Az informatikai háttér a QuakeCon mögött

 ( trey | 2015. július 30., csütörtök - 9:21 )

A QuakeCon a rajongók éves ünnepe. A fenti videón a rendezvény mögött dolgozó számítógépes infrastruktúrába nyerhetünk bepillantást. Megtudhatjuk, hogy tűzfalként miért pf-et és nem iptables-t, tűzfal OS-ként miért OpenBSD-t és nem FreeBSD-t vagy pfSense-t használtak stb.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

A csavo akkora gyoker, h meg a napszemuveget is elfelejtette levenni:)

Egyetértek; innen az illiberális keleti nyugatból nézve én is nehezen tűröm.

Nekem is ez jutott eszembe, hogy eleg egyszeru figura, bar nemigazan a napszemcsi miatt.

Tegnap sokan rolam is ezt gondolhattak. Begyulladt a szemem, es igyekeztem megkimelni a tobbieket a latvanytol.

fullsotetben?
Nekem mutottek a a szemem, kellett hordanom fel evig, nem nem ilyen helyen:)

Ezen is Linux fut: QuakeCon tűzfal

Mégsem

használt tank vagy használtak? :)

Marha jó meccsek voltak idén is. :)

Megtudhatjuk, hogy tűzfalként miért pf-et és nem iptables-t, tűzfal OS-ként miért OpenBSD-t és nem FreeBSD-t vagy pfSense-t használtak stb.
mert syntax checking es mert nekem is ilyen van otthon. Nem tudom mire szamitottam amikor a videora klikkeltem...

Performanciát és a jobb módosíthatóságot mondta alapvetően előnynek. Az előbbit remélem mérte is olyan workloaddal, ahol előjönnek különbségek. :D

performancia? openbsd? what?

szerk: http://www.netbsd.org/~rmind/pf.txt :D

--
NetBSD - Simplicity is prerequisite for reliability

pf.txt - perf az van biztos :D

csak engem zavar, hogy egy 10 emelet magas gyökér, hozzá nem értő fasz próbál meg beszélni valamiről úgy, hogy - általa - bizonyítottan sincs fogalma róla, miről is próbál arcolni - miközben még azt a legalapvetőbb "etikett" szabályt sem tartja be, hogy nem beszélünk másokkal napszemüveggel a debil fejünkön?
tirpák fasz. - ja, a lényeget meg leszűrtem, "tirpák faszt" így-úgy kényszeresen mellőzve a csatolt videoból...

--
A gyors gondolat többet ér, mint a gyors mozdulat.

Mivel nem csak téged zavar, ezért leírták, hogy probléma van a szemével, ezért viselt napszemüveget. A múltkor én is azt hittem, hogy egy gyökér fasz valaki, mert napszemüvegben járkált az épületben, de kiderült, hogy operálták a szemét és kötelező volt hordania.

Nem biztos, hogy elsőre kell ítélni.

--
trey @ gépház

nemkell ehhez semmi speci szem gond. regen volt h a szemesz nehany vizsgalatot csak pupillatagitassal tudott megtenni: 3-4 napon at csepegtetett a szembe valamit folyadekot, addig a paciens olyan erzekeny lett a fenyre, hogy napszemuvegben tudott csak elni.

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

És ha a dioptriás szemüveged fényre sötétedő akkor a verőfényes napsütésből az épületbe lépve "letirpákoznak", pedig csak az van, hogy nem látsz jól a dioptriás szemüveg nélkül ami majd pár perc után egyébként is kivilágosodik az épületben tartózkodva...

Még nem sikerült végighallgatnom, de amit eddig hallottam és láttam az szimpatikus. Egyszerűen a helyén kell kezelni. Fábryt sem szabad újságírónak nézni és ezt a videót se szakmainak, egy jó show videó ami néha paródiának hat, de a lényege az ott lévő játékosok egy részének erdrkodesenek a felkeltése a hasznos informatikával kapcsolatban, vagyis van világ és cél a wsad-on kívül is.

Éppenséggel ez a videó arról szól, hogy hogyan és mivel szolgálja ki egy kolléga, kb. 300 node internet, www cache, dhcp, dns és tűzfal igényeit. Ez nem elég szakmai?

Részben igen, de olyan mintha csak a tartalomjegyzéket olvasnám egy könyvből. Jó, hogy egy élő rendszerrel kapcsolatban csinaltak egy ilyen interjút.

iptables-restore-ról még nem hallott a srác, vagy mire gondolhatott amikor azt mondja, hogy nem lehet iptables tűzfalat egyszerre módosítani?