Android telefonokra meg nem érkező SMS-ek miatt kapott pert a nyakába az Apple

 ( trey | 2014. május 19., hétfő - 14:29 )

iPhone-ról más (pl. Android) telefonokra váltó egyes felhasználók azt vették észre, hogy a nekik küldött rövid szöveges üzenetek nem érkeznek meg hozzájuk. A küldő telefonja nem "vette észre", hogy a címzett már nem iPhone-t használ, annak továbbra is az iMessage-en keresztül küldte az üzeneteket. Nyilvánvalóan, a címzett ezeket nem kapta meg. A problémát jelezték az Apple-nek. A vállalat egyik helpdesk alkalmazottja szerint a cég tud a problémáról, de nem biztosak benne, hogy hogyan tudnák javítani azt. Az Apple támogatási fórumán hosszas szál található a témában. Van akiknek sikerült az iMessage ki-be kapcsolgatásával megoldani a problémát, de vannak olyanok is, akiknek ez állítólag nem segített.

A hírek szerint az egyik elégedetlen volt iPhone tulajdonos múlt héten pert indított az Apple ellen a probléma miatt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

fail

Azért ez súlyos.

--
http://pyftpadmin.earthquake.hu

nekem is ez volt, ráadásul már legyalultam és odaadtam másnak a telefont amikor előjött a hiba. a megoldás: be kellett lépni valami support oldalon az apple id-val és deaktiválni a telefont.

"be kellett lépni valami support oldalon az apple id-val és deaktiválni a telefont."

Igen. Egyesek arra panaszkodnak, hogy belépnek, de nincs ott semmi, amit deaktiválni lehetne. A telefonjuk meg már nincs meg.

--
trey @ gépház

De legalább sokáig szápportálják!!4444

-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."
rand() a lelke mindennek! :)

Tetszőleges Androidos telefont használó ismerőseid legalább 50%-a fog tudni olyan sztorit mesélni, hogy nem bírta felvenni a telefont, mert épp akkor volt fagyhatnékja az UI-nak.

Arról meg nem is beszélve, hogy a Google is tragikus kisérletet tett arra, hogy merge-elje KitKatra az SMS-t a Google Hangout-szal (amiben bo egy ev utan vegre engedtek a felhasznalok konyorgesenek nagy nehezen es mostmar megmutatjak ki online epp), és ahhoz képest az iMessage még ezzel a buggal együtt is egy gyönyörű szép és aránylag jól működő megoldás.

A cikkhez: annyira nehéz Apple-éknél megnézni, hogy mikor jelentkezett be valaki utoljára iMessage-be? Vagy pont hogy "az van beragadva"? Ráadásul sokszor iPhone-os ismerősömnek sincs netje mikor üzenetet küldök neki, olyankor kiírja hogy delivery failed, és fallbackként küldhetem text message-ként is, ez a perelő úr esetében nem állt fenn? Vagy pont az a baj hogy valami vissza is szól az iMessage helyett hogy delivered?

50? 138%

"Ráadásul sokszor iPhone-os ismerősömnek sincs netje mikor üzenetet küldök neki"

Amikor az ismerősnek nincs netje, akkor nálad nem látszik eleve az imessage-ben, hogy offline? Egyáltalán ilyenkor miért próbál az kézbesíteni ahelyett, hogy okosan átváltana SMS-re?
Nem ismerem az imessage-t, csak kérdezem, mert pár sorral feljebb meg a hangoutsot ekézed a hasonló hülyesége miatt ("bo egy ev utan vegre engedtek a felhasznalok konyorgesenek nagy nehezen es mostmar megmutatjak ki online epp").

A Hangouts azert mas, mert a GTalk utodja. A GTalkot meg szerettem, es emiatt hagytam ott azt a technologiat (weben se mutatta hogy ki online).
Az iMessage total masrol szol, az replacement sms-eknek, total masnak keszult eleve (sms helyett ingyen online uzenetek) ellenben ha ennyire nem birnak az Apple-nel rajonni egy ilyen trivialis bugra, az valoban ultragaz. De ennek ellenere ha jol mukodne, egyertelmuen elmondhato, hogy jobban ki van talalva es baratsagosabb hasznalni, mint a KitKatban megjelent SMS-Hangouts szornyszulottet.

"Az iMessage total masrol szol, az replacement sms-eknek, total masnak keszult eleve (sms helyett ingyen online uzenetek)"

Tulajdonképpen minden chat program online alternatíva az SMS-re. Más kérdés, hogy eleve egy appba integrálják a 2 szolgáltatást (sms+online chat), vagy külön appként valósítják meg.

Az végülis nem derült ki a válaszodból, hogy az iMessage jelzi-e az offline/online állapotot. Jelzi?

A hangouts egy érdekes állat, de igazából már megszoktam. Egy dolgot nem tudok megemészteni benne, hogy az aktív chatek listájában még mindig nem látszik, hogy valaki online vagy offline. Ha bemegyek egy konkrét chat-be, akkor ott már látszik egyértelműen, illetve a kontakt listában is látszik. De hogy az aktív chatek listájában -és a widgetben, ami szintén az aktív chateket mutatja- miért nem képesek ugyanezt megcsinálni, azt nem értem. Csak egy zöld pötty kéne az online kontakt fotókra, vagy kiszürkíteni aki nem online.

Az SMS integrációval nincs nagy baj szerintem, azt végül egész jól megcsinálták, egyértelműen látszik az UI-n, hogy sms-t vagy online üzenetet küldesz és direktben is választható. És az egész SMS integráció opcionális (androidról van szó, minden beállítható), akinek nem tetszik használhat külön sms appot.

Én ma néztem a webes hangouts-ot, már van zöld pötty az online partnerek mellett. :) Át is állítottam próbaképp gmailen is.

"Tetszőleges Androidos telefont használó ismerőseid legalább 50%-a fog tudni olyan sztorit mesélni, hogy nem bírta felvenni a telefont, mert épp akkor volt fagyhatnékja az UI-nak."
Telefont venni tudni kell :)

--
arch,xubuntu,debian,windows,android

dev: http://goo.gl/7Us0GN
BCI news: http://goo.gl/fvFM9C

+1
Megint ott tartunk, hogy a 30ezres androidokkat hozzak peldanak az apple hivok, hogy dehat jobb a telefonjuk. Tessek fogni egy Nexus[45]-ot, egy GalaxySx-et, egy LG G2-ot, es abban mutatni az androiddal szembeni kifogast. Masfel eve hasznalok Nexus4et, amiota megjelent, es a fenti UI fagyashoz hasonlo sincs. Persze asszony 30ezres sonyja hetente mutat valami ilyen trukkot. Egyik alatt van vas, masik alatt nincs, nem olyan bonyolult ez.

-------------------------------
"A gorog katolikus noknek 8 dioptria alatt nem kotelezo a bajusz!" avagy "Nozni csak muholddal lehet..." | http://lazly.hu

Még 30 ezerért is lehet venni jó Android mobilt csak nem Magyarországról hanem Kínából. Négy magos, 1 GB ramos, qHD IPS, ami átlagos használatra már bőven jól használható. Nem fog akadozni, pláne nem fagyni.
Az iPhonenak is megvannak az érdemei. Ha azonos havi előfizu mellé hasonló áron adnák a magyar mobilszolgáltatók mint Amerikában akkor valószínűleg itt is többen választanák.

Épp most vesztettem el egy ~1100 órás uptimot a nexus 4 -en, de csak mert lemerült :)

--
arch,xubuntu,debian,windows,android

dev: http://goo.gl/7Us0GN
BCI news: http://goo.gl/fvFM9C

Én múltkor a feleségem ZTE Blade Q-ján lepődtem meg, csak kíváncsiságból ránéztem és 1300 óra fölött volt az uptime-ja :D Ez a telefon akciósan került pár hónapja 35eFt-ba, eléggé low-end MTK-s kínai cucc, de az ég világon semmi gond a stabilitásával, használhatóságával.

(ehhez képest én a nexust hetente minimum 2-3 alkalommal újraindítom, mert elég gyakran frissítem a CM nightly-t :))

Semmi értelme Nexuson CM-ezni :)

--
arch,xubuntu,debian,windows,android

dev: http://goo.gl/7Us0GN
BCI news: http://goo.gl/fvFM9C

Szerintem Nexuson van csak igazán értelme CM-ezni :)

Egyszer már összeszedtem valahol hogy miért ne dobjuk ki Nexuson a gyári szoftvert, de nincs kedvem és csak ennyit másolok be a hivatalos CM doksiból: "If you are doing a major update (such as from CM 7 to CM 10) or wish to clear the device's data partion, select Clear data partition or Factory Reset (depending on the recovery menu you are using)"
Ha valaki szeret hackelni annak oké, de aki inkább felhasználó, annak nem :)

--
arch,xubuntu,debian,windows,android

dev: http://goo.gl/7Us0GN
BCI news: http://goo.gl/fvFM9C

"Egyszer már összeszedtem valahol hogy miért ne dobjuk ki Nexuson a gyári szoftvert"

Nem hiszem, hogy bármivel meg tudnál győzni :) Évek óta CM-et használok, önszántamból. A nexusomon kb 2 órát volt a gyári KitKat és gyalultam le a CM kedvéért, én ezt szeretem. (az előzőn még 3 napig bírtam :))
Amit beidéztél az lehet, hogy igaz az ilyen nagy verzió ugrásokra, de egyébként meg kényelmes OTA updatek vannak. És persze nem kötelező a nightly buildeket használni.

Jópár olyan apróságot fel tudnék sorolni, ami miatt a CM-et szeretem. Kezdve attól, hogy van privacy guard, odáig, hogy nem kellenek külön alkalmazások tucatjai ahhoz, hogy beállítsak olyan alapvető dolgokat, amik a stock droidból nekem eléggé hiányoznak. Pl egy egyszerű százalékos akksi kijelzés, vagy az értesítés led színe. Vagy hogy a quick settings panelt egy ujjal is le lehet húzni és a "csempéket" testre lehet szabni (és nem csak buta settings shortcutként viselkednek). És még sok ilyen van.

Ismerem a CM-et, van egykét helyes feature benne. De az hogy major upgrade a telefon nullázásával valósitható csak meg, teljesen elképesztő számomra és kizárja a jelöltek közül. :) Pont megnéztem mi a helyzet a CM11-el: http://download.cyanogenmod.org/?device=mako&type= Nem sietik el a srácok :)

--
arch,xubuntu,debian,windows,android

dev: http://goo.gl/7Us0GN
BCI news: http://goo.gl/fvFM9C

Idézet:
„Pont megnéztem mi a helyzet a CM11-el: http://download.cyanogenmod.org/?device=mako&type= Nem sietik el a srácok :)”

Idézet:
„A CyanogenMod csapata tehát úgy döntött az egységesebb és biztonságosabb élmény érdekében megválik a stabil verziótól, amelyet a jelenleg négyhetente érkező M kiadások váltanak fel, ez ráadásul a közeljövőben várhatón két hétre gyorsul. Ezek a kiadások alkalmasak lesznek a mindennapi használatra, ez viszont nem jelenti, hogy bugmentesek lennének, ahogy a korábban stabilnak titulált verziók sem voltak azok. A kéthetes kiadás ráadásul sokkal hatékonyabbá teszi a hibák jelentését és javítását is, valamint az adott kiadási körből valamiért kimaradt készülékekre is hamarabb térhet vissza a rendszer aktuális verziója. Az M mellett a Nightly kiadások továbbra is megmaradnak, azok azonban bármikor frissíthetők a stabilabb változatra.”

http://www.hwsw.hu/hirek/52240/cyanognemod-milestone-android-google-okostelefon-szoftver.html

-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."
rand() a lelke mindennek! :)

"De az hogy major upgrade a telefon nullázásával valósitható csak meg, teljesen elképesztő számomra és kizárja a jelöltek közül. :)"

Erre azt tudom mondani, hogy egyrészt egyetértek, hogy ez nem feltétlenül való mindenkinek, másrészt viszont:

1) a példában említett major update (7.x -> 10) kb fehér holló egy user életében, emlékeim szerint a "normál" verzió ugrás (pl 10->11) pedig nem feltétlenül igényel factory resetet (bár mérget most nem vennék rá)

2) egy eleve rootolt telefonon nem egy nagy kaland valami backup->restore megoldást találni a telepített appokra és adatokra.

De aláírom, hogy ez egy átlag usernél már fejtörős móka.. De hogy a te szemedben -akinek az aláírásában Arch linux is szerepel- ez miért akkora katasztrófa, azt nem értem :)

Minor CM update megcsinálható user adatok törlése nélkül, de néhány ilyen update után instabillá válik a mobil. Maga a rendszer soha nem fagy le, de az appok már elhasalnak ami roppant zavaró. Egy teljes törlés megold mindent. Természetesen az sdcart tartalmát nem kell törölni. De ez csak egy tapasztalat egy olyan mobillal amire csak nightly CM kiadások vannak.
Mivel gyakorlatilag minden adat Google acc-ra van szinkronizálva nem akkora szívás a user data törlése. Ritkán van időm játékra, azoknak a mentéseit is fel lehet rakni valami felhőbe, nem?

Kb. 3 év CM-ezés után ez nekem "gyanús". Az appok akkor szoktak instabillá válni, ha verzióváltás után a dalvik cache törlés elmarad. Persze lehet, hogy a konkrét típusnál / portnál nem ez a helyzet, valószínűleg oka van, hogy nincs belőle M-es kiadás, csak nigthly.

Lockolt mobil ezért régi 2.6-os kernelt kell használni, ami KitKat androidnál nem a legjobb, már ez is necces. Ennek ellenére jól működik CM-mel, jobban mint gyári androiddal. De néhány minor update után valamiért elcrashelnek az appok. App és useradatok törlése után viszont jól működik.

Az csak egy kiragadott példa volt. Igazából ők se nagyon tudják, de majornál mindenképpen "javasolt" az adatok törlése (10-11 már major ugye?).

--
arch,xubuntu,debian,windows,android

dev: http://goo.gl/7Us0GN
BCI news: http://goo.gl/fvFM9C

"...egy GalaxySx-et, ...es abban mutatni az androiddal szembeni kifogast"

Ahahahha... Soroljam?:D

Nana, azert ovatosan az ilyen kijelentesekkel, csak azert, mert te meg nem lattal ilyet, meg lehet, hogy letezik.

Felesegem Nexus 4-e es az en Nexus 5-om is (stock Android, semmi extra app) havi rendszeresseggel csinal olyat, hogy bejovo hivasnal a kepernyo teljesen sotet, csak cseng, de nem lehet semmit csinalni, csak reboot segit rajta. A Nexus 4 mindennek tetejebe azt jatssza, hogy varatlanul elnemitja magat, aztan nem hallja a bejovo hivast. Nem like.

--
L

Ha ilyen rosszak a tapasztalataid miért vettél Nexus 4 után egy Nexus 5-öt is?

Mert alapvetoen iszonyuan jo cucc, hardveresen kimagaslik a tobbiek kozul. De van mellette egy iPhone 5-om is.

--
L

Nade az iphone5 is beragad a hívásokba pár másodperc után legalább havi, de inkább 2-3 heti rendszerességgel. Ami persze még mindig sokkal jobb, mint az iphone4, ami pár naponta ragadt bele.

Na ez a nem mindegy: az iPhone-om meg nem hagyott egyszer sem cserben az elmult evben.

--
L

Amióta a rendőrségtől visszakaptam a korábban ellopott SGS3-at, azóta az iphone5 engem sem hagyott cserben. Igaz, az elvárások is sokat csökkentek, amióta kikapcsolva hever a komód tetején. :-)

3 év (lassan 4) alatt kínai zte-vel nem jártam így. XD

iMessage az nekem meg ket iPhone kozott is bizonytalan volt. Neha masfel het utan jott meg. Mondjuk 4.2.2-n sose tapasztaltam meg olyat, hogy ne tudnam felvenni a telefont fagyas nelkul, de biztos valami egzotikus dolgot hasznalok :)

négynégyelni primitív dolog! :-p

páromnak mikor cseréltük az iphone-ját egy androidos htc-re, ugyanez volt. mikor küldtem neki, imessage-ként ment el. de szerencsére a defaulton bekapcsolt opció miatt megkapta. ugyanis ha nem tudja imessage-ként küldeni, újraküldi sms-ként.
--
Én TUDOM, hogy igazam van. És ha nincs is, akkor is NEKEM van igazam, mert én vagyok az Admin. Ennyi!

"ugyanis ha nem tudja imessage-ként küldeni, újraküldi sms-ként."

hát, a yert által linkelt pampogás szerint ez igaz, kivéve iOS7...

Azon megmondja hogy failed, és megkérdezi hogy akarod-e rendes SMS-ként küldeni. Nem tiszta, hogy akik a bugot tapasztaljak azoknal ez a failed hianyzik-e es teves "delivered"-et kapnanak, vagy csak szimplan nem talaljak a send as sms funkciot.

nekem 4s-em van 7.1.1-gyel, a barátnőm volt telefonja 3gs 6.1.2-vel.
ha most küldeni akarok neki sms-t, akkor a telefon még mindig automatikusan imessage-ként küldi, viszont küldés után kb 3 másodperccel automatikusan újraküldi sms-ként. olyankor pár napig rendesen sms-ként küldi a további üzeneteket. ha pár napig nem írunk egymásnak, akkor visszatéved imessage-re.
mindent megkapott eddig.
és ez az alapbeállítás, ha jól emlékszem, azaz a lapból be van kapcsolva, hogy sikertelenség esetén sms-ként küldje.
tehát a rendszer jól működik, az valóban zavaró, hogy hiába deaktiváltunk mindent párom telefonján, még azért próbálkozik.
http://www.maclife.com/files/u12635/imessage_1.png
a képen ez mondjuk ki van kapcsolva, de csak azért linkeltem, hogy nem megoldhatatlan.

--
Én TUDOM, hogy igazam van. És ha nincs is, akkor is NEKEM van igazam, mert én vagyok az Admin. Ennyi!

"visszatéved"

nem akarok itt nagy apple-bashingot csinálni, hisz szopatják ők önnönmagukat, de ez így hogy? :)

" de szerencsére a defaulton bekapcsolt opció miatt megkapta. ugyanis ha nem tudja imessage-ként küldeni, újraküldi sms-ként."

Akkor nem ugyanez volt. Kiküldte iMessage-ként, mert az "hitte", hogy az úgy jó. Nem vett észre semmit, nem fallback-elt sehova. Elküldte és nem volt visszajelzés arról, hogy nem sikerült. A küldő abban volt, hogy az üzenet elment, miközben nem.

--
trey @ gépház

Na ez igy viszont gaz. Csak nekem ez nem volt teljesen egyertelmu a cikkbol. De ez nagyon gaz, foleg ha erre annyit tudtak mondani hogy "nem tudjuk".

Az első link alatt olvasható:

"When my best friend upgraded from an iPhone 4S to a Galaxy S4, I texted her hello. Unfortunately, she didn't get that text, nor any of the five I sent in the following three days. My iPhone didn't realize she was now an Android user and sent all my texts via iMessage. It wasn't until she called me about going to brunch that I realized she wasn’t getting my text messages.

What I thought was just a minor bug is actually a much larger problem. One that, apparently, Apple has no idea how to fix."

--
trey @ gépház

Ebbol nekem nem teljesen egyertemu, de valoszinu.