Video: NSA operation ORCHESTRA: Annual Status Report

 ( trey | 2014. február 12., szerda - 17:31 )

Poul-Henning Kamp (FreeBSD fejlesztő) előadása a FOSDEM '14-en.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Minőségi humor, ezt nézem ma sorozat helyett :-)

--

http://lists.randombit.net/pipermail/cryptography/2013-September/005341.html

Kezdjük tehát a vizsgálatot ott, annál a kérdésnél, ahová feltett szándékuk, hogy soha ne jussunk el. A kérdés, hogy bármilyen demokratikus önkormányzat, bárhol, összhangban van-e az ilyesfajta hatalmas, mindent átható felügyelettel, amelybe az Amerikai Egyesült Államok kormánya vezette nem csak az amerikaiakat, hanem az egész világot.

Ez valójában nem egy bonyolult vizsgálat.

http://snowdenandthefuture.info/events.html

Örömmel tudatom, hogy a KFKI Telephely területén, a 18-as épület helyén az MTA WIGNER [...] tenderünket a Persecutor Kft. nyerte meg.

A Persecutor Vagyonvédelmi Kft. nettó 6 milliárd forintos ajánlattal nyerte el az MTA Wigner Fizikai Kutatóközpontjának megbízását a Wigner Adatközpont kiépítésére. Ez valójában a genfi központú CERN (Európai Részecskefizikai Kutatóintézet) számítógéptermének, az ott található központi adatfeldolgozó rendszernek a befogadására szolgál. Az erre kiírt pályázaton győzött márciusban a Wigner-központ, majd meghívásos tenderen választotta ki a Persecutort.

A termekben fotózni nem lehetett, aminek az lehet a magyarázata, hogy a központ az elképzelések szerint majdan kormányzati igényeket is kielégíthet – módja lenne rá, hiszen a CERN a kapacitás harmadát köti le.

A Cisco Systems ASM/2-32EM router volt a két CERN-be 1987-ben telepítetteknek. Úgy gondolják, hogy talán az első Cisco routerek Svájcban és talán az első Európában.

A nagybiztonságú adatközpontunk továbbá két irányból, teljesen független vonalon van összekötve a CERN-nel, az egyik a GÉANT (Európai kutatási és oktatási hálózat), amelyen egyébként az általános adatátviteli sebesség 40 Gigabit/sec, de Genf és Budapest között 100 Gigabit megy át másodpercenként. Jelenleg Európában ez a legnagyobb sebességű tudományos célú kapcsolat, Frankfurton és Prágán keresztül ér el hozzánk. A másik 100 Gigabites kapcsolat egy teljesen független vonal, aminek kiépítését a T-Systems Switzerland AG pályázaton nyerte, ez az Alpokon keresztül érkezik hozzánk.

Surveillance is not an end toward totalitarianism, it is totalitarianism itself.

http://www.bbc.co.uk/democracylive/europe-24385999

Mivel már nem először másolod ezt be (és láthatóan nem csak ide), ezért kiváncsivá tettél, hogy pontosan mire akarsz célozni, mert bár lenne elképzelésem, de lehet tévúton járok.

kettyos szegeny, nem erdemes vele foglalkozni.

eljátszod a hiteled.

+1

Nem kell többször céloznom rá, mert egészen pontosan beletalálok elsőre. Szerintem neked megvannak a képességeid, hogy kiderítsd merre jársz; mindenkinek jobb, ha nem az én szavaimat követed.

bocs, de én se értem mire célzol. snowden "leakjeinek" fele se tűnik hihetőnek a kiszirvágott ppt-k alapján és érdekes módon az amcsik is telibesebaszták amiket mondott snowden. szvsz ha bármi köze is van az államoknak a leakek tartalmához, max annyi hogy megakarják félemlíteni a világot, közbe kb semmi sem igaz, de ugye olcsóbb elhitetni a világot hogy képesek őket megfigyelni mint megtenni. amúgy meg az MTA Wigner-be bárki bemehet látogatásra (wow much security such adatátvitel), sőt akár a gépek közé is benézhet. a több millió ütközés MÁSODPERCENKÉNT amiket átküldenek svájcból szvsz simán kihasználják azt a 40gbit/s-t, főleg az elemzésük kihasználja az ott levő (amd-s) gépeket bőven. de persze ezt mind megtudhatnád ha magad is elmennél (mint én). amúgy meg a ruhaboltok 99%-ban sem lehet fotózni. de persze biztos az állami érdekek vannak amögött is, LOL.

1. Denial

Wigner DataCenter KFKI Campus is a high security place in double senses: [sic] így a „rossz”-ból „nemjó”, a „remek”-ből pedig „duplapluszjó” lett;

A másik 100 Gigabites kapcsolat egy teljesen független vonal, aminek kiépítését a T-Systems Switzerland AG pályázaton nyerte

44:48 után nektek is ugrott egyet a videó, "véletlenül" pont amikor elkezdett magyarázni a politikusok szerepéről ebben a genya lehallgatós játékban? Ilyen tartalmú videó után nem lehet technikai gikszernek nézni a dolgot :D

"""
44:48 után nektek is ugrott egyet a videó, "véletlenül"
"""

yap. es nem hiszek a veletlenekben

FYI, eloben is volt egy kis kimaradas.

--
|8]

Az NSA már a téridőt is meghekkelte? :)

Ooops, ezt nem akartam leakelni.

--
|8]