Beköszöntött a "feature freeze" a Jessie-nél

 ( trey | 2014. november 8., szombat - 21:47 )

A Debian Release Team nevében Jonathan Wiltshire bejelentette, hogy a majdan Debian 8.0-ként kiadásra kerülő, jelenleg Jessie kódnév alatt fejlesztett disztribúció elérkezett a "feature freeze", azaz a funkciófagyasztás fejlesztési mérföldkőhöz. Az idevágó fagyasztási irányelv szerint mostantól csak hibajavítás frissítés érkezhet a Jessie-hez.

Részletek a bejelentésben.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Hurrá, mehet a dist-upgrade :)

Szerintem várd ki legalább december közepét még.

Már tegnapelőtt megvolt, csak gondoltam hogy itt az ideje bejelenteni :D.
Snapshot egyébként volt, de nagyon nem izgultam mivel nem az első ilyen upgrade.

Megreszkíroznám azt is kijelenteni, hogy semmi értelme ilyenkor stable-t telepíteni. Több baj van az upgrade-el utána.

"Megreszkíroznám azt is kijelenteni, hogy semmi értelme ilyenkor stable-t telepíteni. Több baj van az upgrade-el utána."

+0,5 :-)

------------------------------------------------------------------------------
www.woodmann.com/searchlores/welcome.htm

Hivatalos bejelentés még nincs, de majd igyekszem linkelni. Niels Thykier előzetes jelzése szerint a kFreeBSD rész nem lesz a hivatalos Jessie kiadás része. :( Ettől még párhuzamosan megjelenhet, mint ahogy a Debian Edu vagy mint a Debian Pure Blends teszik.

És most akkor minden init scriptet atirnak systemd re?

(Nem kell itt is eszmét futtatni hogy jo-e a systemd, van erre masik topik.)

Nem. Nem irnak. Csak systemd lesz a default.

--
|8]

Egyelőre van még egy szavazás hogyan álljon a project az egész init rendszer(ek)hez: https://www.debian.org/vote/2014/vote_003.en.html November 18 éjfélig tart a szavazás.
Sam Hartman írt egy véleményt erről, hogy nem lehet olyat csinálni hogy mindenkinek - mindenben jó legyen: https://lists.debian.org/debian-project/2014/11/msg00002.html

Saját csomagjaim (legjobb tudomásom szerint) mind az init.d-t, mind a systemd-t támogatják és nem kényszerítik semmire sem a felhasználót.

A szavazastol fuggetlenul *nem* lesznek atirva az init scriptek Jessiben. Jopar csomag eddig is vitt systemd unit filet, meg sysvinit scriptet is. Nincs, es nem is lesz Jessie-ben olyan release goal, hogy csak systemd unit fileok legyenek (fuggetlenul a szavazas eredmenyetol; arra lehet lesz lehetoseg, hogy csak systemd unit file legyen, de ettol az meg nem lesz hirtelen release goal).

--
|8]

Fontos még (talán Trey update-li a cikket) hogy azóta frissebb információkat tettek közzé az Angliában (november 9-én) megtartott Release Team találkozóról.
Röviden hivatalosan megerősítést nyert hogy a kFreeBSD nem lesz a rendes kiadás része. Ezzel szemben az ARM64 és PPC64el helyzete jó, már nincsennek kivételes helyzetben, hanem a normál kiadási irányelvek vonatkoznak rájuk.
Várják olyan felhasználók visszajelzését (upgrade-reports virtuális csomagra küldött hibajegyre) akik frissítettek Wheezy -> Jessie-re és bármilyen problémájuk volt. Ugyanígy várják friss telepítések (esetleges) problémás bejelentéseit is (installation-reports virtuális csomagra küldött hibajegyre).

Végül eldöntötték, mi lesz a következő két kiadás kódneve. Így a Debian 9 'Stretch' (polip) nevet kapta, Debian 10 pedig a 'Buster' (kutyus) nevet.

Eredeti bejelentés.

Tegnap este óta kinn van :)

--
trey @ gépház

+1 Vak voltam, de nem világtalan. :)