Az OpenBSD projekt eltemette a VAX architektúra támogatását

 ( trey | 2016. március 12., szombat - 8:20 )

Hosszas belső diskurzus után az OpenBSD projekt úgy döntött, hogy hivatalosan befejezi a legendás VAX platform támogatását és a hozzá kapcsolódó kódokat dobja a forrásfából. Egy commit sorozattal Theo de Raadt végül eltemette a VAX támogatást. Úgy tűnik, hogy a hamarosan kiadásra kerülő OpenBSD 5.9 lesz az utolsó kiadás, amiben VAX támogatás található.

De nem a VAX az egyetlen "ősi" architektúra, aminek támogatása veszélybe került az OpenBSD projektnél. A hírek szerint más architektúrák támogatása is hamarosan erre a sorsra juthat.

Részletek itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Sic transit gloria mundi. Ha jól tudom, ez a felület volt az első nem x86-os, amit támogatott (a Linux is - ha valaki emlékszik még a MILO-ra, vagy az már az ALPHA volt?)
----------
Registered Linux user #46079

Alpha volt az elso Linuxnal, ha jol remlik. VAX-ot soha nem tamogatott.

--
|8]

A Linux-m68k.org szerint az első non-Intel Linux a Motorola 68k port volt Atarira és Amigára. Persze akkoriban még másként mentek a dolgok (pl. a 68k port saját verziószámozással ment eleinte), szóval eltartott egy darabig, mire a support mainline lett...

(FIXME?)

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-

Elkepzelheto, hogy rosszul remlett. Amennyire most utana tudtam olvasni, m68k volt az elso port, Alpha pedig az elso in-tree port. Igy lehet vitazni, hogy melyik volt az elso.

Viszont biztos nem VAX :)

--
|8]

"Nem kell nekünk karnevál se digitál csak Vikidál" (sorry)

Ah, nosztalgia ;) V-T rulez.
------------------------
{0} ok boto
boto ?

"Kár érte, kiváló ügynök volt." :)

VAX-ra úgyis VMS való...

$ VELEMENYEM = F$INTEGER("Te csak azt hiszed!... :D")

Üdv,
Marci