OnePlus One - "2014 Flagship Killer"

 ( trey | 2014. április 23., szerda - 20:44 )

A OnePlus bejelentette legújabb zászlóshajó eszközét, a OnePlus One-t. Főbb paraméterek:

  • Qualcomm® Snapdragon™ 801 processor with 2.5GHz Quad-core CPUs
  • Adreno 330 578 MHz GPU
  • 3 GB LP-DDR3 @1866MHz RAM
  • 3100 mAh LiPo battery
  • 16/64 GB MMC 5.0 storage
  • 5.5-inch full HD display
  • 13MP rear camera, 5MP front
  • LTE
  • CyanogenMod 11S based on Android 4.4

A 16GB-os fehér változat 299 USD (269 EUR), a 64GB-os fekete 349 USD (299 EUR) áron kerül forgalomba 2014 második negyedévben, kezdetben Ausztráliában, Belgiumban, Dániában, Finnországban, Franciaországban, Németországban, Hongkongban, Olaszországban, Hollandiában, Portugáliában, Spanyolországban, Svédországban, Tajvanon, Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban.

Részletek a bejelentésben.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Tényleg kell egy telefonba 2,5 GHz-es processzor 3 G rammal?

------------------------

A "telefon" már régen nem telefon. Én pl. a legkevesebbet telefonálni szoktam vele. Ezen kívül gyakorlatilag szinte mindenre használom.

--
trey @ gépház

Ezzel én is így vagyok, de ezt akkor is túlzásnak tartom.
Nem "telefonon" nézem az esti nagyfilmet, és filmet sem "telefonon" kódolok vagy vágok.
Amihez ekkora teljesítmény kell, azt nem "telefonon" intézi az ember.

------------------------

Pontosabban te nem telefonon intézed. Elég sokan élünk a földön, hogy legalább egyikünk másképp gondolja.

Én pl. rendszeresen vágok (jó, ez egy kicsit nagyképű, trimmelek) filmeket rövidebbre feltöltés előtt a "telefonomon".

--
trey @ gépház

Helyenként komolyabb, 3D-s játékok vannak telefonra, mint 5-6 éve PC-re...

Mondjuk ugy, hogy gazdasagosabb eromuvet gyomoszolni a burkolat ala, mint optimalizalni a rajta futo szoftvert.

A szokásos hardver felfutás van.
Nemsokára a nyolc mag és a 4GB ram lesz az minimum hardver követelmény. 128GB háttértár társaságában.A mostani csúcs telefonok "erősebbek" mint az irodai pc-k többsége.
Nem is olyan régen még nagynak számított a 3.7 colos kijelző, (HTC HD) aztán a 4.3 colra mondták hogy hú de nagy, (HTC HD2) ezek után a 4.8 volt "túl" nagy (SGS3), ma viszont egyre több embert látok 6 colos telefonnal.

Akkor már sok akadálya nincsen annak, hogy egyetlen eszközt használjunk mindenre. Csak megfelelő dokkoló kérdése az egész. Mondjuk, ha belegondolok, hogy a jelenleg használt laptopomban mennyi az elektronika és mennyi az akkumulátor, hát nem sokkal nagyobb az elektronikai rész egy mobiltelefonnál.

Én pontosan ezt várom már rég óta... (de erről is volt már elég vita :))

jAzz

"A mostani csúcs telefonok "erősebbek" mint az irodai pc-k többsége."

Nem. A Snapdragon 800 egymagos teljesítménye gyengébb, mint a Pentium D (8 éves), 4 magos teljesítménye pedig valahol a Core2 E5400 környékén van, ami csak 2 magos, és 5 éves processzor. http://browser.primatelabs.com/
A mobiltelefonok erőssége a HW-es videó gyorsításban van. A Core2 5400 valahol a határán lehet annak, ami viszi a FullHD videót, míg a legtöbb felső kategóriás telefonnak ez nem okoz gondot. A játékoknál szintén nagy előny a HW-es videó.

Körbenéztél már, hogy manapság milyen irodai PC-k vannak? :) Kolléga a mai napig egy 2006-os vagy 2007-es DELL Vostro 1500-zal dolgozik, én kaptam egy "új" HP gépet, mikor az én vostro-m megdöglött. Ez egy keveset használt, volt vezetői gép, de ez is van vagy 6 éves már. Mondjuk ettől függetlenül szeretem, tudja, amit kell, és egy SSD-vel szerintem még 2-3 évig simán használható lesz.
Előző helyen meg külön könyörögnöm kellett, hogy a P3-as gépet cseréjék már le, mert használhatatlan. Akkor már a P4-gyek is kifutóban voltak, akkoriban jöttek be a Core2-es procik. Miután a P3 végleg megállt, megkaptam valaki levetett P4-es gépét. Dolgozni elég volt, a villanyszámlát meg nem én fizettem. :) Ja, és ez egy multicég volt.
Nagyon kevés hely van, ahol az irodai PC-k átlag életkora max. 3 év. Nem divat már 3 max. 4 évente a gépeket cserélni, mint régen. Persze ez valószínűleg csak magyar viszonylatban igaz.

+1

tl;dr: nagyobb vas segít abban, hogy magasabb szintű nyelveket használjunk, és hogy a szarabb kód is fusson mint a nyúl.

tegnap este, miközben phonegap-es fejlesztéseket néztem, gondolkodtam azon, hogy amikor az android-os eladások nagyrésze 2 magos, gyors telefon lesz, mi a francért félek én natív kód helyett böngészőben futtatott JS programokat írni? gyakorlatilag egy s3-ason már nem látok különbséget a legtöbb funkciót illetően, kódolásban viszont jóval gazdaságosabb.

őszintén szólva furcsának tartom, szeretnék hatékony módszerekkel dolgozni, de piaci körülmények között ez van, a moore törvény úgy látszik gyorsul, ezzel párhuzamosan a programozásnak nem sikerült nagyobb standardizálást, optimizáltságot elérnie (nyilván ennél összetettebb, de madártávlatból ezt látom)

(közben a google is elismerte, hogy a java nem tökéletes, legalább köztes kódot kéne fordítani telefonra is :) )

Még...

Még nem azon nézed. De miért ne néznéd azon? Nyilván nem annak a kijelzőjével, de annak a hardverét használva. Bedokkolod a tévébe, tudod, voltak ilyen tervek (pl ubuntu ilyennel reklámozza a telefonját)

Fene se tudja öt év múlva mire fogjuk használni a telefonunkat.

"Amihez ekkora teljesítmény kell, azt nem "telefonon" intézi az ember."

Pontosan. Most még egy külön porfogó doboz kell ahhoz, hogy leüljön az ember, és komolyabb munkát végezzen, lehet néhány év múlva elég lesz dokkolni a telefont.

~70ezer forint a kisebbik?
Kíváncsi vagyok, Ungarisztánban mennyi lesz...ha lesz...

Ezt néztem én is, hogy 299$. Ennyiért még meg is érné, de mire Európába ér addig a 299$-ból 299€ lesz + áfa...

Idézet:
A 16GB-os fehér változat 299 USD (269 EUR), a 64GB-os fekete 349 USD (299 EUR) áron kerül forgalomba 2014 második negyedévben, kezdetben Ausztráliában, Belgiumban, Dániában, Finnországban, Franciaországban, Németországban, Hongkongban, Olaszországban, Hollandiában, Portugáliában, Spanyolországban, Svédországban, Tajvanon, Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban.

Mire gondolt a kolto?
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.

Átsiklottam felette... 269 euróért nagyon megéri.

70K+nagyker árrés+kisker árrés+vám+áfa cca 200.000 forint.

vám nincs ilyenre szerintem, viszont van környezetterhelési díj.

Ha eu-n kívülről jön akkor van vám. Mivel ez jó eséllyel kína vagy távol kelet lesz, így lesz áfa meg vám is.

Jó irány ez a samsung knoxos megoldása után.
Sajnos Európába ezek rendszerint 1:1 euro dollár árfolyammal kerülnek.

Milyen szerencse, hogy a bejelentésbe is beleírták, meg én is beleírtam az eurós árat cikkbe! És milyen felesleges volt... :(

--
trey @ gépház

Szerintem más is úgy értelmezte, ahogy én: átszámoltad. ;)

Nem, nem számoltam. Olyankor oda szoktam írni a ~ jelet.

--
trey @ gépház

Valóban, nem vettem észre. Sajnos azonban az eurós árak jóval rosszabbak, ahogy az "szokás".

Ennyi pénzért bennem is feléledt a birtoklási vágy. Ugyanakkor az 5.5 colos kijelző szerintem túl nagy. A mostani telefonom 4.7-es kijelzőjét is nagynak érzem.
Aki nem játszik telefonon, annak ezek a (csúcs) telefonok szerintem feleslegesen erősek. A Moto X -ben nekem az volt a szimpatikus , hogy egy közepes HW a napi rutin feladatokra pont elég (email, böngészés, fb., hírolvasás). Én ilyet látnék szívesen jóárasítva.

+1

üzleti felhasználásban se tudok mit kezdeni azzal, hogy 200e, és 8 mag. mi a töknek. ugyanakkor 30-50e-ért meg kapok egy olyant, ami lassú, ócska anyagokból van, ...

+1

A telefon férjen el a zsebemben. A mostani 3,5" vagy 3,7"-os és nem szeretnék 4"-osnál nagyobbat. Viszont ilyen méretben a belbecs is "csonka".

Most a Z1 compacttal szemezek, de az is nagynak tűnik, meg az üveg hátlap se tetszik :/

Software is like sex, it's better with a penguin. :D (r)(tm)(c) آكوش

Nem üveg a hátlapja.

Remek, remek, nagyon jó! Üdvözlöm, tényleg. De! Mondom mi a baj:

Az a baj, hogy az egyszeri magyar ember NEM FOG ilyen telefont venni, hanem csak esnégyet meg ájfónt. Sajna ez van.

jAzz

Nem is az egyszeri magyar parasztnak van ez szanva...
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.

Nekem csak két bajom van vele, SD kártyával nem bővíthető, hozzá teszem ez a legkisebb bajom, kb. annyira mint, hogy nem tud kávét főzni. A másik már problémásabb, a dual sim-dual standby régóta gondolkodom (BYOD), hogy dual simes telót kellene venni, céges és magán számhoz. Ebben a formában akkor ez nem játszik....sajnos...pedig jó telefonnak nézz ki.

sub mert tetszik

Tetszetős, de a letölthető jpg képek miért vannak zippelve?

igen, ezekkel/ilyenekkel jellemzően telefonálni nem lehet. töredékét tudják a telefon funkcioknak, mint egy korabeli nokia. de vigasztaljon, hogy kurv@sok játék van rá, lehet kapargatni.


------------------------
Jézus reset téged

milyen funkciókra gondolsz?

Erre én is kiváncsi volnék. A minap próbáltam visszaállni a Galaxy SII-ről egy Nokia 6230i telefonra, de már a kontaktok szinkronizálása is olyan kihívások elé állított, hogy inkább hagytam a fenébe. Olyan nincs, hogy én Nokia PC Suite-t tegyek akár csak egy virtuális gépre is!
Ettől persze megvan az öreg Nokiának is a helye, feltöltve és kikapcsolva hónapokig elvan a táskámban, egyszer még jól fog jönni, mint tartalék.

Pl. beszélgetés rögzítésére úgy tűnik, a legtöbb androidos telefon alkalmatlan.
Max. a te szövegedet veszi fel a mikrofonból.

megfelelő app kérdése az egész

Aham. Aztán vagy működik vagy nem. Plusz az egyetlen ilyen, amiről tudok, egy fizetős app. Miközben jóval több, mint 100ezret költöttem a mini tabletre és még ennyit sem tud. Pedig a régi, kevésbé okos, de memória kártyával bővíthető mobiljaim mind tudták.

Az ilyen applikációk többsége egyébként nem tudja a másik fél hangját rögzíteni, csak annyira, amennyire a mikrofon át tudja venni (nem saját tapasztalat, fórumon írták)

A legtöbb gyártó kernelből tiltja ennek a lehetőségét Androidon.

én megvettem ezt, és tökéletesen rögzít mindent "kernel módban":
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.skvalex.callrecorder

ha a drága telefonodhoz a samu nem készített ilyen megoldást, akkor ez már aprópénz mellette

"Root is required..." azzal meg ugrik a garancia.

Miért ugrana? Ha vissza akarod vinni, akkor full gyári állapotba lehet hozni és úgy visszavinni.

Knox

Köszönöm, erről most olvastam csak. Viszont továbbra sem világos nekem, hogy ha a gyári rom-ot rárakom a készülékre, teljes factory reset-tel, akkor honnan fogja tudni, hogy rootol-va volt-e előtte (esetlegesen egy teljesen más rom-mal) a készülék?

A nem támogatott szoftverrel elő lehet idézni hw hibát. Pl megfőzöl ezt-azt túlhajtással.
Ezért nincs külön sw, és hw garancia, és ezért lett a knox, hogy nyoma maradjon a romcserének.
- - - - - - -
A nagy tudású uraknak felhívnám a figyelmét arra, hogy a Windows ugyan sok mindenre nagyon jó, de Linuxnak speciel nagyon szar. csfeco

Amúgy nem úgy van, hogy a legújabb Samsung készülékeken már nincs gyárilag KNOX? Csak mert néhány napja kezembe került egy frissen vásárolt S4, amit a gazdája már gyárilag 4.4-es Androiddal vett és azon csak egy ikon volt, amivel letölthettem és telepíthettem volna.
Ettől független gondolom a flash counter pörög abban is...

akkor Te nem használod, én meg leszartam annó a garit, nekem fontosabb volt a root hozzáférés

Egyébként sem, mert tíz év alatt talán egyszer vagy kétszer kellett volna. De valahol bosszantó, hogy épp egy modern eszköz nem képes ilyesmire gyárilag.

A hardver és szoftver garancia két külön dolog, ha a hardver szarik be nem utasíthatják el a garanciáztatást a rootolás miatt.

Persze, a szoftveres dolgokra ugrik.

Szoftverre semmiféle garancia nincs samuéknál. Emiatt különösen felháborító ez a knoxos szórakozásuk. Viszont ha idegen fw-t raksz rá vagy rootolod, akkor megszűnik a garancia.

Én nem erre gondolok. Ha te veszel egy telefont, akkor a garanciát az adja akitől vetted. Hogy mi van a garanciába pedig törvényeink írják le, kb. egységesen az EU-ba.

Mikor ezek a rootolás dolgok bejöttek, akkor volt ilyen dolog, és itthon valamelyik fórum kimondta, hogy a szoftver és hardver két külön dolog, a hardverre vonatkozó gari nem veszik el a szoftver módosításával. Persze az egy ingoványos dolog, hogy mi van, hogyha az elbaszott fw baszogatás miatt lesz féltégla.

Ezzel a Samsung szerviz nem foglalkozik és ha azt látják, hogy az a bizonyos számláló 0-nál nagyobb értéket mutata, akkor nem javítják garanciában, bármi baja is van.
De pl két év garanciának csúfolják ők is, meg mások is, hogy egy évig a törvények szerinti garanciát adnak, a második évben már csak ingyen javítják.
A különbség mindössze annyi, hogy normális körülmények között a garanciában cserélt fődarabra újra indul a garancia. Ezeknél meg az első év után nincs garancia hosszabbítás a cserélt alkatrészekre.

{nincs androidos telefonom} kernel módban mondjuk nem lehet túlhajtani a telefont?
Bár amúgy sem bízom, hogy a gugli komolyabban auditálja a boltban levő csilliónyi app-ot.

Na, most csak a kedvedért kipróbáltam, feltelepítettem az elsőt, amit találtam. Call Recorder a neve. Külön állítható, hogy mit vegyen fel, a hívót, a hívottat, mindekettőt, vagy a mikrofont.
Készítettem egy teszthívást és teljesen jól hallom. A pro verzióban pedig direktbe tud dropbox-ba is szinkronizálni.

Regota keresek olyan dobozkat, amit bluetoothon ossze lehet parositani a telefonnal, az rogziti a hivasokat ES ra is parosithatsz bt eszkozt, igy mukodik a megszokott headset, vagy autos kihangosito.
Kb egy intelligens bt proxy. :)
Nincs ilyen?
--
zsebHUP-ot használok!

Azért ez nagyon "mi vaaan?" kategória!

"jellemzően telefonálni nem lehet" ???

jAzz

És senkinek nem tűnt fel hogy a videó alatt a Crysis3 zenéje megy?
A következő modell neve CELL lesz? ;)

---
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.

A zúzd be a telód kampány mindenesetre nem nyert hangszórót: https://www.facebook.com/oneplusofficial

Igen. Érdekes szubkultúra a telefonimádóké.

Ha jól veszem ki a hozzászólásokból, Pounci Elliot épp bezúzta a telefonját, majd rájött, hogy akkor most nincs neki mivel telefonálni... :-)

---
Science for fun...

Nem tetszik!

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

ilyen nincs a vilagon: http://oneplus.net/smash/

#SmashThePast dafuq?!

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Oneplus one-nal lehet pályázni?
--
zsebHUP-ot használok!

(izé, miért nem lehet törölni egy hozzászólást?)

Ez a cikk miért tűnt el a főoldalról?

Mert egy csomó új cikk került elé és így jelenleg a harmadik oldalon találod.

Elnéztem a cikk dátumát, srry!

Eddig az volt a bajom az okostelefonokkal, hogy drágák. $299 viszont még elfogadható számomra. Még a végén okostelefon tulaj leszek...

Sziasztok!

Van olyan véletlenül, aki már hozzájutott egy ilyenhez? Mi ez a meghívásosdi? Nem akarják eladni?

p00t

Lehet majd itthon is kapni. Wayteq hozza be. Igaz ha anyiert mint Xiaomi-t akkor jo 20E-vel dragabban mint külföldön....
Edigital-ban lesz eloszor.
http://wayteq.hu/hu/node/972

Köszi!

p00t

A pofam leszakad! 60-80 ezres telefonbol itthon 130e lett....noooooooooooooormaaalis?! (16GB 299$ es 64GB 349$)
http://www.edigital.hu/Okostelefon/OnePlus_One_16GB_kartyafuggetlen_okostelefon_%28Android%29-p418843.html

Majd duplajat szakitani magyar kiskerben, ehhez kell pofa! Evek ota csak a fejem csovalom a magyar arakon....jo vastag a bor...

Az a csunya, hogy igy is megveszik.
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.

Nem akarom védeni őket, mert pofátlanul drágák, de ha belegondolsz, hogy kint mennyi az adótartalma, meg itthon mennyi (és nem csak az ÁFA, hanem az egyéb különféle terhek, amiket a "cúnya, gonosz múltikk" fizetnek, de végső soron bármit hazudnak politikusaink, mindig a te zsebed érzi meg)

Jó, de ez nem magyarázza azt, hogy közvetlenül kínai webshopból rendelve vám után is sokkal kevesebbe kerül mintha a magyarországi kufár urak boltjaiból veszed.

A kínainak nem kell megfizetnie a hazai munkaerő után fizetendő különböző járulékokat, adókat, fassetudjamimindent.
(bocs, túl rég tanultam ilyesmit, ráadásul akkor még mások voltak a játékszabályok, de azért egy termék ára, mire a kiskereskedőtől hozzád eljut, nem csak a kiskereskedő nyereségéből fog állni. Nagyon nem.)

Ez teny! De nagyon latszik hogy belottek hasonlo teljesitmenyu cuccok arahoz, ugy hogy azoknal 30-60E-el olcsobb legyen.. Igen ahogy irtak igy is megveszi a "nagyerdemu"...es ezt ok is tudjak. Ne mondja nekem senki hogy mindenfele koltseg miatt duplazodik meg a termek ara! Mikozben a Xiaomi Redmi Note -ot tudjak 100E alatt tartani...buzlik az egesz!
(IT vonalon van keves infom nagykerekbol es importoroktol, ha 20% haszonkulcsal dolgozik akkor se duplazodik meg a termek ara vegul kiskerben...)

Mondtam korábban: nem akarom védeni az e-digitalt, mert pofátlanul drágák néha.
Viszont a másik oldal (feltéve, hogy igazat állított a srác): szám.tech. bolt, az E.D.-nál kb. 10%-kal alacsonyabb árakkal. Eladó panaszolja, hogy még a drága cuccokon is csak párszáz forint nyereségük (vagy árrésük?) van, mert a nagyker is drága, viszont ennél többet nem kérhetnek, mert a kutya sem venné meg.
De még1x: nem tudom, hogy csak sajnáltatta magát vagy igazat mondott. (egyébként az üzlet azóta megszűnt)

Egyszerűen csak hülyeség magyarországi boltból vásárolni. Sokkal többet fizetsz, ugyanazt kapod, garanciánál ugyanúgy postáznak Kínába. Ha a dolgozók bére ennyire megnyomja az egyes termék árát akkor ott be kellene zárni a boltot. Persze ameddig vannak palimadarak akik eltartják őket...

Boltok evek ota kenytelenek 2-5%-al dolgozni. De nem volt ez igy mindig.(dolgoztam az ezredfordulon szamtech boltban) Uzletek letjogosultsaga mara (mara? mar lassan 10 eve) megszunt. Mar csak ugy eri meg hogy webshop, 0 raktarkeszlet, nagykerbol elhoz felad...

Mindkettotokkel vitatkoznek. Nagyon sokan vannak, akik odzkodnak a webshopos vasarlastol, foleg, ha relative nagy osszegbe kerulo termekrol van szo, inkabb atveszik a boltban. Nem veletlen az, hogy a nagyobb forgalmu webshopok eseteben is ott a "szemelyes atvetel" lehetosege. Itthon meg hianyzik reszben a kultura ahhoz, hogy valogatas nelkul vasaroljunk webshopbol, reszben pedig a bizalom a kereskedokkel szemben.

Persze, ez is megoszlik szakmak es emberek kozott. Ha magambol es az informatikusok tarsadalmabol indulnek ki, azt mondanam a fentire, hogy hulyeseg, mindenki webshopbol rendel. De nem csak mi vagyunk a vilagon, hanem vannak idose(bbe)k is, es vannak olyanok, akiknek az informatikai eszkozok ugyanolyanok, mint mondjuk a plazmateve: elsosorban egy nagy beruhazas, es mint ilyet, szeretnek jo alaposan "megnezni", barmit is jelentsen ez. Egyszerubben nyugodtabban alszanak, ha tudjak, hogy ott voltak, lattak/megfogtak meg mielott fizettek volna erte.

Ilyen szempontbol tehat a kis szamtech boltok lete nem kerdojelezheto meg, mert van ra igeny. Es itt nem arrol van szo, hogy "amig a palimadar kifizeti", hanem egeszen masrol.
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.

Azt amit irsz azt telejesen megertem. Epp csak paradoxon (es ez okozza a sok kis /foleg videki/ szamtechbolt bezarasat), mert igy dragan kell arulniuk, joval dragabban mintha neten vennek az emberek meg, es igy csokken a forgalom...mert a "tapizos" ugyfel kevesebb van mint olyan jellemzoen fiatalabb korosztaly aki latvan azt hogy egy komolyabb VGA kartya neten rendelve mondjuk 60E+szallitas (ez garanciafutaros szolgal is max +3E), mint hogy bemegy helyi boltba es ad1 ok is rendelik nincs szinte semmi raktaron, ad2 a 60E-s kartya mar 70E vagy meg tobb..
(ebben a kerdeskorben kivetelek az olyan helyek mint edigital stb-stb akiknek orszagos halozata van, mert meg mindig olcsobbak mint amennyiert kenytelen adni a kis helyi kereskedo, pedig onnan indultunk hogy draga az edigital....)

Ez elsősorban nem filozófiai kérdés. Igen, természetesen van egy jelentős vásárlóréteg aki szívesebben vásárol közvetlenül boltból, előtte szereti kezébe venni az árut. Sokan csak így vásárolnak. De nem ennyiért.
Egy józan maximum 10% ártöbbletet még ki lehet fizetni a személyes vásárlás luxusáért. De itt brutális felárról van szó. Ezt bizony behúzott palimadarakon kívül ép eszű ember nem fizeti meg.
Ekkora árrésre már mindig lesz a közelben egy kisunoka, szomszéd Józsika, vagy Jófogás ahol jóval kisebb, reális árrésért megoldja valaki a kínai rendelés "nehézségeit". Illetve ezek a mobilok az Amazonon is kaphatóak.

tbh egy kicsit felreertettelek, azt hittem, a szamtech boltok letjogosultsagat megkerdojelezo kommentedbe beleertetted az edigital-szeru aruhazakat is...
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.

Nem veletlen az, hogy a nagyobb forgalmu webshopok eseteben is ott a "szemelyes atvetel" lehetosege.

Én sokszor éltem személyes átvétel lehetőségével (online rendelés után) de még egyszer sem azért, mert ódzkodtam, hanem mert jó volt megspórolni a kiszállítás költsétét. Talán ezzel többen így vannak.

Pont a gorilla glass maradt le egy ekkora mobilról mint a Xiaomi Redmi Note?! Kár!
Akkor inkább Lenovo Vibe Z.

Nem tudnak eleget gyártani a nemzetközi verzióból, a legyártott telefonokhoz meghívóval lehet hozzájutni, amit az oldalukra beregisztrált felhasználók között osztanak szét. A kínai verzióval nincs ilyen gond, azt meg lehet venni, viszont a gyártó nem szállít Magyarországra, csak a környező országokba.

A két modell között minimális a különbség, de egy flasheléssel azt is át lehet hidalni.

Ja igen, én egy kínai verzióhoz jutottam hozzá, eddig tetszik :)

Kínai kereskedők lenni nagyon leleményes. :-) Nem árulják véletlenül valahol a kínai felesleget?

A legutóbbi szerverleállós akció után ez várható volt.