A Debian 8 kiadásának megünneplésére készül a Microsoft

Nem, nem április 1-i tréfa... A Microsoft Openness csapata bejelentette, hogy a Debian fejlesztő és egyben Microsoft Open Source Strategy csapattag Jose Miguel Parrella lesz a házigazdája annak a születésnapi ünnepségnek, amelyet a LinuxFest Northwest-en tartanak a Debian 8 "Jessie" kiadásának alkalmából. Az ünnepségen torta is lesz.

A rendezvényen Jose Miguel előadást is tart "Welcome Debian 8: Aptly Cloud Aptitude" címmel, amely során a Debian 8 és a Microsoft Azure barátságáról lesz szó.

A részletek elolvashatók a Microsoft Openness Team blogbejegyzésében.

Hozzászólások

Docker és társai témában nagyon is igaza van. Ez tart vissza a Meteor kipróbálásától is. Magától, a webről akar komponenseket telepíteni. Olyan leírás hogy mely egyéb programok és azok verziói szükségesek hozzá, stb leírás meg nincs hozzá (vagy csak én nem találtam).
Másrészt cloud hosting szolgáltatóknál mások a veszélyek. Pl többen írták már hogy DigitalOcean saját kernelt használ. Honnan tudod hogy az mivel több mint egy saját magad letöltött és fordított kerneltől? Másrészt a HDD image folyamatosan ott van náluk. Bármikor belenézhetnek annak tartalmába...

> Honnan tudod hogy az mivel több mint egy saját magad letöltött és fordított kerneltől?

Sehonnan, de megvan a lehetőséged, hogy manuálisan cseréltesd a kernelt, ez pl. szerintem tök pozitív dolog, a legtöbb olcsó VPS ezt nem engedi.

> Másrészt a HDD image folyamatosan ott van náluk. Bármikor belenézhetnek annak tartalmába...

Hát ugye olyan szolgáltatót kell választani, ahol a szolgáltató tesz olyan plusz vállalásokat, hogy pl. nem néz bele a tudtod nélkül az adataidba, nem adja át a tudtod nélkül az adataidat a hatóságoknak, stb. Van ilyen, még ha adott esetben egy kicsivel drágább is, mint a DO.

A hetes win megjelenése körül kérdezte tőlem valaki, hogy „...a Linux hányas verziónál tart most?” Volt egy arcom válaszadás előtt, de most végre lerázhatnám, hogy az is nyolcnál ;)

Micros.-nak meg nem hiszek. Ez ilyen trójai szerű behízelgős művelet lehet.

☼☆♫♪♫♪☆☼
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

> Micros.-nak meg nem hiszek. Ez ilyen trójai szerű behízelgős művelet lehet.

Nyilván az is csak valami behízelgős művelet, hogy jelentős mennyiségű ügyfél jelentős mennyiségű linuxos VM-et futtat Azure-ban, ezzel (nemkülönben jelentős mennyiségű) bevételt termelve a Microsoftnak.

A MS most elég sok dolgot csinál Linux/Android/iOS fronton, lehet túl kéne már azon lépni, hogy "ez úgyis csak valami trükk lesz".

> Már a múltkor sem akartad érteni a kérdésem; Mi a jóhalálért fizetnek nektek az Androidos gyártók?

Tudomásom szerint olyan szabadalmak miatt, amikről nemhogy objektíven tudnék nyilatkozni, de még a címüket sem tudom felsorolni.

De ide is írhattam volna a kérdést: hogy lehet egy GPL-es terméket kisajátítani? IANAL, így kevéssé értek a szabadalmi joghoz, de nem tudom elképzelni sem a folyamatot.

Így:

http://en.wikipedia.org/wiki/SCO%E2%80%93Linux_controversies

bár ebbe nincs benne a Microsoft :(

http://en.wikipedia.org/wiki/SCO%E2%80%93Linux_controversies#Microsoft_…

Mostmár benne van :)

Én még emlékszem a sales personre aki ezt még használta is marketingre (és nem SCO-s volt ;)), hogy bezzeg így meg úgy illegális a linux :P (bár az a FUD)