Raspberry Pi-alapú FM streamer

 ( trey | 2013. november 17., vasárnap - 19:10 )

Raspberry Pi-alapú FM streamer

Hogy Raspberry Pi-ből mennyi érdekes dolgot lehet készíteni, arra már számtalan példát láttunk. Ezek többsége amatőr megoldások voltak. Viszont az Artica egyik projektje már egész profi cucc. A SAPO-nak - Portugália legnagyobb portáljának - szüksége volt valamire, amivel FM rádióadók jelét ki tudja streamelni az internetre. Az Artica egy 6U magas racket tervezett, amely 18 darab, hot-swap cserélhető "pengét" képes fogadni, illetve tartalmaz két fixen rögzítettet, ami a tápellátásért felel.

Raspberry Pi-alapú FM streamer

Minden egyes rádiópenge-modulnak van egy Raspberry Pi "B" modell, egy Arduino Nano AtMega 328 összetevője, illetve egy Silicon Labs Si4705 FM vevő chipje.

A projektről részletesen itt lehet olvasni.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

needs more tupperware

--
NetBSD - Simplicity is prerequisite for reliability

Nem hot swap akar lenni?

" amely 18 darab, host-swap cserélhető "
valószínűleg az akart :)

Nagyon profi a doboz, tetszik :)

Kissé kontraproduktív design, de legalább sikerült annyi buzzword-öt belerakniuk ami belefér. Pl. simán elhagyhatták volna a ADC-t, ha SI4705 helyett, SI4735-öt tesznek bele, a spórolhattak volna kapásból 1 USD+DAC áron. Vagy használhattak volna USB vevő donglet, amit simán megúsztak volna 8USD/db áron. Jah, és a legviccesebb, hogy a káryákhoz használt power csatlakozók párja többe kerül, mint a RasPI.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Vagy használhattak volna USRP-t amiből egy vagy kettő lefedte volna az egész FM sávot.