor többen beszélgettek egy témában, de picit strukturáltabban, és egyszerűbben kezelhetően.
Nem egy nagy dolog, de pont ezt a részt jól megfogta szvsz.

Az új wave?

--
"In a cult, there is a person at the top who knows it's a scam. In a religion, that person is dead."

Oles leptekkel menekulnek a P2P komunikaciotol, ugy latom, es okt generalnak, hogy minden atmenjen az o feldolgozo gepezeteiken. Nem vagyok rola meggyozodve, hogy ezt en allandoan szeretnem.

Amugy szuper cuccok :)

Az egyik kiemelten demózott része az Allo-nak az inkognitó mód volt, ami end to end encryption-t tud.

'Allo, 'allo!

Az alkalmazás fejlesztését támogatta: az Allee. :D

--
-- GKPortál Blog
Tégy Jót!®
Legyen neked is Dropbox tárhelyed! :)

Az Allot csak portrait módban lehet használni, landscape módra lesz egy Fekvo is? :)

:'D

Mindegy, csak ne gépeljen magától...

--
trey @ gépház

Láttam már a threadet, kíváncsi vagyok a megoldásra :)

AI controlled messaging :)

A FeketePárduc megvette a Google-t? :o

Hogy fogom én ezt gyűlölni.

Persze technikailag érdekes.