Közösségi finanszírozott, nyílt gyártású, egész estés animációs film elkészítését jelentett be a Blender Institute

 ( trey | 2014. március 17., hétfő - 15:28 )

A Blender Institute a napokban elindította közösségi finanszírozott, nyílt gyártású, egész estés animációs film projektjét, a Gooseberry Project-et. A filmet 12 csapat fogja elkészíteni a világ minden tájáról, akik a frissen elindított Blender Cloud szolgáltatáson keresztül fognak online együttműködni.

Azok, akik támogatni szeretnék a projektet, támogatásukat havi kisebb részletekre bonthatják. Cserébe ők is hozzáférést kaphatnak ugyanehhez a Blender Cloud-hoz és így figyelemmel kísérhetik a film elkészítését, illetve közreműködhetnek az elkészítésében.

A Blender Institute közösségi finanszírozási kampányának célja, hogy 10 ezren iratkozzanak fel a Blender Cloud szolgáltatásra, amelyen megtalálható a Blender Institute korábbi projektjeinek összes tutorial DVD-je, filmje és 3D adata. A havi előfizetési díj 10 euró. Azok a támogatók, akik 18 hónapon keresztül előfizetnek a Blender Cloud szolgáltatásra, bekerülnek a készülő film stáblistájába.

Ahogy eddig is, a film összes, gyártás során keletkező adata - beleértve hangeffektusokat, keveréseket és zenét is - elérhetők lesznek nyílt forrású és CC licencek alatt.

Ton Roosendaal, a Blender Foundation elnöke elmondta, hogy az alapítvány működése függ az eladott könyvektől, DVD-ktől, de az ezekből származó bevételeik egyre csökkennek. A Blender Cloud egy új bevételi forrása lehet az alapítványnak a jövőben.

Részletek a bejelentésben és a Gooseberry Project weboldalán.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Van elérhető lista arról, hogy milyen nagy munkák készültek eddig a blenderrel? Vagy Hollywoodban* nem vallják be?

Nem sok: link.

Ezeket maguk készítették, de "nagy" filmesek használták vagy használják-e?

Nem a nyílt projektekre gondolok. A "Use in the media industry" részben van, hogy használták a Spider-Man 2-höz, a Friday or Another Day-hez stb.

Tetszik az ötlet.

--
http://pyftpadmin.earthquake.hu

Megfelelöen "betegnek" néz ki az elözetes.

--
robyboy

"Gondolkozni nehéz, ezért legtöbben ítélnek." - Márai Sándor

Tarr Bélán kívül nem ismerek rendezőt, aki valóban egész estét filmeket alkotna.