Bemutatkozik a Cyanogen Inc.

 ( trey | 2013. szeptember 19., csütörtök - 9:23 )

Cyanogen Inc. Steve "cyanogen" Kondik tegnap bejelentette, hogy új fejezet nyílt a rendkívül népszerű, testreszabott, "aftermarket" Android firmware disztribúció, a CyanogenMod történetében. Az egyszemélyes hobbiprojekt, amiről sose gondolta volna, hogy ilyen méreteket ölt, annyira felnőtt, hogy befektetők segítségével céges formává alakult, és létrejött a Cyanogen Inc. Valójában 2012 végén jött létre és a munkatársak már tavasz óta gőzerővel dolgoznak, de a bejelentéssel idáig vártak.

A cég már két irodával is rendelkezik. Az egyik Seattle - Steve lakhelyének - belvárosában, a másik pedig a kaliforniai Palo Alto-ban található.

Az új cég főbb céljai:

  • összefogni, megszervezni, vezetni és támogatni a CyanogenMod közösséget
  • lenyűgöző felhasználói élményt létrehozni
  • olyan biztonsági megoldásokat készíteni, amelyek valóban működnek
  • elkötelezettnek maradni amellett, hogy olyan funkciókat fejlesztenek, amelyeket a felhasználók valóban igényelnek
  • távolmaradni a "szeméttől"
  • állandó frissítéseket biztosítani
  • elérhetővé tenni mindent, mindekinek

Történelmi összefoglaló és részletek a bejelentésben.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

A kék hajú fószer nagyon zorkó.

--
trey @ gépház

Steve Jobs szavait idézve "stay hungry stay foolish" .. nos ők kicsit mind őrültek. Remélem az eddigi "szívvel lélekkel" munkájuk továbbra is sikeres marad. -mondom én mint lelkes felhasználó :c)

A Brainf*ck "CV-je" is az :) http://akira.gs/bio.jpg
__
http://fodi.be

-

Nem kék az, hanem cián színű. :)

Ide perelaci is simán beférne.

Kb. másfél éve használom, nagyon korrekt fejlesztés.
A kidobandónak gondolt telefont, azóta is használom.
Van pár hiányossága, de meg lehet nagyon könnyen szokni.

+1

Régi motorola milestone telefonomra mikor annó rátoltam a CM et, mintha új telefonom lett volna. Azóta is megelégedéssel használom. Sőt erre a régi hw-re van 4.0 es 4.1 es android is CM-el viszont mivel a telefonban kb 230M ram van, igy használhatatlan :D

Fedora 19, Thinkpad x61s

Remélhetőleg nem lesz semmi negatív hatása a jelenlegi irányra. Mert ha céggé vált, onnantól ők ebből élnek, amihez meg pénz kell. De ugyanakkor kíváncsi is vagyok, mert így központibb lett az életükben a projekt, ami pozitív hatású lehet. Meglássuk.


"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."

a CEO-t Mekkmester-nek hívjál LOL

Amúgy miből hoz ez vissza pénzt? Vagy ez is egy hagyományos startup, amiben még most nem tudni mi lesz a bevételi oldal? :)

Írták, hogy tárgyalgatnak OEM-ekkel. Lehet, hogy majd fog megjelenni telefon hivatalosan CM-el. Nem is volna rossz ötlet. Kell a Nexus-oknak a konkurencia.

A Xiaomi-nak bejött ez a kínai piacon, ott is előbb volt az "aftermarket" MIUI ROM, és csak utána a MI1 telefon. Mostanra meg nagyobb a hype körülöttük otthon, mint az Apple körül, a Google Androidért felelős ex-alelnöke már náluk dolgozik, és ugye a legenda szerint a MI2-ből 45 másodperc alatt adtak el 200.000 darabot.

na, ez egy lehetséges végkifejlet. végén lesz egy rakás telepíthető oprendszer, kérdés hogy majd hogy oldják meg az oem-ek, hogy mondjuk választani is tudjak, hogy google, CM, miui, ..., vagy ubuntu, esetleg jolla, firefox OS ... jáj.

Van már 7 milliójuk. Amíg az tart, addig kitalálhatják :)

--
trey @ gépház

Nézd, a hagyományos startup felépítés 4 komoly eleme már teljesült, ami 10-ből 9 esetben általában nem szokott összejönni:
- van egy probléma
- találtak rá megoldást
- validálták a célcsoportot
- a prototípuson túl már kész termékük van, amit a validált célcsoport használ is

Innentől kezdve már csak az üzleti oldalon áll, hogy milyen modellt húz rá.
A termék sikeres, azt gondolom, hogy rövid időn belül előállnak a bevételt generáló ötlettel is és van rá egy pezsgőm, hogy működni is fog.

"- validálták a célcsoportot"

És érvényes volt? :-)

---
Science for fun...

Ahogy elnézem, igen ;)

esetükben el tudom képzelni, hogy lesz ilyen, de általánosságban az előbb-termék-utána-pénzügyimodell megbukhat, ha a pénzügyi modell sérti a felhasználókat, lásd iszonyat mennyiségű reklám, vayg korlátozás, esetleg fizetősség

Pont ezért kockázatos. 10-ből 9 általában elbukik. De kockázat nélkül nincs siker, a siker receptje pedig nincs egyértelműen kódolva :)

Tetszőleges gyártónak (főleg kisebbeknek) megéri egy külső csapatra bízni az Android szállítását és frissítését, sokkal drágább in-house módon drivereket írni, frissítéseket release-elni, szolgáltatók programjait kompatibilissé tenni, stb., ergo ez szerintem egy elég életképes jövőkép nekik, hogy ők lesznek majd a tapasztalt és high-reputationnel rendelkező vendorok és supporterek.

mitől drágább in-house írni a drivereket?

Csak példa volt, de van pl. havonta 1000 órányi Androiddal kapcsolatos feladat (ebben legyenek benne az update-ek menedzselési módjai is), ebből kb 600 órányi megfelel azzal, amit a többi gyártónak is meg kell oldani hasonló módon, akkor teszem azt van 10 gyártó aki "rendel supportot" egy külső cégtől akinek sokkal nagyobb Android teamje van, a 600 óra költsége elosztódik 10x60 órára és egyből csak 460 órányi munkaidőt kell kifizetni. Kerüljön ez 690 óra árába, hogy a support cégnek is legyen 50% haszna, ez már önmagában is kevesebb mint az 1000 óra. Ehhez jön hozzá, hogy ekkora teamen belül elakadás esetén több tapasztalt fejlesztőtárshoz tud fordulni az ezzel foglalkozó cég elakadt fejlesztője, így lehet hogy az a 460 óra is megvan 360-ból, mert helyenként kevesebbet kell keresgélni vagy eleve szétoszthatóbb és specializáltabb a feladatkör.

És még csak azokat a gyártókat vettük figyelembe, akiknek már van erre kész teamje. Ha valaki az első Androidos telefonját gyártja, annál már a fejlesztők megkeresésének és felvételének költsége is megspórolható.

ok, így már értem mire gondolsz, köszönet

És a legnevetségesebb az egészben, hogy ha a Google egy normális IT cég lenne, ők még ennél is hatékonyabban végre tudnák hajtani ezt az üzleti modellt. Csak hát a Google inkább reklámcég, mint IT cég, azért van szükségük ilyen kreativitást serkentő csúszdás irodára. Nem a szoftver eladásából él (Apple, Microsoft), és nem is a supportoból (Red Hat), hanem az álmokkal teli marketingrészleg az elsődleges náluk (ahova tényleg ilyen óvoda szerű iroda kell, de ahhoz, hogy az IT részleg ne legyen egy szemétdomb, ahhoz ennél jóval fegyelmezettebb légkör kell, ami pl. az Apple-nél megvan). És ezért is teheti meg hogy kardoskodik a nyílt forrás mellett, mert a nyílt forrás sok szempontból a legmegfelelőbb választás lehet, amennyiben egy szoftvert nem eladni akarsz, hanem csak használni.

De tulajdonképpen meg is van, hogy mi lesz valójában a Cyanogen Inc.: az Android világ Red Hat-je.

Plusz a tesztrendszerek felépítése, üzemeltetése, patch-ek terítése, stb...

Azt jól látom, hogy Kondik-on Google Glass van?
____________________
http://szoftvervasarlas.co.hu - elérhető árú, legális szoftverek itthon

Én is néztem. Gyanúsan hasonlít rá.


"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."

Jesszus, egy vedlő Csubakka is vele él? Vagy hogy néz már ki a háttér? Mi lehet az?

Akkor ezek szerint már túl vannak rajta, hogy bekopogott az NSA-tól két öltönyös faszi és csak annyi kérésük volt, hogy legyenek szívesek implementálni az alábbi függvényt...

+1
Mondjuk az a ciánhajú betette valami önmagát kicsomagoló C makróba, hogy ne legyen feltűnő. (A bemutatkozását nem sikerült dekódolnom.)

Az van odaírva Brainfuck-ban, hogy "http://akira.gs/bio.jpg".

--
trey @ gépház

Köszi! Most látom, hogy fönt már írták, csak gyorsabban írok, mint olvasok.

Egyszeruen brainfuckba van írva. http://gc.de/gc/brainfuck/ alsó textboxba illeszd be, és decode
____________________
http://szoftvervasarlas.co.hu - elérhető árú, legális szoftverek itthon

Köszi!

Érdekes, nem "Compile and Run"-nak kellene lennie az utasításnak, decode helyett?

[Feliratkozás]

Eddig is szempont volt (nekem), hogy a készüléknek legyen cyanogenmod támogatása. Csak az kéne még, hogy a több simet kezelő készülékeket is támogassák.

Azért néznének egyet, ha a Google holnap bejelentené, hogy kivágja az Android alapokat és mobilon is elkezdi nyomni a Chrome alkalmazás platformot. :)


Androbit informatikai magazin

Az nem hiszem hogy megtortenne. Ha megis, gyorsan születne fork (ami így már támogatná az OpenCV-t pl.). ;)

eleg ha az api egy resze a google play-ba koltozik...

Akkor nemsokára jön majd a Cyangenmodos mobil, mint a MIUI-nál.

Jon, ezt mar mondtak. Jovo heten jelentik be az OEM-et, aki gyartja majd.

Oppo N1

Subscribe

Sub
Mod: törölhető jé

Jól hangzik, a CM nagyon frankó, az új CM10.2 módolt változata életet lehelt a lassan 2 éves Samsung Galaxy Acemba :-)

Nekem is Galaxy Ace-em van. Tudsz adni linket erre a mod-ra?
---------------------------
Oszt jónapot!

http://www.hwsw.hu/hirek/50978/android-cyanogen-okostelefon-tokebefektetes.html

cpctcg kommentjeitől szakadtam a röhögéstől, nem semmi hogy miket összehord

Áldozat? Kodnik szerint az arc nyekergett hogy a CM aratja le a munkája gyümölcsét. Erre azt mondták, hogy oké, van még vagy háromezer kamera app, választunk azokból egyet ami egyrészt jobban működik úgy általában, illetve nem lesz mormogás hogy lopunk, csá.

Már ha jól értelmezem az ott leírtakat.

Amúgy is jobb talán olyan appot tenni a telefon rom-ba, amit nem kell romcsere után azonnal frissíteni.

Se pozitív, se negatív felhangja nem volt amit írtam. Egyszerűen az átalakulás áldozata az app, ne ragozzuk túl.

(Valakinek tetszett a focal, valakinek nem. Ahogy a másik háromezerre is ugyanezt mondhatjuk. De általánosan nekem úgy tűnt tetszik az embereknek, ahogy gondolom valami oka volt, hogy ezt választották alapértelmezettnek.)


"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."

"Áldozat? Kodnik szerint az arc nyekergett hogy a CM aratja le a munkája gyümölcsét."

Azért szerintem olvasd el azt is, hogy erről mit mondott az "arc" aki a focalt fejlesztette. Az ő szemszögéből a helyzet kicsit árnyaltabb.