FreeBSD 10.1-RC3

 ( trey | 2014. október 24., péntek - 9:11 )

Glen Barber bejelentette, hogy három béta és két RC kiadást követően elérhető a FreeBSD 10.1 harmadik kiadásra jelölt buildje. A teszteléshez használható képfájlok elérhetők amd64, armv6, i386, ia64, powerpc, powerpc64 és sparc64 architektúrákhoz a tükörszerverekről. A 10.0-RELEASE óta érkezett változásokról a kiadási megjegyzések dokumentumban lehet olvasni.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

OT:
A legutolsó SA-k után frissítettem, ezek után ma este megint volt frissítés (10.0-p10-ről 10.0-p11-re). Mondjuk most SA nem volt hozzá, szóval nem értem. Főleg, mert gyakorlatilag csak a timezone adatbázis frissült, amit nem nagyon tudok security-javításként értelmezni.

Használod napi szinten desktop-nak? Ha igen, akkor melyik branch-et?

Igen. Régebben -STABLE ágat használtam, heti (heti többszöri) frissítéssel (jellemzően cvsup-pal frissítve majd make world-del), aztán pár éve átszoktam a RELEASE használatára. Most is azt használom, a 10.0-t jelenleg, illetve hát ezzel a (számomra) tegnap este érkezett frissítéssel most épp 10.0-RELEASE-p11 (kicsit hülye mostanság a számozásuk, az uname szerint -p10, mert ez a legutolsó frissítés kernelt nem bántott, freebsd-version -k szerint is -p10, de freebsd-version -u szerint már -p11). Ezt megfejelem azzal, hogy általában a hétvégén valamikor felfrissítem a csomagokat is, illetve amikor az adott főágból kijön a következő verzió, akkor arra freebsd-update upgrade segítségével frissítek. Most is várom, hogy mikor lesz 10.1, tippem szerint kb max 2 hét.
Általában a release előtti BETA-kat/RC-ket virtuális gépben szoktam felrakni, most is van egy olyanom a munkahelyi gépen.

Jól értelmeztem, hogy a RELEASE-ek között a freebsd-update-el lehet binarisan frissíteni, ill. a csomagokat a pkg-vel?

Igen.

Milyen DE-t használsz? A múltkor kipróbáltam a Lumina desktop-ot, de annyira azért nem győzött meg. Valahogy nem áll rá a szemem a Qt-s programokra. Ezért várom, hogy legyen végre Gnome3, de szerintem majd valahol a 20.1-RC körül :)

XFCE4 - Ami az én DE igényeimet nagyrészt kielégíti (bizonyos dolgokban túl is szárnyalja).
Ja, és olyasmi rémlik, hogy most már *tényleg* közel van a GNOME3 port.

Már közel a RELEASE.