Repedések a OnePlus és a Cyanogen Inc. kapcsolatán?

 ( trey | 2014. november 30., vasárnap - 12:03 )

A OnePlus One telefon mögött álló OnePlus és a Cyanogen Inc. együttműködése eddig sikersztorinak látszott, de az együttműködés gépezetébe homokszem esett. A OnePlus folyamatosan azon dolgozik, hogy szelektált piacai körét folyamatosan bővítse. Üzlet nyitásán munkálkodik Pekingben, és azon van, hogy Indiában is megvesse lábát. A OnePlus One december másodikán mutatkozik be az Amazon India kínálatában:

Mindeközben a OnePlus közeli partnere, a telefon Android-alapú szoftvercsomagját szállító Cyanogen Inc. váratlan lépésre szánta el magát. A Cyanogen Inc. bejelentette, hogy szerződést írt alá az indiai Micromax-szal, amelynek értelmében exkluzív támogatást nyújt a gyártó hamarosan megjelenő Yu termékcsaládjához Indiában. Ez az exkluzív szerződés több forrás szerint is azt jelenti, hogy a Cyanogen Inc. Indiában nem nyújt támogatást a OnePlus One felhasználóknak. A The Times of India szerint a Cyanogen Inc. azt is bejelentette, hogy Indiában csak a Micromax Yu okostelefonok kapják meg a Lollipop-alapú OS-t.

A OnePlus pénteki blogbejegyzésében meglepetésének és egyben csalódottságának is hangot adott az üggyel kapcsolatban.

A cég közölte, hogy a Cyanogen Inc. váratlan indiai lépése nem hat ki a globális tevékenységére. Az Indián kívüli piacain továbbra is gyakori OTA frissítésekkel látja el ügyfeleit.

A rajongók várva-várták a OnePlus One megérkeztét Indiába. A OnePlus nekik nem tud magyarázatot adni a Cyanogen Inc. váratlan lépésére, mert mint írták, ők sem teljesen értik, hogy mi áll a döntés mögött.

A OnePlus azt ígéri az indiai felhasználóknak, hogy saját csapatával készít Lollipop-alapú OS-t és annak előzetesét decemberben elérhetővé teszi tesztelésre. A production verziót pedig 2015. februárjára ígéri.

Hogy mi lesz a OnePlus és a Cyanogen Inc. jövője, azt jelenleg ismeretlen.

Részletek Carl Pei, a OnePlus társalapítójának blogbejegyzésében.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

nagyon jo lesz amikor elkezdik pancsolni a sajat romjukat, mar latom mekkora kvalitet lesz ebbol

+1

az android ökoszisztémát körülölelő entrópia szétszedi azt is, ami egyszer véletlenül pont működőképes is lehetett volna

Értem a OnePlus frusztrációját, de a Cyanogen Inc. egy startup. Szerintem nem kéne a Cyanogen-nek még speciális piacokra (Kína, India) koncentrálnia.

Hogy az indiai piacra mit pancsolnak, engem speciel nem érdekel. A kínai piacra is pancsolnak jelenleg is (Color OS), engem nem zavar. Az én készülékem is Color OS-szel jött, egy perc lecserélni a hivatalos CM11S-re.

Amíg bármelyik OnePlus One-ra rá lehet telepíteni az international verzióra szánt CyanogenMod-ot, addig engem ezek a csatározások nem érdekelnek. Márpedig rá lehet és a kínai verziójú készülékek is megkapják az OTA-t. Az indiaiaknak is meglesz ez a lehetőségük szerintem. Legalábbis semmi sem mutat arra, hogy a hivatalos CM11S-hez szánt OTA-k IMEI, geológiai helyzet vagy más egyéb alapján korlátozva lennének.

Az indiaiaknak szopóka lehet, de eleinte úgy volt, hogy Indiába nem is megy a OnePlus.

Magyarként meg csont mindegy, mert Magyarország nem támogatott semmiféleképpen, mégis teljesen OK a támogatás, amit kapok.

--
trey @ gépház

majdnem barmilyen keszulekre ra lehet rakni custom romot, ez nem azt jelenti, hogy ezzel akar pocsolni az ember. szerintem ha nem lesz OTA frissitesi lehetoseg (es en igy ertelmeztem a bejelentest), akkor az eleg nagy pofon az adott piacnak.

Mint említettem, Kínában is spec. OS van rá. Kínában és Indiában majd pöcsölnek. A többi piacon egyelőre nem kell ettől tartani. Ráadásul a OnePlus One-ra a 2 évet supportot garantálják, a Cyanogen Inc. gondolom erre írt alá. Aki ezt megveszi, annak lesz support az ígéret szerint. Távolabbra pedig sosem ígértek semmit.

Egyébként ez egy geek telefon. A legnagyobb selling point-ja a CyanogenMod. Analfabétáknak nem való, nem is kell nekik venni. Bőven van piaca azok közt, akik tudják, hogy mit vesznek. Ezeknek pedig egy sideload, egy manuális frissítés nem probléma.

Akinek mégis, az felkeresheti az adott _supportált_ országban a OnePlus képviseletet és ott megfrissítik a telefonját.

A többi országban meg eddig sem volt semmilyen támogatás, így pl. itthon sipítani nincs miért.

--
trey @ gépház

"Egyébként ez egy geek telefon. A legnagyobb selling point-ja a CyanogenMod. Analfabétáknak nem való, nem is kell nekik venni."

Linuxföldjén még mindig így hívják azt, hogy tákolni kell?

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™"

:D
--
ne terelj

Nem tudom, hogy mire gondolsz tákolás alatt. Egyelőre kevesebb a probléma vele, mint az iPhone-okkal. Egyelőre még nem kellett számítógép a frissítésekhez és U2 albumot sem kellett pajszerrel lefeszegetni, hogy a legfrisebb OTA felmenjen. <- ez a tákolás

--
trey @ gépház

"tákolni kell?"

Nem kell, de lehet. És ez az igazán jó a CM-ben.

A nexusokon kívül normális support androidos mobiltelefonra nem létezik. A 1+1 lehetett volna az első kivétel.

+1 Egy vicc az androidok supportja, főleg wgy Windows-hoz képest.

Csak az a baj hogy a Windows Phone egy dedikált sw/hw termék, az Android meg egy kalap forráskód.

--
arch,centos,debian,openelec,android

dev: http://goo.gl/7Us0GN
BCI news: http://goo.gl/fvFM9C

Az android a Google saját területe és diktál, ha akarsz playt is, ha nem, akkor nem tudod eladni.

> akkor nem tudod eladni.

miert nem?
talalkoztam mar par olyan szomoru felhasznaloval aki megvette.. mert olcso volt

--
http://blog.sartek.net | https://twitter.com/sartek

Butaságuk miatt voltak szomorúak?
Miden Androidos mobilra, tabletre van Play. Ha gyárilag nincs rajta egy párt perces kereséssel megtalálható az a letölthető csomag ami egy laikus számára is kezelhető és pillanatok alatt fent a Play. Gyanítom, hogy a gyártók saját maguk készítik el ezeket a "független hackerek" által összerakott Play-install csomagokat.

Kérdezd meg az Amazont, hogy mennyi Play és egyéb Google-ös cucc van a Fire -ös termékeiben.

--
arch,centos,debian,openelec,android

dev: http://goo.gl/7Us0GN
BCI news: http://goo.gl/fvFM9C

Tabletet is árulnak. Különben a Microsoft-féle Surface se érdekli a kutyát se. Csak egy másik példa...

--
arch,centos,debian,openelec,android

dev: http://goo.gl/7Us0GN
BCI news: http://goo.gl/fvFM9C

> Különben a Microsoft-féle Surface se érdekli a kutyát se. Csak egy másik példa...

Példának lehet, hogy példa, de nem jó. :)

A Surface az elmúlt egy-két negyedévben masszív növekedéseket produkál, bár az igaz, hogy a hupon nem szokás MS-irányban tájékozódni. Nem baj, én sem sokat foglalkozom az apple-világgal, fátylat rá.

Nézzük csak, a Surface eladások FY2015 Q1-re több mint a duplájára nőttek (400->908 millió) a FY2014 Q1-hez képest.

Tény, hogy a Surface bitang szar indulást produkált az első két évben, de ennek már rég vége.

Egyebkent a sima Surface bitangmod el lett baszva azzal, hogy nem siman csinaltak egy ARM-es Windows 8[.1]-et, hanem mindenfele szar korlátozást beleraktak. Jó hid lehetett volna a noti es a tablet kozott sokaknak, mert maga a vas es a koncepció bitang jo.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Élőben nem láttam Surface-t, pedig sok ismerősöm van. Droidot és Apple-t annál inkább. Tudom, Budapest nem mérvadó a világra. :)

--
arch,centos,debian,openelec,android

dev: http://goo.gl/7Us0GN
BCI news: http://goo.gl/fvFM9C

Na ez a másik érthetetlen dolog a Surfacek körül: miért nem árulják mindenhol? Amivel nekem sikerült találkozni Surface 1-el, azt is Svájcból kapta a tulajdonosa.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Hát, mondjuk úgy nehéz, hogy Magyarországon nem is lehet kapni. Én már láttam egyébként néhányat, ők külföldről rendelték. Viszont akármennyire szeretnék egyet, ahhoz túl drága, hogy külföldön megvegyem, és eldobjam a garanciát például.

Hogy működik a garancia külföldön vett kütyüknél? Sajnos nem ismerem a témát, de azt feltételeztem volna, hogy így 2014-re már nincs nagyon probléma abból ha más országban veszel egy kütyüt.

Én sem, de nem akarok kockáztatni. :)

Egyébként valahol működik, a külföldön vett Xbox1 kiegészítőt simán be tudtam regisztrálni szériaszám alapján az online garikövető rendszerbe, magyar accounttal.

Az ilyen keresztfinanszírozott szarokat is meg kéne szüntetni a büdös 'csába. Élén a kutyának (még ingyen) sem kellő Windows Phone-nal:

Huawei claims 'nobody made any money in Windows Phone'
“We didn’t make any money in Windows Phone,” Kelly said. “Nobody made any money in Windows Phone.”

--
trey @ gépház

MS részvényes-e vagy-e, hogy számít neked?

(Ezzel az erővel a Google is megszuntethetné a keresőjét, mert az Adwordsszal keresztfinanszírozza.)

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Most akarják feldarabolni (nekem nincs bajom ezzel).

A Microsoft-ra is bőven ráférne. Gyárt annyi mocskot veszteségesen, hogy ihaj. Ezek életképtelenek lennének ha különálló cégként tennék őket piacra.

--
trey @ gépház

Egy platformnak a ráépülő szolgáltatások nélkül mégis mi értelme? A fizetős szolgáltatások, amiből a bevétel jön, hogyan működne, ha nincs alatta platform?

Az MS-nek nem arra kellett a WP, hogy abból gazdagodjon meg, hanem hogy el tudja adni a szolgáltatásait. De a Googlenál tökugyanez a helyzet: a Nexusok eladásai kb. elenyészőek az összforgalomhoz képest, Androidból meg nem jön licencdíj, ellenben platfrom, amin a saját szolgáltatásait árulhatja.

De ezzel te is nagyon jól tisztában vagy.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

A szolgáltatásait el tudja/tudná adni Androidra és iOS-re is (Office for iPad, iPhone, Android).

--
trey @ gépház

Miért lenne érdeke a konkurencia platformját erősíteni?

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Tulajdonképpen néha akár érdeke is lehet, pl. iPad-es Office.

Olyan dolgokról beszélgetünk feltételes módban, ami már megtörtént. Ingyenessé tette a múlt hónapban az Office-t Androidra és iOS-re otthoni felhasználásra. Hogy miért? Mert ugyan ingyen tette elérhetővé eszközök milliárdjaira, az ingyenes szolgáltatásokra prémium dolgokat is ültetett, illetve a céges felhasználásért továbbra is pénz szed.

Ehhez nem kell WP.

--
trey @ gépház

De ahhoz mar kell, hogy alapban rajta legyen, amikor a vasarlo a kezebe fogja.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Ez elvileg igaz is lehet, gyakorlatilag azért nem ilyen egyszerű. Hirtelen nem is jut eszembe olyan üzletág az MS-nél, ami érezhetően és hosszútávon veszteséges lenne. Illetve fixme, de a Skype mintha veszteséges lenne.

A Microsoft online üzletága 2005-től folyamatosan veszteséget termelt. 2011-re 10 milliárd dolláros veszteséget halmozott fel. Önálló cégként már 2008-ban felgyújtották volna és beszántották volna. Keresztfinanszírozással évtizedes munkával bármit el lehet érni. Talán még pillanatnyi nyereséget is.

"Since the first quarter of 2005, Microsoft's online division has lost $10.9 billion.

Read that again. $10.9 billion. There's probably never been another company in history that has lost that much money online."

--
trey @ gépház

Sem itt, sem a Google-nél nem emelném ki a keresőt. Adott egy szolgáltatás, a {Google Search|Bing}, ami önmagában természetesen veszteséges, csak a körülötte kialakult {Google|Microsoft} ökoszisztéma tartja el.

Elfogadom a véleményed, hogy neked nem lenne problémád a feldarabolással, de hogy oldanád meg, hogy ne szűnjön meg egyszerre az összes használható netes kereső?

Illetve fixme, de a Skype mintha veszteséges lenne.

Es hogy a pekbe lehetett ezt osszehozni? Volt egy p2p alapu rendszer,
nagysagrenddel kevesebb szerverrel, mint most, es fizetos percdijak (skypeout, nekem is benyeltek a penzem, mert 6 honapig nem loginoltam be).

Kicsit nehez elhinni, hogy egy ilyen felallasbol veszteseget lehet produkalni...

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

A Huawei aztán tényleg releváns forrás ebben a témában, amilyen jól sikerült az Ascend W1, nem csoda, hogy a kutyának sem kell. Először is, ronda mint a szar, bár ez szubjektív. Másodszor, sikerült kihozni egy okostelefont 4 giga tárral és fél giga rammal, zseniális döntés, tuti siker lenne. De cserébe kétszer annyiba kerül, mint a hasonló kategóriás Lumia.

Na mindegy, erről nem akarok vitatkozni, mert úgysem fogok meggyőzni senkit...

A Huawei szerint senki sem csinál pénzt belőle.

--
trey @ gépház

Nem a szövegértéssel van a bajom, hanem hogy nem hiszem el. :) Ahhoz képest, hogy "senki" nem csinál pénzt belőle, növekvő tendenciát mutat a WP share, vagyis valakinek muszáj belőle pénzhez jutni.

Mert a MS tolja a saját telefonjait, akár veszteséggel is, pont azért, hogy legyen végre market share-je az oprendszerüknek?

Abból a dokumentumból szerintem semmi ilyesmi nem derül ki, bár csak gyorsan futottam át. Nem látok benne operating income-ot, a gross margin (bruttó, levonások előtti nyereség) semmit sem mond.

A WP üzletág a "Entertainment & Devices Division" divízióhoz tartozik, külön éves szinten szerintem nem mérik. Ez a divízió 2011, 2012 és 2013 évben is veszteséges volt.

Ha jól látom, 2011-ben 1,1 milliárd, 2012-ben 400 millió, 2013-ban pedig 800 milliós veszteséggel zárt ez a divízió. Ha idén nyereséges lesz, bőven lesz mit ledolgoznia.

Operating income éves szinten a jobb oldalon:

Earnings Release FY13 Q4

FIXME

--
trey @ gépház

Ismetelten megkerdem: MS reszvenyes vagy, hogy teged ez ennyire zavar?

Userkent engem jobban erdekel a termek, mint az, hogy mibol hogyan van megfinanszirozva.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Attól függ, hogy milyen napom van. Az életemre közvetlenül nincs kihatással, de ha már beszélgetünk róla, nem bánnám, ha igyekeznénk a tényekre hivatkozni.

"Userkent engem jobban erdekel a termek, mint az, hogy mibol hogyan van megfinanszirozva."

Végső soron kihatással van a termékekre is. A keresztfinanszírozott dolgok csak azért vannak a piacon, mert egy tehetős cég veszteségek árán is ott tudja tartani (money burn). Nem azért vannak a piacon a termékek, mert azok jók, hanem azért, mert erőszakkal ott tartják. Ez pedig szerintem káros a versenyre nézve.

Amiért a WP esetében ez annyira nem zavar, az az, hogy a Microsoft még így sem tud belőle komolyabb eredményt kihozni.

http://www.hwsw.hu/kepek/hirek/2014/12/idc_2018_smartphone.PNG

--
trey @ gépház

Egyetértek az általad leírtakkal, de az IDC jóslásokat nem kéne nemhogy komolyan, de számításba sem venni.

Én a 2014-es sorokat néztem benne. Úgy gondolod, hogy hátralevő 28 napban érdemben átrajzolódik majd a tájkép?

--
trey @ gépház

Userként akkor koppansz amikor a (szerinted) kiváló minőségű, de jelentős veszteséggel életben tartott termékvonalat egyik napon szanálja a MS. Onnantól egy halott termékvonal egy darabját tartod a kezedben.

Ah! ilyen nem tortenhet meg...

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Lássuk csak:
Microsoft Bob
Zune
Sidekick
dead-end Windows Mobile
frissítés nélkül nagyott WP7
MSN Smartwatch

500 darab KIN-t tudott értékesíteni és Microsoft?! :) lol!
Hát ez igen durva!
Ez kb. az a mennyiség ami akkor jöhetett ki, ha Ballmer szűk baráti köre lojalitásból megvette a gyerekeinek ajándékba.

sj szerint meg az evolúció nem létezik. Na és?

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

ahahah ezen felrohogtem:)

Valószínűleg igaza van sj-nek. Valójában devolúció van. Amikor először gyerekként jártam Londonban még egy normális, emberek lakta város volt. Most meg... a város nagy részéről már kiszorították az emberszabásúak a homo sapienst. :-)

Ön egy náci!!!111 Há' mi a baj azokkal a kedves, ártatlan bevándorlókkal?

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Ha majd nem találod a tárcád, akkor te is megérzed a jelenlétüket.

Elromlott az iróniadetektor? Vagy sosem volt?

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Hát ezt a kérdést magadnak is feltehetnéd!

Kazahsztán gazdasági növekedése is jóval magasabb, mint az EU átlag. Csak ugye van honnan fejlődni.

Aki szereti a számokat:

http://www.microsoft.com/investor/EarningsAndFinancials/Earnings/PressReleaseAndWebcast/FY15/Q1/default.aspx

Egyébként nem tudnék egyetlen surface 3 eszközt sem mondani. Kik és merrefelé veszik? Erről van valahol infó?


"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."
"Vajon mit várok a sorstól, ha hányok az édestől, és izzadok a sóstól."

Ezen már túl vagyunk.

--
trey @ gépház

Ah, ja, bocs, nem vettem észre.


"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."
"Vajon mit várok a sorstól, ha hányok az édestől, és izzadok a sóstól."

Ezt hogyan kell olvasni? "2o15 első negyedévében kétszer annyi szürfaszt vettetik vala, mint amennyi az idei év első negyedében volt veszen? :)
Meg ezek a számok mit mutatnak: minden hanyadik ipad eladásra jut egy szürfasz deal? Minden hányadik android tablettel együtt adtak el ilyet?
Mennyi a totál? Pl a product launch-ra legyártott mennyiség fele elment már?

"Nézzük csak, a Surface eladások FY2015 Q1-re több mint a duplájára nőttek (400->908 millió) a FY2014 Q1-hez képest."

908 millió?? Te melyik párhuzamos univerzumból írsz?!

Azért az első szériás lumiások panaszkodhatnak. windows 7.8-cat kaptak csak a beígért 8.0-val szemben.
Ott sem fenékig tejfel az élet.
Androidnál a legtöbb gyártó, főleg a rendes kínai gyártók még hibajavítást sem adnak a készülékükhöz. Van, hogy beígérnek frissítést ( 2013.03-ban ICS-sel érkezett a Alcatel OT-997D dualsimes mtk processzoros telefon, egyenesen németországból rendelve, mert nekik a német leányvállalat megígérte a frissítést Jelly Bean-re * ekkor jelent meg a Kitkat?). Természetesen a frissítés májusra volt beígérve, lett belőle július, majd augusztus végén hirtelen leállt a német alcatel facebook oldal, majd közleményt adtak ki, hogy azt valaki "más" üzemeltette, bár ekkor még mindig működöt hivatalos weboldalról a link a nem működő facebook oldalukra. 1 hónap huzavona, levelezgetés után kiadtak ( nem az én nyomásomra, hanem mert minden második tulajdonos is írt :) ) egy verziót, ami tönkretette a készülékek 10%-át. 2 hétre rá meg egy rendeset. Szóval kínai support az kínai support, hazudni sem tudnak rendesen.

Hogy a témánál maradjunk, a OnePlus is kínai. A startkor minimum 2 év támogatást ígértek a telefonjukra. Eddig panasz nem lehet, olyan gyakran jönnek a frissítések, hogy ex-iPhone felhasználóként is csak pillázok.

Ha tartják a beígért két évet, az teljesen jó. 2 évente telefont cserélek. Gyártsa bárki, két év alatt a tollazata mindegyiknek megkopik.

--
trey @ gépház

Asszony Alcatel 6030d telefonjára 4-5 frissítés érkezett eddig, nem volt vele probléma. Szar időszaka minden cégnek van, lehet az akár az Apple is.


"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."
"Vajon mit várok a sorstól, ha hányok az édestől, és izzadok a sóstól."

-1 a Windows Phone pedig mint mobil vicc egy Android mobilhoz képest.

Gondolom hosszú évek tapasztalata beszél belőled.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

2 év hűségszerződését végigkárogó, Windows phone mobillal megvert kollégám napi siralmai.

Ja jó.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Nem tudhatjuk, hogy mi történik a színfalak mögött. Pl. simán elképzelhető, hogy a OnePlus nem tartotta magát a CM-mel kötött egyeszséghez és többszöri felszólításra sem egyenlítették a számlát ... és a CM a szennyes kiteregetése helyett inkább kötött egy szerződést egy másik gyártóval (minden joga meg volt rá, hiszen a OnePlus-szal nem kötött exkluzív szerződést).
Minden lehetséges és amíg csak az egyik oldal "értetlenkedő" álláspontja ismert, addig korai ítélkezni.

Egyébként én egy cseppet sem aggódok a OnePlus jövője miatt. Kellően megalapozták a hype-ot ahhoz, hogy "a közösség" jó sokáig támogassa. Ha netán valamilyen csoda folytán a CM teljesen kiütné a készüléküket a listájukról, akkor is lesz valaki, aki felveszi a staféta botot.

Annyira nem aggódok, hogy épp ma rendeltem egy OnePlus One-t ... nem sokkal a fenti hírek megjelenése után. :-)

Érdemes különválasztani a for-profit Cyanogen Inc.-et és a CyanogenMod-ot (azért jegyzem meg, mert sokan keverik). Az előbbi nyilvánvalóan pénzért dolgozik. Elképzelhető, hogy kötöttek egy szerződést a OnePlus globális támogatására, de ennek keretében nem akarnak vagy nem tudnak olyan nagy és erőforrászabáló országokkal foglalkozni, mint Kína és India.

Lehet, hogy ezekért külön pénzt kértek volna, de azt nem kapták meg. Így egy jobb ajánlatért elmentek máshova.

A OnePlus-nak továbbra is ott a lehetősége, hogy fogja a CyanogenMod-ot, alapként felhasználja és saját maga terjeszti.

A plusz dolgokat, pl. ClearImage stb. eddig is a OnePlus tette hozzá a CM11S-hez:

"Do you include all the CyanogenMod features on your own rom including gestures, tap to wake, themes, tweaks etc?

These are OnePlus features (including ClearImage), they have not been developed by Cyanogen."

További részletek itt.

--
trey @ gépház

"Egyébként én egy cseppet sem aggódok a OnePlus jövője miatt."

En sem! :^)

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"
--> YouTube csatornám

Annyi megjegyzésem azért van hogy látszik hogy még kicsit tanulja a OnePlus is a szakmát. Ha a fentiekben leírt dolgok eszkalálódnak, akkor visszasüllyedhet a többi kínai gyártó színvonalára. :)

--
arch,centos,debian,openelec,android

dev: http://goo.gl/7Us0GN
BCI news: http://goo.gl/fvFM9C

ne mar, pont ma rendeltem (nem magamnak) :/ ha ezt tudtam volna akkor nem vettem volna, utalom az ilyen bohockodast. :/

Egy startup első terméke mögé beállni mindig rizikós. Jó reggelt kívánok!

--
trey @ gépház

Tudom jol, peldaul akinek veszem, az az elmult 10 evben egyszer se vett fel videot a telefonja kamerajaval, ergo ot az se fogja pl. zavarni, hogy a 4k felbontasu kamerajanak a kepminosege az SD kamerak kepminosegehez hasonlithato. ;)

Nekem nem kell fals magyarázatokat gyártanod arra, hogy miért vettél az ismidnek ilyen szart.

--
trey @ gépház

Igazabol eddig a hirig nem volt szar. Ami az Android szoftveres mivoltat illeti a Cyanogenmod volt az egyetlen elfogadhato megoldas mindenkeppen (mind update mind performance szempontbol).

Mert mi lett a CyanogenMod-dal, hogy már csak "volt"? Elvitte a cica?

--
trey @ gépház

Inkabb ugy kozelitenem meg hogy "ez a hozzallas az ugyfelekhez ez igy mi mar?"

Most éppen kiről, miről beszélünk?

--
trey @ gépház

Szerintem ez ne vegye el a kedvedet. A mindennapi használat során úgysem az fogja meghatározni az élményt, hogy a termék mögötti cégek hogy bohóckodnak, hanem hogy milyen jó a kütyü.

Arrafelé nem piszkálják ilyesmiért a cégeket a szabad versenyre hivatkozva?

"rajongók"

Ez elég sokat megmagyaráz.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

"kapják meg a Lillipop-alapú OS-t"

KisSzikra - TTZ Modding Csoport

Mindenesetre ezzel azt üzeni a Cyanogen, hogy fejlesszetek saját kiadást, mert ránk nem számíthattok.

- (write-only, torolve)