A Microsoft pólói, bögréi azt állítják, hogy a Google Chrome lopja az adatokat

 ( trey | 2013. november 21., csütörtök - 17:02 )

A TechCrunch arról számolt be, hogy a Microsoft egy, a Google-t támadó termékvonalat mutatott be. A redmondi vállalat webshopjából olyan pólók, bögrék, sapkák, felsők rendelkezők, amelyen a Google Chrome logója, illetve a "KEEP CALM while WE STEAL YOUR DATA" felirat olvasható.

Nem ez az első, hogy a Microsoft rossz színben kívánja feltüntetni versenytársát. A Microsoft "Scroogled" kampánya már jó ideje folyik, a cég egy önálló weboldalt állított üzembe a Google ekézésére.

A TechCrunch cikke itt olvasható.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Hosszú ideje az első Microsoft termék, ami instant get érzést kelt bennem. Sajnos out of stock.

+1

Esetleg lehetne a Google store-ban valami olyan termék, hogy

"KEEP CALM while WE "CHECK" YOUR PRIVATE SKYPE HTTPS LINKS"

--
trey @ gépház

Szerintem a Google nem alacsonyodik le eddig. Nagy szarban lehet a Microsoft ha már ilyen módszerekre vetemednek.

Az idős úr Ms fikázó pólókat vagy esetleg nyakkendőt árusít? A cikkszövegbe rejtették szteganográfiával kedvezményes vásárlásra mutató Google pólóbolt linkeket?

Na igen. Ez a tipikus peldaja annak, mikor valami majom kiall es megmagyarazza, hogy nekunk valojaban nem is jo az, ha vannak maganjellegu dolgaink. Felelmetes.

Már megijedtem, hogy nekem kell felszopnom a Googlet. :véres veríték letöröl:

Egy Microsoft-fluffer miért szeretné felszopni a Googlet? Rejtély! :-)

Hat igen... nekem az jutott eszmbe, hogy ezen a teren az NSA botrany utan (kozben?) az amerikai multiknak kussolni kene inkabb. Nem az a legnagyobb baj itt, hogy az automatak a leveleinkhez igazitjak a hirdeteseket...

+1

Hú, trey, nagy voltál! Ez az egyik legjobb beszólás amit valaha is olvastam tőled!
-------------
Honlapom: http://parancssor.info
Könyvem a VIM-ről
=== Sabayon disztró, DWM ablakkezelő ===

Mondja mindezt az a cég, aki komplett szolgáltatás listát másolt le a Google-től, ráadásul egy ideig a konkurenciát használva backendként. (Ugye emlékszünk arra mikor a Bing úgy hozott több találatot, hogy a saját találatait join-olta a Google találatokkal?)
Illetve, a Bing Maps sem 1:1 másolata a régi Google Maps-nak, elvégre több pixel is eltérő.

Mondja mindezt az a cég, aki közismerten lopja, majd saját nevével fémjelzi a technológiákat, mint pl a Win8-ban "groundbreaking new technology"-ként bemutatott, 15 évvel elmaradott LVM képességei...

+1
Emlekszem meg arra, amikor az egyik korai win verzio 64 byte-os packetekben kuldte el a HDD FAT tablajat, mivel ilyen kicsi csomagnal meg nem villant fel a modem TX led.

:O

Legalabb a Google gyorsabban es felhasznalobaratabban fejleszti a bongeszojet, nem ugy mint ez a szar waterfall rendszerben keszulo IE.
Szerintem ez a kampany tiszta szegyen a Microsoftra nezve.
---
Tévedni mindenkinek szabad, csak a mérnöknek észre kell vennie.

ez most annyira releváns volt... köszönjük :P

Mikor használtál utoljára IE-t? Kérlek, mondd, hogy a 6-ost, és csak azért, hogy a honlapod kompatibilitását csekkold! :D
(Btw. a legutolsó bokorugró akármilyen cégnél is varázsszó ma az agile, nem hiszem, hogy a MS még mindig waterfallban fejlesztene bármit is. :) De a Win8 kritikán aluli lett - talán épp az agile miatt. :P )
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods
Get dropbox account now!

Egyik kutya másik eb.

http://www.skype.com/en/legal/privacy/#collectedInformation

És ráadásul midegyik benyal a mégnagyobb kutyáknak -> és 'eladja' a 'lopott' adatainkat :P

--
zrubi.hu

http://www.microsoftstore.com/store/msusa/en_US/cat/Scroogled/categoryID.67575900

A bögrének jó formája - volt.


No rainbow, no sugar

most nem azert, de nem a MS-nak voltak olyan balhei anno, hogy a windows szepen 'hazatelefonalt' csak ugy, ezt-azt elkuldozgetve?
meg ha jol emlekszem, az NSA-t sem dobta ki paros labbal a MS mikor odamentek hozzajuk...

FUD ^3

mondja egy olyan cég, aki adatgyűjtő-wannabe, csak ráadásul még bénák hozzá.

(off, de nem bírom ki: egész éjjel a hulladék böngészőjükre NEM-OPTIMIZÁLTAM egy oldalt...azért nem-optimizáltam, mert az, hogy valami ami minden máson megy, de náluk nem, menjen, az nem optimizálás, hanem workaround, taknyolás, gányolás, ragasztóval hídépítés...tudom hogy off, de iszonyat dühös vagyok)

Cuki, ahogy az 'ártatlan bárány' marja a 'jócég'et. Jó kis sz__háziak ezek ketten.
---------------------------
���������������������������

Ketten?! Vannak ezek négyen is! :-)

jah vagy mindenki ;)
Az egész egy baromság. Ekkora cégekről kizárt azt elképzelni hogy ne másolnának le pluszban minden bitet ami áthalad rajtuk, és pluszba még NSA is lemásolja azt a biztonság kedvéért.

Igazából egyikünk se tudna egyetlen okot se felhozni miért ne tegyék meg.

azon se csodálkoznék ha egyszer nyiltan bevallják saját maguk is(pl. facebook) hogy "nesze nekünk több adatatunk van userekről mint bárki másnak"

A szardobáláshoz azt ki is kell termelni valakinek...
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

az vilagos, hogy nem etikus huzas, de mennyire legalis?

Marketing. Semmi illegális nincs benne. Lásd még Coca jelmezbe bújt Pepsi, vagy az ugyanannyi sabal pálma kivonatot tartalmazó kedvezőbb árú orvosság.
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods
Get dropbox account now!

hahaha... az NSA-s botrány után ez inkább a Microsoftnak ciki. Ők is ugyanúgy leadják a titkos adatokat (Skype is) a titkosszolgálatnak, mint a Google.

A Google nem lopja az adataimat, én önként adom. :-)
Sajnos a Microsoft ugyanezt ezt kizsarolja. Telepítsen valaki például egy MS Office 2013 Otthoni és kisvállalati rendszert és meglátja.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Én inkább Libreoffice-t használom. Azok legalább nem hoznak ki majdnem minden évben egy újabb verziót, hogy legyen mit eladni és újra bezsebeltetni pénzt. Adnak ki frissítéseket, melyek az új funkciókat, módosításokat, hibajavításokat tartalmazzák.

Hidd el, hogy nem rajtam múlik a dolog! Ha úgy lenne Windows sem használnánk.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Egy ismerősöm beszámolt például arról, hogy az Androidos eszközéről automatikusan feltöltődött a Google Picasso oldalára(vagy minek hívják) engedély nélkül.
A böngészői meg arról híresek, hogy amit megtudhatnak a felhasználóról, azt be is gyűjtik.
Webes alkalmazásairól. Próbálta valaki például a google térképet használni úgy, hogy a gstatic szkriptet nem engedi betölteni? Ez minden google webes alkalmazásánál ott van, hogy minél többet megtudjon a felhasználókról.
És még egy érdekesség. Nagyon használják a vállalkozások, cégek a google Analitics szolgáltatását, amely az oldalról és a felhasználóiról még több információt gyűjt be nem google oldalon keresztül is.
Mindezeket azért írom, hogy vegyük észre, hogy ez a monopol cég miket művel. Érdeke is, hiszen a hirdetési rendszere erre épül, ebből van a pénze. Amilyen nagy cég és komoly befolyásoltsága van már, már sokmindent megtehet.
A Facbook sem sokkal különb, meg persze a Microsoft is elég piszkos trükköket vet be már hosszú ideje. Szinte bármelyik pc-és céget le tudta fizetni, hogy a linux helyett a szarabb termékét adják.

A Microsoft tényleg lefizetősdit játszik, na de hogy az átlagjúzernek szarabb lenne a win? Az elmúlt 1-2 évben már megeshet (az Ubuntu és a Mint már elég felhasználóbarát), de hogy mondjuk 4-5 éve nem volt Józsinéninek alkalmas Linux, az hótbiztos.
---------------------------
���������������������������

Ne viccelj. Első Linuxom az UhuLinux 1.2 volt ha jól emlékszem. Tökéletesen alkalmas átlagjúzernek. (Alkalmas VOLT akkoriban, az akkori júzerigényekre). És messze sokkal jobb mint az akkori windóz. (Nekem).
-------------
Honlapom: http://parancssor.info
Könyvem a VIM-ről
=== Sabayon disztró, DWM ablakkezelő ===

Régebben is volt KDE, Gnome felület és azok sem voltak kutyák. Már egy jó ideje van irodai csomagtól kezdve rengeteg hasznos cucc linuxra.
Talán max 5-10 éve volt már jól használható linux. Azelőtt a Microsoft tudod jót felmutatni.
Most mintha megfordulna ez. A linux felületek egyre jobbak, a Windowsok meg egyre rosszabbak. Amíg a Windows XP esetén mindennek megvolt már a logikus felépítése, bár itt is lehetett volna javítani, azóta még nehezebb jó pár hasznos cuccot megtalálni.
Azért megjegyzem, hogy a linux még mindig nem nőtt ki a gyerekbetegségéből, hogy egy rendszer használatához ne kelljen komolyabb szakértelem. Oké, frissítés szépen megy grafikusan. Egy böngésző felrakásánál viszont nem mindegy, hogy milyen csomagot rak fel. Bár ha megtalálod a megfelelő Firefoxot, egy jó linux a függőségeivel együtt felrakja és használatra kész.
Ha viszont kezd betelni a hely, akkor vajon a rendszer csinál e helytakarítást? Általában parancssorban vagy ablakos fájlkezelőben kell törölni például a letöltött csomagokat, temp-et stb. Igaz felrakható olyan program, ami ezt szépen megteszi, azért ilyet is meg kell találni.
Az igazi az, hogy valaki felrakja a rendszert és betanítja a felhasználót, hogy milyen esetben mit kell tennie. Például ha kevés a hely, akkor megnyítja ezt a programot és néhány kattintással így tudja megoldani könnyedén. De ha ez a linuxban be van építbe és van olyan kategória a startmenűben, hogy karbantartás és olyan parancsikon, hogy helyfelszabadítás, akkor az már megkönnyíti a felhasználó munkáját.
A Windows sem tudja ezeket, például helyfelszabadítás helyett jól ért a helyfoglaláshoz.
Leszűrhetjük azt, hogy mindkét rendszernek van mit fejlődnie. Mondjuk 5-10 éve bárki használhatott volna linuxot is. A PC boltok is simán felrakhatták volna a linuxot, így kevesebb szoftverköltség miatt olcsóbban tudják adni a gépeket, mint konkurenciájuk.

Ha jól tudom, Windows 95 óta van, és Lemezkarbantartónak hívják. Úgy emlékszem, alapesetben automatikusan elindul, ha a szabad hely mérete valamekkora érték alá esik.

:)

Fura, az én személyes élményem meg pont az volt, hogy néhány éve kevesebb gikszerrel szembesültem, mint egy mostani disztró esetében (Debian, Mint, Ubuntu próbálkozások). Akkoriban is sokéves gépem volt, most is (a disztró kiadási idejéhez képest). Valószínűleg akkoriban több szerencsém, időm és türelmem volt =)

picasa, és nem szinkronizál, ha nem engeded. még rá is kérdez. szóval néha el kéne olvasni ami képernyőn van, mielőtt rákattint, hogy OKOKOKOKOKOK... aztán meg: "b*+ ez felszinkronizál mindent.... lopja az adataimat a k*ts*g google..."

Mondjuk a G+ androidos app meglepett amikor automatikusan feltöltött minden fényképet a mobilomról. Erre telepítéskor nem kérdezett rá, és én is csak akkor vettem észre, amikor az első héten elhasználta a 180 megát az okostarifámból.

A legszebb a dologban, hogy még egy kampányt is indítottak aranyos videóval, hogy miért is jó az usernek az automatikus feltöltés (keyword: online backup)

Mellesleg a szolgáltatás egyszerűen kikapcsolható.

Meg gondolom a szolgáltatás törölhető is. Kell a francnak ilyen funkció. Sokkal ésszerűbb az, ha mi magunk töltjük fel a képeket oda és úgy, ahogy és ahova azt mi akarjuk.

Butaság. Konkrétan ezt a funkciót nem használom, de annak nagyon örültem, hogy a dropbox tud olyant, hogy a telefonnal kattintott fényképeket feltölti, amikor első alkalomml lesz WiFi kapcsolat és az akksi 15% fölött van.

Ésszerű lenne minden alkalommal fel kéne töltögetnem az új képek az automatikus backup helyett? Én nem tartanám ésszerűnek.

Természetesen backup esetén más a helyzett. Én inkább olyasmire gondoltam, mint a Facebookos kép feltöltőgetésnél, hogy saját magunk csinálunk albumokat és azokban töltjük fel a képeket. Van ahol még a kép nevét is mi adjuk meg, nem olyat, hogy DM103, mert ez volt a 103. készített kép.

Ez a képbuzulás elég fárasztó. Sajna nem lehet rendesen kiírtani a G+-t sem, mert ha már belépek akkor úgy veszi, hogy szinkronizálhat. A galériák meg számomra totál átláthatatlanok. Albumot nem tudok csinálni, mindent csoportosít saját elképzelése szerint.
Nagyon jó a kis androidos tabletem, de fényképeket rendezgetni utálok vele, fogalmam sincs, melyik ment már fel a netre és hány példányban.

+1
S mellesleg, a beállítások közt, a rendszer Beállítások menüje alatt (tehát nem az alkalmazás sajátjainál) van külön opció minderre. És igen, tessék elolvasni mit dob fel az a nyomorult telefon! Megkérdezi megteheti-e. Szóval nem lopja az adatot, hanem te adod.

Ellenben, ha a Skype EULA-t nem fogadod el, akkor nem települ, és megcseszheted. Az egy ultimátum (nincs adat, nincs szolgáltatás). Google-nél ennyiből barátibb. Nem tagadja meg tőled a teljes szolgáltatást, ha nincs kedved árulkodni magadról.

Nem ismerem, de elvileg ez gondolom így működik:
1. Belép a Picassa programba. Nem kér felhasználónevet és jelszót, mert az Android beállításánál ott van és azt veszi át.
2. Megkérdi így: "Akarod folyamatosan szinkronizálni a képeidet? Felkerül a Google szerverére, Picassa weboldalon megtalálható és látható lesz mindenki számára nyílvánosan."
Gondolom nem fogalmaz ilyen pontosan. Mert ha nem, akkor az ember lehet, hogy nem is gondol ilyesmire és az ilyen információk tudatában nem is szinkronizálna.

Éljen a fogalmatlan fikázás. Privát mappába kerülnek az automatikusan feltöltött (gyk cloudba backupolt) fotók. Csak te láthatod.

--
"I can't think of many people who deserve to go to hell, but people who teach its existence to vulnerable children are prime candidates."

Igazából az Picasa, a passziánsz meg pasziánsz. :)

:)

No igen...nincs egy épkézláb terméke sem, valamit lépnie kellett. A gagyikínai merchandise piacra talán be tud nyomulni, bár még ebben is kételkedem. Azután is csak kullogóban lesz. Pár éven belül kinyomják az öngyúladó moncsicsit nagy csinnadrattával, hogy nézd mit fejlesztettek! A termékeik amúgy is így kászülnek és épp oly hasznosak, valamint épp oly biztonságosak. :D

Öngyulladó moncsicsit csak is az MS tudna gyártani. :D

Meg olyan porszívót, amivel nem lehet szívni...

-------------------------
Trust is a weakness...

" 50% cotton, 50% polyester blend"

minőség.

Ez mind semmi!
Angliaban a TV-ben is es a Radio-ban is ugy hirdetik az Outlook levelezot, hogy mi nem olvassuk a leveleiket, ugy mint a Google!
Ami a hireket illeti NSA ugyben ez igen erdekes reklam, nem kicsit nezik hulyenek az embert.

"A Microsoft pólói, bögréi azt állítják, hogy a Google Chrome lopja az adatokat" -> Az én tűzfalaim meg azt mutatják, hogy a microsoft egyes kémgépei napi szinten többször is bepróbálkoznak... Ja és azon a gépen semmiféle ms programot nem használok - amire esetleg érdekeltségük lenne a géppel kapcsolatosan...

Phoenix Art

kifejtenéd?

Mit kell ezen annyit cimmogni. Az van, hogy a MS a továbbiakban a póló- és bögrebizniszben látja a cég jövőjét :)

Még az se igazán neki való. Az istenigazából hozzáillő tárgy nem a bögre, hanem a KÖCSÖG.
-------------
Honlapom: http://parancssor.info
Könyvem a VIM-ről
=== Sabayon disztró, DWM ablakkezelő ===

Apuka!
Hová tette a biciklit?
Ellopták a kommunisták.
Miről beszél? Maga is az volt!
Hát akkor még én is loptam.