Linux támogatás érkezését jelentette be a GOG.com

 ( trey | 2014. március 18., kedd - 11:49 )

A linuxos játékosoknak újabb nagyszerű hír érkezett az imént: a GOG.com végül beadta a derekát és bejelentette, hogy a Linuxot is támogatni fogják. Tavaly ősszel még azt közölte a cég, hogy belátható időn belül nem várható tőlük Linux támogatás. Úgy tűnik, hogy átgondolták. A mai bejelentés szerint hosszú mérlegelés után arra jutottak, hogy a következő lépés számukra a Linux támogatás bevezetése.

Még nincsenek készen arra, hogy most azonnal felvegyék a linuxos játékokat a szolgáltatásukba, de azt akarták, hogy a játékosok tudják, dolgoznak az ügyön és hónapokon belül (ősszel) már kézzelfogható dologgal is előállhatnak.

Első körben az várható, hogy az Ubuntu-hoz és Mint-hez lesz támogatás. A színfalak mögött megy a felkészülés, különböző konfigurációkon tesztelik a linuxos játékokat, felkészítik csapatukat arra, hogy képben legyenek a Linuxszal és felkészülnek arra, hogy ősszel legalább 100 linuxos játék várja a játékosokat.

Hangsúlyozzák, hogy a munka elején járnak még és jelenleg nem tudják, hogy mely játékok kerülnek majd be a nagy "GOG.com on Linux" startba, de akarják, hogy az ügyfeleik tudják, rajta vannak a projekten.

A bejelentés itt olvasható.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Na, a linuxos játékok éve is eljött :)

Mar csak hasznalhato Linux desktop kene hozza (:

(szamitok legalabb 5 works4me gtfo kommentre)

könnyebb lenne nekünk works4me-seknek, ha tudnánk, hogy mit hiányolsz benne....

Vegul is csak az audio es video driverek szarok, szoval semmi olyan, ami jatekhoz elengedhetetlen :)

ahh...értem, szóval a desktop egyenlő játékgép...így már érthető, bocsi... :)

azt hittem globalice mondod...de így már hokés, akár még meg is értem a véleményedet (30%-ban)

Hat jatek hirnel valoban nem tul irrelevans aspektus IMHO.

De ezek alapjan gondolom te monitor meg hangfal nelkul nyomod, good for you.

nem, csak nem a gépen játszom, hanem a PS-en :D
Illetve néha elcsábulok egy Battle for Wesnoth-ra, de nekem az works4me az Ati-s lapotopomon :D

A konzol jo, ertem? Bar most kicsit pont megszivtam, vateraztam egy Xbox Classic-ot, erre nincs mire rakotni rofl (a monitoron csak HDMI/DVI van).

hehe, tv nincs? manapsag akar mar ingyen lehet szerezni crt-s tv-ket, nezz körbe. vagy egy jo erösitö kell.
en is akarok egy crtt szerezni, az lcd-re hiaba lövöldöznek pl a dreamcastos fenypisztollyal. marpedig a house of the dead-nek muszaj mennie :D

Nincs tv, de otthon pont most kaptak ujat, ugyhogy a regit valszeg felhozatom. Vagy felbaszom magam, es szerzek egy 360-at is :D

Kihagyhatatlan works4me (DELL Latitude E5440 laptop, nem az a kifejezett jatek gep, de amivel jatszani akarok [Bastion, Rogue Legacy, Dust, Reus, Portal 2, par egyeb]), azt gond nelkul viszi, hang es kep mukodik szepen.

--
|8]

Nálam sincs gond, tehát én sem értem mivel van gondja.

"Nem erti". A vilagon egy PC letezik, az enyem!

Felreerted. Letezik mas PC, de az szar. ;)

--
|8]

Hardvert Venni Tudni Kell (c)

:D

Bezony.Mióta ubuntu certified cuccokat veszek,azóta semmi problémám nincs.Sőt,miután 3-4 év kihagyás után visszatértem a linux használatára,eléggé meglepődtem,hogy mennyit fejlődött(alkalmazások szintjén).Végre használhatok egy olyan rendszert,ami nem b@szogat,nem fenyeget,nem kerrekteti a vinyót ész nélkül,nem zabálja az erőforrásokat,csak teszi a dolgát csendesen.Felüdülés.

Na, csak ezt elég nehezen lehet letolni az emberek torkán. Talán nem is kell magyarázni, hogy miért.

Az audio driverek Windows-on is kritikan aluliak. Alapveto mukodesre meg eddig minden hangeszkoz kepes volt Linux alatt amit lattam (kiveve ha a rendszer resze volt a fosnyakos pulseaudio), es lattam jo par hangkartyat. Video reszlegen hat az amd/ati olyan amilyen, de nvidia es intel fronton az optimus kivetelevel mi az, amiben rosszabbul teljesit a driver, mint a Windows-os?

Nem hivatalosan az optimusszal sincs gond. Legalábbis nálam megy gond nélkül, most épp primusrunnal.
☼☆♫♪♫♪☆☼
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

"Na, a linuxos játékok éve is eljött :)"
Ez a hír inkább a DOSos játékok évéről szól, ami nem feltétlenül baj a minőségüket nézve (amit az is alátámaszt, hogy a mai napig van irántuk érdeklődés...).

Azért az, hogy innentől a GOG is csomagol 1-2 játékot wine/dosbox/scumvm vagy más emulátor SW-vel az azért annyira nem nagy dolog, tekintve hogy eddig te magad is meg tudtad ezt csinálni. A különbség inkább csak az, hogy ők is tesztelik a csomagot, és hivatalos támogatást adnak hozzá (tehát ha mondjuk az egyik game 6. pályájánál esik össze állandóan a wine, akkor lesz lehetőséged reklamálni, míg jelenleg ilyen lehetőséged nincs, max a wine fejlesztők felé jelezheted a hibát, de garantált javítást nem kapsz a problémára).
Ebből adódóan tippre tényleg csak olyan játékokat vesznek majd be a portfólióba, amit már sokan kiteszteltek és nincs komolyabb probléma vele, szóval én azért nem várnék olyan sokat ettől (se)
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Én mondjuk most próbáltam ki egy GOG-os Interstate 76-ot, hát nem gördülékeny az élmény, és nem a Linux a baja.

Juhuu, ez jo hir

Ez az elso Linux gaming hir a hupon ami erdekelt is lol

tudnék fontosabb hírt is a mai napra

http://savetheinternet.eu/en/

Nincs benne Prehistorik 2. :( :S

-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."
rand() a lelke mindennek! :)