A #somethinghappened Windows 10 üzenet és a "javítás"

 ( trey | 2015. július 31., péntek - 8:21 )

#somethinghappened

Tele van a Twitter azzal, hogy több felhasználónál is történt valami, miközben Windows 10-et akart telepíteni. Aki kíváncsi arra, hogy mi történhetett és hogy mi a megoldása ennek a problémának, az elolvashatja itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Kéne olyan testing framework/chaosmonkey/etc. ami egy GUI összes lehetséges állapotát el tudja érni (halting problem just kicked my butt) és ha a teszterek találnak olyan új képernyőt ami fasság, akkor ki*asszák a programozót létrehoznak egy ticketet a bugtrackerben.

Kéne már világbéke.

Megfogalmaztad egy zsenialis sorban egy regi, bonyolult, hosszan elmagyarazhato gondolatomat. :D

Ez most tenyleg egy error msg lenne?

Ennel meg ez is hasznosabb :D

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2012/10/19/article-2219942-15924543000005DC-86_634x372.jpg

--

"You can hide a semi truck in 300 lines of code"

Ugye milyen kiraly dolog az automatikus frissites?
Egyik nap van egy mukodo geped, masnap leulsz ele, es baszhatod, mert 'Something happened'

--
Live free, or I f'ing kill you.

"new OS come new error messages but this one takes the cake"

Baki van a Windóztízben, jupiii! HÖRÖGJÜÜÜÜÜNK!
--
Syrakuza Team
http://www.syrakuza.hu

Ennek a hozzászólásnak semmi értelme. Ellentétben a cikkel, ami a hörgés helyett megoldást kínál egy problémára (konstruktív a hozzászólásoddal szemben).

--
trey @ gépház

Azért el kell ismerni, hogy egy kicsit hörgés is a cikk... :)

-------
It is our choices that define us.

Én azt hittem, hogy segítség.

#jajbáncsákawindóztizet

Egyébként ha tudnék, röhögnék (nem hörögnék) én is rajta. Ha tét nélküli lenne. Ha te dolgozol IT support területen, nem biztos, hogy röhögsz az olyan bejelentéseken, hogy

- "Nem megy a gépem"
- "Ok, de mit írt ki? Csak van valami hibaüzenet..."
- "Ja, az van. "Something happened."
- "#@&#&@%!!!"

--
trey @ gépház

Ha jól értelmezem, akkor ez a probléma akkor jön elő, ha az en-US win nem en-US local-el van telepítve. Nálunk pl. kb. minden gép így van, mert a magyar lokalizációtól mindenki irtózik. Meg úgy sejtem hogy kb. mindenhol, ahol nem eleve a helyi nyelven kezdték el használni a windows-t mondjuk tíz év előtt. Ez alapján egy kis horgést megérdemelnek, én is hörögnék, ha otthon ebbe futnék bele.

Szóval várok még azzal az update-el, ki tudja hogy kezeli pl. ha a swap nem a C: meghajtón van, höhö.

+1 Valóban megérdemlik, tény. A win sosem volt annyira megbízható rendszer, h az új verzió megjelenésekor mindenki nyálcsorgatva, sovány malac vágtában telepítse a gépeire. Akinek van egy kis esze, kivárja azt az egészséges 3-5 hónapot, amíg mindenki kihörgi magát és megérkeznek az update-ek rá. Ebben az os x sem kivétel, az Apple ugyanilyen stílusban adja ki a major verziókat.

Bár naívan várom annak az idejét, amikor a windows is képes lesz zökkenőmentesen, olyan módon upgradelni, mint bármelyik unix os.

Azt mondjuk sosem fogom érteni, hogy miért jó kiadni félkészen valamit, pláne, ha megvan az erőforrás rá ekkora cégeknél. Viszont kicsit marketingszagot is érzek. Történik valami banális hiba a rendszerben/eszközben, és egyből mindenki kíváncsi a termékre. Aki utálja, azért hogy höröghessen, aki szereti az meg azért, hogy megvédhesse mindenáron. A hasonló dolgokról mindig az iPhone 4 (?) antennaproblémája jut eszembe; amikor a kezedbe vetted, elvesztette a jelet és nem volt térerő. Közfelháborodás lett belőle, amit persze minden médiának meg kellett írni címlapon... aztán utána az is megvette az eszközt, aki előtte azt sem tudta mi az az iPhone. Nem értem az embereket.

-------
It is our choices that define us.

Én szívesen vállalnék kreatív munkát a W11 hibaüzenet osztályán. Ilyen üzenetekre gondoltam:

"Itt van már a hó vége, nem lesz ennek jó vége."

"Upsz, ez ilyen dolog, gömbölyű és forog."

Vagy hogy egy klasszikus is legyen benne:

"A köd egyre vastagabb, Johnny egyre hájasabb."

:D

--
trey @ gépház

Nem lesz W11, úgyhogy ezt buktad :)

--
http://pyftpadmin.earthquake.hu

hogyhogy?
10 utan az v1.1 jon? Vagy atnevezik windows X -re? Vagy atternek evszamokra?
Vagy csak egyszeruen novelik a build verziot? (10.0.10240, 10241 ... 10.0.9999999)

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Úgy fogják hívni hogy
...dobpergés...
"WINDOWS"
...tada.wav...

a tada.wav-ot a win95-ben láttam utoljára... igaz azóta nem is kerestem a következő kiadásokban... :)

--

Win7 Pro SP1 x64

https://p1.picsto.re/bcIwv.png
--

"You can hide a semi truck in 300 lines of code"

"Shit happens"

"Gyűrd ki a pisztolyt!"

:D

Tudom, hogy necro, de nagyon hianyzik a sorbol:

"Kozeleg a tel"
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

:D
„Az éj sötét és tele van iszonyattal”

"Elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon."

:)

"Az a miniszterelnök, akinek kormányzása idején 300 Ft fölé emelkedik az euró árfolyama, nem tud kormányozni és le kell mondania!"

(lehetne még párszáz ilyet beböffenteni, hiába óhajtja a fidesz meg a zsindex 2010 vége óta eltüntetni az ilyesmiket a netről)

--

Komoly ember nemcsak böffent, hanem hivatkozik is.

a gugli találatainak egyik fele igazolja (pl ez), a másik fele meg tagadja. apró bibi, hogy a tagadók mind olyan dátumra hivatkoznak, amikor tényleg nem erről ugatott a baromja...

[politik]
de ha már kekeckedsz: szerinted a fidesz.hu-n a f*szér' nem lehet 5 éve olyan tartalmat találni, ami az elmúlt 10-15 évben róluk/tőlük vagy velük kapcsolatban megjelent/elhangzott? nyilván azért, hogy ne tudják mégegyszer szembesíteni őket a baromságaikkal... többek között ezzel se.
[/politik]

--

Nem kekeckedem. Egyszerűen állítottál valamit, de továbbra sincs egy videó, közlemény, akármi, csak 24.hu (wtf ez egyáltalán mi?) cikkecske. Így ez hiteltelen. Az pedig, hogy a fidesz.hu-n mi NINCS, az nem igazol semmit.

Amúgy ez a kormány azért is tud még létezni, mert ugyanilyen töketlen a teljes ellenzék és a média is. Semmit nem tudnak bizonyítani, nem tudnak elszámoltatni, nem tudnak jól odakérdezni, csak óvodás módszerekkel hoaxokat terjesztgetni. Ez nem vezet sehová. Oda vezet, hogy ajándékba kapjátok 2018-ban is ezt a bandát.

érdekes továbbá, hogy csak tőlem kértél forrást az általam idézettekre... pedig az enyémtől feljebb kezdődött a jelenség.
(teljesen mindegy, hogy a baloldal mit művel, a népnek tetszik a szocjalizmus, meg a hisztéria, szóval kb 40 évig ez így is marad)

--

Ez ütötte csak meg a szemem, nem is nagyon olvastam a korábbiakat. Mindenesetre kár, hogy továbbra sincs forrás. Így marad a böffentés. Erről beszéltem. Illetve az ellenzékről. A leírásodból viszont lejött, hogy "ja, ellenzék == baloldal", szóval nem is várok ettől a diskurzustól így már sokat...

Amúgy ha már politika, a most felszínen levő migránsügy is kitűnően példázza ezt a fajta töketlenkedést. Hogy hupon egy-két szószóló képtelen a szuperbiztos álláspontját alátámasztani, az egy dolog. De amit a média balfaszkodik, az már szomorú. Pedig ebben a hisztériában biztos lehetne találni egy-két miniszterakasztó ütőkártyát.

marha jó volna, ha sértődésből kivitelezett külföldre távozásod okaként pl nem engem baszogatnál. az "elbasztuk. nem kicsit, nagyon." című idézetre nem (sőt erre sem) kértél forrást. amit én írtam, azon is sírva röhögött mindenki, amikor orbánretket szembesítették vele (ahogy több másik ilyen eseten is).
(hanyagoljuk, hogy a jobboldali média folyton elbassza az idézethez tartozó dátumot és helyet)
itt nincs ellenzék. itt balfaszkodás van. a létező 5-6-7 kommunista és/vagy munkáspártból álló "ellenzék" mindenre alkalmas, csak kormányra nem. ahogy egyébként a fidesz sem.

a többit meg nem itt fejtem ki, mert kurvára nem portál-téma.
szóval kérjél bátran másoktól is forrást egy-egy beszólás/böffentés után, nehogy szó érje a ház elejét, hogy "az a kurva kettős mérce"...
o/

--

Te jó ég.

forrás?

--

Nagyon sajnállak. :-(
Minden jót kívánok.

ettől nekem se jobb, se rosszabb...
(más kérdés, hogy tőled nem vártam ilyet...)

--

"A leírásodból viszont lejött, hogy "ja, ellenzék == baloldal", szóval nem is várok ettől a diskurzustól így már sokat..."

Miert, te pontosan kire gondolsz nembaloldali ellenzek cimszo ala? A Jobbikra, amelyik - amellett, hogy probal rimelni a naci rigmusokra - egyebkent teljes mertekben ki van szolgalva Fidesz oldalrol hogy veluk szavazzon? Vagy kire?

Az a problema, hogy en nem latok fenyt az alagut vegen. Lehet forrasokkal dobalozni, lehet linkeket egymashoz vagni, jobb akkor se lesz. A magyar nep csendben vegignezte, ahogy ez a "sehonnai bitang ember" ugyesen bemanoverezte magat egy olyan poziba, ahonnan eleg komoly melo kimozgatni, raadasul kapott maga melle egy olyan baloldalt, amelyik most megint kijelentette, hogy a kovi valasztason mar eszukbe sem jut osszefogni, kulon indulnak.

Magyarorszag jelenlegi miniszterelnoke pont olyan, amilyet a magyarok megerdemelnek. A sakktabla sotet oldalan sosem a feher kiraly fog uralkodni.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Amikor ezt írja ki a Windows, az a valami történtnél is nagyobbat üt. Tiéd a pálma.

:)

válogatott orbánidézetek, ötletszerűen... ;)
(feature)

--

> Azt mondjuk sosem fogom érteni, hogy miért jó kiadni félkészen valamit, pláne, ha megvan az erőforrás rá ekkora cégeknél.

Több millió ingyen bétateszter?

--
Debian - The "What?!" starts not!
http://nyizsa.blogspot.com

+1

-------
It is our choices that define us.

"Azt mondjuk sosem fogom érteni, hogy miért jó kiadni félkészen valamit, pláne, ha megvan az erőforrás rá ekkora cégeknél."
Release early, release often. Köszönd Eric S. Raymondnak.

Na és hol marad a "many eyeballs"?! :-)
---
Science for fun...

szerinted mikor van "kesz" egy szoftver?

--
NetBSD - Simplicity is prerequisite for reliability

a jó pap is holtig tanul. fejfájára ki is írják: tanulmányait befejezte.

--

Én is találkoztam ezzel az error message-el, de ott nem igen nyelvi hiba lehetett a gyanú, inkább something else...
Restart megoldotta, de így sem megy, mert hát Enterprise... :)

Most komolyan!

A

stateCaseReporter a hibás bemenet miatt kilépett, a végrehajtás folytatása nem lehetséges!

hiba üzenet miért jobb? Ez a hiba üzenet pont ugyan az: "Something happend". Ok amit én írtam az egy debug message, de akkor megint csak ugyan ott tartunk. A "Something happend" hiba üzeneten legalább jót röhögsz (ha van humorérzéked). Ja és persze tele tweeteled (ha ezt így kell írni) a világot, mer az mindent megold

----
올드보이

Cool! Ezentúl javaslom, hogy minden üzenet legyen ez!

--
trey @ gépház

jóóóó! de akkor legyen több színben :))

A something happened szerintem kisebb eséllyel mond valamit annak, akinek ki kell javítania a hibát, mint az általad hozott példa.

Máskor meg az a baj, hogy miért egy értelmetlen 0x82342345235 hibakódot mutat a felhasználónak a program, amikor nem tud vele mit kezdeni. Tégy igazságot.

Marmint a "Something happened" es a "0x82342345235" a lehetseges 2 kombinacio?

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Nem. Mondd meg, hogy szerinted mi lenne a jó?
Egyesek szerint a "Something happened" nem jó.
Mások szerint a "0x82342345235 happened" nem jó.
Megint mások szerint a "useraccountrolmanagerfactory has invalid input: -1" sem jó.
Szerinted mi a jó?

szavazzunk!:)

Engem csak az eredmény érdekel.

:D Amúgy engem is. A fanyalgók szerint tényleg, mi a jó?

Something bad has happened.

If the problem persists, please contact support and tell them, the error code is 42

Have a lovely day

Jó, hát ez gyakorlatilag az, amit Lacyc3 is írt...

Igen, csak nem láttam az ő hozzászólását, mielőtt én írtam az enyémet, mert fentről lefelé olvasok :-)

Legyen mindhárom!

Főcím: Something bad happened
Leírás: Ezt dobta a randomgenerátor, próbálja újra!
Hibakód: 0x82342345235
Technikai információ: RandomGenerator.BadLuck = True

Problem solved.

+1, rejtett subscribe.

És úgy, hogy mondjuk a Technikai információ egy plusz gombnyomás (lefelé nyíl, További információ, akármi) után látszódik (mint pl. a "Nem sikerült elérni a tartomány egyik tartományvezérlőjét sem" ablak, ahol utána ott van, hogy hol hasalt el)

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Ez szerintem a mai technikai feltételek mellett nem megoldható, ehe.

lol:)

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Es a fentieket locale-ban *ES* angolul is (alatta). Hogy normalisan lehessen google-zni.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

"fentieket locale-ban" Elég csak angolul, hiba üzeneteket feleges fordítani.

Jaja, ugyis mindenki tud angolul. (Nem. ;))

Aki nem tud angolul, ne probaljon megoldani szamitogepes problemat.

Ha ez a hozzáállás lenne, az IT-seknek nem lenne ennyi állása a világon, mert nem lenne ennyi felhasználó, akik felé szórni kell a szoftvert.

Ja, de munkaerohiany van nem? ;)

Viccet felreteve arrol beszelek amikor mar hiba van. Az mar legyen angol amikor valamit "meg kell oldani", amit csak hasznalni kell, az legyen lokalizalva.

És mindez teljesen hasznavehetetlen infó, ha csak annyit tudsz csinálni, hogy van egy OK gomb, amit megnyomhatsz és eltűnik.
Minimum fel kell tünteni egy linket, hogy hol lehet segítséget kérni, esetleg feedbacket adni stb.

Szépen növekszik a hiba(be)jelentő dialógusablakunk tartalma. Nehéz dolog az UX.

Itt most nem üzleti logikai szintű, remélhetőleg ritkán előforduló, nem várt hibá(k)ról van szó.

Valóban - annak a felhasználónak nem sok értelme van technikai információt kiírni, aki "csak" használja a szoftvert és nem ismeri a rendszert mélyebben, nem tud hibakeresni ill. javítani.
A technikai mutymuruttyot naplózni kellene, hogy a hozzáértők (később) el tudják kezdeni vizsgálni a gondot (ha nem reprodukálható).

A support elérhetőségek általában külön információk (felhasználói kézikönyv, tájékoztató anyagok) alapján ismertek, vagy eleve ott vannak az alkalmazás "fő" képernyőjén vagy menüben valahol. Felesleges őket minden hibaképernyőre kiírni.

Ez a bibi kb. 5 millió béta teszteren átment.

És nem voltak naplók, hibabejelentés etc.? (Nem tudom, ezért kérdezem). Nekem pont úgy rémlik, hogy a workaround onnan született meg, hogy valaki pont belenézett a logba.

És a technikai mutymurutty naplózva is van. Lásd a megoldást hozó kommentet:
"I got this. I checked the *log file* and it couldn't find a matching offer for my version of windows."

Idézet:
A technikai mutymuruttyot naplózni kellene, hogy a hozzáértők (később) el tudják kezdeni vizsgálni a gondot (ha nem reprodukálható).

A technikai mutymuruttyot (legalább röviden, ha nem is olyan mélységben, mint a logba) is tegyék ki (akár gomb mögé rejtve), nagyon sok esetben a support telefonos lesz, távoli hozzáférés nélkül, annál pedig nincs rosszabb, amikor r=1 usernek, akinek mostazonnalkellmertháteztegnapmégműködött valami megoldás magyarázod telefonban, hogy hogy éri el a naplókat és hol és mit keressen bennük.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Azert google baratunk szivesebben segit a "useraccountrolmanagerfactory has invalid input: -1" eseten mint a "something happend"-nel.

Na jo, kiveve ma, mert mar a "Something" beirasanal dobja, hogy "Something happened Windows 10" :-)

/sza2

lol

Es tenyleg :D

--

"You can hide a semi truck in 300 lines of code"

Egyszer volt egy fiatal férfi, aki a világ legnagyobb írója szeretett volna lenni. Amikor megkérdezték mit ért ezen, azt válaszolta:
- olyan dolgokat akarok írni, amit az egész világ olvasni fog,
- olyat, amire az emberek valódi érzelmekkel reagálnak,
- olyat, amelytől sikítani, sírni, a fájdalomtól és dühtől ordítani fognak.

Kívánsága teljesült, most a Microsoftnál dolgozik, hibaüzeneteket ír.

Ezt a hibauzenetesdit ugy kell elkepzelni, hogy a Visual Studioban a default template a "Something happened", es azt szepen mindig atirjak az aktualis hibauzenetre.

Aztan ha valamelyiket elfelejtettek, akkor bennmarad a default ?:)

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Nem. A "Something happened" komoly fejlesztések eredménye.

:)

Akkor lehetett volna gatat vetni ennek, amikor a Chrome kezdett anno raszokni az "a manoba..." cimu szovegekre. Azota Atlag Jozsinak erre van igenye, es nem mondom, hogy alaptalanul. Igy az r=1 is erti: valami tortent, aminek nem kellett volna.

Uh, azt ha látom, mindig megállapítom, hogy a közvetlenkedő szoftver nyelvezet egyre többször megy át idegesítően erőltetett gyerekes jópofaságba...

Ok, ezt benézték, előfordul ilyen.
Az viszont milliószor cikibb, amit az elmúlt napokban tapasztaltunk win 8.1-en: ipari PC-ről van szó (8.1 embedded), beírtuk az aktivációs kódot, mire ő visszadobta, hogy invalid key. Mellékesen hozzáteszi, hogy próbáljunk másikat, vagy vegyünk újat. Kedves.
Aztán kiderült, hogy az volt a baja, hogy nem volt a gépen netkapcsolat... utána már egyből elfogadta. Csak közben eltelt fél nap :)

Navárjunk, akkor elvileg most az lesz, hogy ezt javítják (ugye?) és akkor a telepítő már eleve úgy fog települni majd egyszercsak (remélhetőleg nem fél év múlva), hogy ez már nem lesz gond?

ja. egyet javítanak, (legalább) három meg születik mellé. így megy ez már egy ideje.

--

Ez most kevésbé érdekel, azt szeretném látni hogy ez az önmagát frissítő telepítőizé működik.

nálunk két nap leforgása alatt 2 céges, win7prof-os, meg egy otthoni win8.1 prof-os gép frissült. lassan, de hepening nélkül.

--

en-US win, magyar locale beállításokkal?

nem bonyolítottuk. hu-HU, magyar locale. azért is írtam nagyarccal, hogy hepening nélkül.

--

Hát ezaz, nálunk (a gyárban) és nálam (otthon) viszont a something van, és nem akarom hogy ebből gond legyen.

nagy kunszt az angol windows-t angol billentyűvel, us locale telepíteni/frissíteni? ugyehogy nem.

--

Ez volt a kérdés? Ugyehogy (sic!) nem.

ugyehogyugye.
szerintem ki kell várnod amíg MS megoldja a problémát, javítja a hat gigányi letöltendő szarjait hogy frissíthess.
(valaki korábban okosan fogalmazott ilyen témában: 2-3 hét csúszással frissítgeti a windows-ait, addigra kibukik minden ilyen kellemetlen dolog - javaslom neked is)

--

Hát, a gyárban tuti nem fogunk frissíteni még vagy egy évig. Részben pont az ilyen alapvető bugok miatt. Viszont - és ezt célozta a kérdésem - kíváncsi vagyok hogy pontosan hogy is fog menni (gyakolatilag, a mi környezetünkben) egy ilyen esetben a telepítő frissítése. Pl. igen, több lesz-e a windows frissítés mint a pornó a neten?

a működő windows-okat frissíted, nem a telepítőt. szép hosszú folyamat lesz, igaz azt nem tudom, hogy valamiféle WSUS-megoldás készen áll-e már egy százas/ezres darabszámú géppark frissítésére... mert azért nagyon nem mindegy, honnan mennyi cuccot töltögettek le és hány gépre, hogy mindegyik frissítésre végbe mehessen.

--

Nem is ez a kérdés, hanem hogy letöltődik egy telepítő, ez oké, de ha már letöltődött, akkor most lejönnek a frissítések? Plusz kissé zavarosak az információk, ahogy olvastam, a telepítés (frissítés) része a legújabb frissítések letöltése, illetve a a clean install-hoz csinálok valamit (mit, iso-t?) akkor azzal mi lesz mondjuk fél év múlva.

És ez mind másodlagos kérdés, sokkal jobban érdekel hogy tényleg hogy fog ez a konkrét környezetben működni.

nos, szerintem vágd ki (win7 esetében) azt a három frissítést, ami előidézi a win10-re való átállás lehetőségét. aztán várd ki, amíg a fent deklarált problémát orvosolják.
a kreált iso-val mi lesz fél év után? mint a többi win telepítővel: nem fogja tartalmazni az utána keletkező frissítéseket.

egyszerűbb, ha a (legális 7-ről, legális 8.1-ről 10-re) megfrissített (és szükség szerint aktivált) masina esetében a frissítés után a MS-tól szeded le a 10-es telepítőt (nyilván elég lesz majd egy darab), mert a frissítés folyamataként eltárolja a masina néhány technikai adatát, ezáltal egy későbbi, 10-es telepítő a neten keresztül hozzájut a meglévő és érvényes termékkulcshoz (feltéve hogy nem változik az alaplap/proci/ki tudja még mi).

neked az elsődleges kérdés: WSUS vagy ehhez hasonló megoldás van-e már, vagy ha nincs, mikorra készül el.

--

Rég olvastam ilyen mókás azértot. :)

:)

Twitteres linken találtam: https://coub.com/view/7hfci

Nekem meg win8.1 pro 64 bit-en egyszerűen mindig windows 10 update fail 0x80070002 0x20009.

rtl8187b nem csatlakozik, kártya csere a problémát megoldja.

Hálisten végre eljutottunk ide is. A teljesen hasznavehetetlen non-informativ hibaüzenetek ideje hivatalosan is eljött. Felírható az Oops és többi szemét mellé. Azt mondja Történt valami... hát az eszem megáll!

Az xbox-on meg 32 bites hexa error code-ot kap a játszani akaró hülyegyerek már 10 hosszú éve. Azóta se bírták include-olni azt a tetves 2-300 kbyte-nyi short text description-t a firmware-be, hogy legalább annyi fogalma legyen a szeencsétlen adófizetőnek h. nem a komzolja ment teljesen tropára és azért ír ki ilyen értelmezhetetlen fasságot, hanem csak szimplán nincs internet azért nem tud beloginolni a live fiókba. Dehát ehhez 10 év kevés volt, inkább odanyomja a paraszt képébe h. 0x80000000 oszt guglizzál jó ember h. ez azt jelenti no internet connection found.

Már a 8-as telepítő fantasztikusan primitiv volt, mikor azokat az LSD-fless színátmenetes képernyőket rajzolta, hozzá meg a hasonlóan uninformatív fasságait írkálta: Majdnem kész / Még pár dolgot beállítok / Szinte már majdnem ottvagyunk stb.
Mihez kezdjen ilyen szarral bárki is, ha ledöglik közben az install, és a hiba okát kéne megtalálni? Hát semmit, b+!
Tartunk a nagy kiba klódba office365 meg havi előfizetés és minden hozadéka. A lokál gépen közbrn úgy tűnik már a notepad.exe sincs biztonságban, abból is kell a rohadt store változat. Amit majd (elmondásuk szerint) rendszeresen apdételnek a redmondi barmok. Csak tudnám minek? Meg lehet majd review-olni, csodás. Mintha eddig bármelyik store app review-ja célt ért volna, és nem pedig a uservoice-os közharag és a fórumokról a híradókba is bekerűlő közútálat miatt volt kénytelen megmozgatni a seggét az MSFT.

A végén tényleg csak a klódkliens települ majd fel a lokális gépedre. Meg a hangfelismerő, kézírásfelismerő, reklámadagoló, billentyűloggoló szemét. Aztán majd csodálkozik a nép milyen "kicsi" és "gyors" lett az új windows. Persze, mert már nem fut helyben hasznos kód, csak a felhasználó-megfigyelő API és a reklámpumpálásé, azt meg talán már elbírja a quad core és a 4+ giga RAM is nagy nehezen.

Továbbra is rossz irányba halad az informatika világa, kell ide az a sok mrd USD h. a reklámkampány belehülyítse az emberek fejébe a nyilvánvaló hazugságot miért is lesz ez jó nekik.

--
WP8.x kritika: http://goo.gl/udShvC

Microsoft Solitaire Collection Premium Edition!

--
trey @ gépház

Kedvencem.
Tab-on a win8-as alatti mahjong jobban merítette az akkut / forralta a készülék házát mint bármelyik 3D-s autóverseny szimulátor.

--
WP8.x kritika: http://goo.gl/udShvC

upvote. egyébként azért van úgy, ahogy leírtad, mert az igény(telenség) a felsorolt dolgokban is meghatározó...

--

apropo windows 8 telepito:

Az megvan hogy a regi particios tabla ey az uj gpt particios tablarol semmifele cisszajelzes nincs?

A vakszerencsen mulik, hogy melyik modban indul el a telepito.
Tudom, manapsag ne aksrjon particionalni az ember.
Meg ismerje fel, hogy milyen autogenerakt particiokat hanyt oda a win es abbol lehet kovetkeztetni, hogy gpt-s diskkent kezeli a vinyot vagy sem.

A particionalas a windows 8 telepitojeben egy hanyadek.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

install GUI-n: Shift+F10 --> diskpart.exe, ez nem segít?
--
WP8.x kritika: http://goo.gl/udShvC

Ehhez nem értek. Mi az a GPT? Vagy csak nézzek wikipediát?

És mit számít az (a végeredmény szempontjából), hogy milyen módban indul el a telepítő?

Van sapka - nincs sapka?

Ne érts félre, a Windows telepítő partícionálója tényleg egy hulladék, de most akkor kikre célozzunk? Az r=1 userre (lásd: something happened) vagy a profira?

Persze lehet mindkettőre, de abból csak az lesz, mint a privacy beállításoknál: az egyszeri ügyfél nem veszi észre, hogy lehet módosítani őket. Vagy az új kedvenc, hrgy kollégája, aki informatikus létére _nem_találta_meg_ a gombot, amivel local accountot lehet létrehozni, ezért inkább a LAN-kábelt kezdte dugdosni.

Így visszagondolva sosem láttam még olyan OS telepítőt, amivel ne lett volna valami gond.

OS telepítés során a particionálás nem ritka dolog, egy "több lehetőség" gomb elférne valahol. A privacy beállítások gomb pozíciója környékén biztos keveseket zavarna.

Lehet, hogy a felülettervezőitek gyengék, vagy épp nem, hanem szándékosan tették oda a gombot, ahol a felhasználók egy része nem találja meg...

:)

az ilyen kirohanásokban csak azt nem értem, miért nem jut egyikőtök sem a sírásnál tovább?
nem vagy köteles használni. csinálhatsz helyette másikat. használhatsz helyette másikat. de akár dönthetsz úgy, hogy mától semmi újat nem használsz - mint az ámisok, csak néhány száz évvel később megállva.
az internetet böngészve lennétek elegen bármelyik mozgalom elindítására...
--
blogom

Nyugodj meg, kihajitottuk mar a francba a vindoz10-et. Nyilvan csak meg akartuk tapasztalni a MS eme csodapeldanyat. Es errol irunk elmenybeszamolot. Mar ez is baj?

Tudod ez olyasmi, mint a széllel szemben pisálás esete. Milyen véleménybefolyásolási / pénzügyi lehetősége van 1-2-10-1000 embernek egy 100+ MRD USD értékű 100.000+ embert alkalmazó gigantoszaurusz ellen?

Az én (mi) pénzemből (is) élnek, mégsem tudok (tudunk) hatni a hülye elbaszott döntéseikre, hogy az eredmény nekünk legyen jó.
A probléma pedig jóval túlmutat annál, mint hogy sír a bolygón pár-százezer ember, akinek nem megfelelő az MSFT által rendszeresen kinyomott produktum. Használnék én régi gépet amíg megfelelően kiszolgál, de az inkább előbb mint utóbb tönkremegy. Ugyanolyan "régi fajtát" már nem kapok, muszáj vmi kiforratlan újat venni. Az újnak új nyűgjei lesznek, mert mindig mindenben van hiba akármennyit is fejlődik a jüvőben az IT. Ez lett az ára annak, h. ma bárki megengedheti magának a tabletet, smartphone-t stb. köszönet a made in PRC-nek. Az új géphez már csak az új windows-hoz írja meg a szemét gyártó a drájvert, tehát az amish nem maradhat a régi windowson. Nem kértük, de ez az ördögi körforgás kiépült (kiépítette magának az MSFT és a vendorok), minden elemét féreghajtózni kellene h. legyen alternatíva. Addig pedig maradnak az ilyen sírások az oldalunkról. Valahol hibás az ostoba átlagember is, akit nem érdekel, akinek így is jó, nem szól érte, ezért aztán az 1% akinek nem jó, nem hallatszik meg a néma sokaságban.

--
WP8.x kritika: http://goo.gl/udShvC

kicsit túltoltad

ha valaki csak két szót böfög, az a baj, ha harminc sornyit ír, akkor meg az... érdekes perverzió lett úrrá néhány hupperen...

--

Egyáltalán nem a terjedelemre gondoltam, de ha ezt nem vetted észre, akkor nyilván nem érdemes veled vitatkozni. :)

okay :D

--

miért kell mindenbe a politikát belekeverni:)

Kevés szóval, pontosan szabatosan kell leírni mi a hiba.

sem a kortesbeszéd, sem a 'csak' nem kielégítő a sajtótájékoztatón, vagy a politikai nagygyűlésen kívül :))

Nos, lehet tudatos vásárlónak lenni, és NEM használni annak a cégnek a termékeit, akinek a hozzáállásával nem vagy elégedett...

Azt mondod használjak linuxot? Az alma szarjai nem kellenek, így végére is értünk a tudatos vásárlói lehetőségeknek.
--
WP8.x kritika: http://goo.gl/udShvC

Hát azt. De írhatsz is magadnak, ha ez se elég jó :D