Keith Packard a Debian Technical Committee tagja lett

 ( trey | 2013. december 17., kedd - 10:42 )

A Debian projektben a vitás technikai kérdésekben a technikai bizottság, a Debian Technical Committee (DTC) dönt. A bizottság 8 főből áll. Ha a nyolc székből van üres, akkor a Debian alkotmánya 6.2-es bekezdésének második pontja értelmében a technikai bizottság jelölte(ke)t javasolhat a Debian projektbevezetőnek (Debian Project Leader - DPL). A DPL ezután eldönti, hogy a jelölte(ke)t kinevezi-e vagy sem.

November végén a DTC Keith Packard tagként való kinevezését javasolta az aktuális Debian projektvezető, Lucas Nussbaum számára. A DPL a jelölést elfogadta és kinevezte Keith Packard-et a DTC tagjává.

Keith Packard

Keith Packard 1963-ban született amerikai szoftverfejlesztő, akit leginkább az X Window System-en végzett munkája után ismerhetünk. Nevéhez fűződik számos X kiterjesztés és több X-szel kapcsolatos technikai dokumentáció megalkotása. Keith az 1980-as évek végétől kezdve komoly mértékben részt vesz az X fejlesztésében mint az MIT X Consortium, az XFree86 és az X.Org Foundation tagja. 2011-ben díjat O'Reilly Open Source Award díjat vehetett át a nyílt forrású közösségben végzett munkájának elismeréseként.

Dolgozott a Tektronix-nél, ahol X terminálokat és Unix munkaállomásokat tervezett 1983-tól 1988-ig. Később az MIT X Consortium-nál tevékenykedett, ahol az X Window System referencia-implementációján és szabványain dolgozott egy kis csapat rangidős tagjaként. Később megfordult a Compaq-nál, majd a HP-nél. Jelenleg az Intel alkalmazottja. 2004 óta Debian fejlesztő. 2003-ban kidobták az XFree86 projektből. Ez az esemény vezetett az X.Org projekt elindulásához. Keith vezetője az X.Org (X Window System hivatalos referencia-implementációja) projektnek.

A Debian Technical Committee jelenlegi tagsága:

  • elnök - Bdale Garbee
  • tag - Russ Allbery
  • tag - Don Armstrong
  • tag - Andreas Barth
  • tag - Ian Jackson
  • tag - Steve Langasek
  • tag - Keith Packard
  • tag - Colin Watson

Részletek a bejelentésben.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

+1
Volt szerencsém találkozni és picit beszélgetni Vele. Tök normális, szerény "srác".