A német Szövetségi Szabadalmi Bíróság érvénytelenítette a Microsoft "common name space for long and short filenames" szabadalmát

December 5-én a Bundespatentgericht (német Szövetségi Szabadalmi Bíróság) egy egész napos érvénytelenítési tárgyalást tartott az EP0618540 Microsoft szabadalom ügyében. Ez a szabadalom az, amit említenek U.S. Patent 5,758,352, "common name space for long and short filenames" neveken is, illetve gyakran hivatkoznak rá csak egyszerűen "Microsoft VFAT" szabadalomként is.

A bíróság úgy ítélt, hogy a nevezett szabadalom teljes egészében (a Microsoft által tervezett kiegészítésekkel is) érvénytelen. A bíróság úgy találta, hogy a szabadalmaztatott eljárás összes olyan eleme, ami megkülönbözteti a prior art-októl (beleértve Linus Torvalds 1992-ben említett, levlistán közölt megoldását is) nem elégíti ki az európai törvényekben foglalt technikai követelményeket.

Florian Mueller szerint a Microsoft fellebbezhet és feltehetően fellebbezni is fog az ítélet ellen.

A részletek itt olvashatók.

Hozzászólások

ez az a szabadalom amire hivatkozva a Microsoft minden androidos eszkoz eladasa utan beszed 5-10 dollar koruli osszeget?

--------------
Sok ember hord Superman-pizsamát. Superman Chuck Norris-pizsamát hord.

Na ezt most én nem értem. Nem úgy volt, hogy az EU-ban nincsenek szoftverszabadalmak?

Akkor most a Windows Phone reszleg veszteseges lesz? Mert ugye oda konyveltek el az igy beszedett penzt.

Végre!
Történik valami.
Valahol, valakik fel mertek lépni a kapzsi amerikai bandával szemben!
Következő lépés?