FreeBSD a Verisign-nál

 ( trey | 2013. augusztus 22., csütörtök - 9:48 )

Az eWeek arról ír, hogy a Verisign Linux mellett FreeBSD-t is használ a szolgáltatásainak támogatásához. A cég szerint az operációs rendszer értelemben vett "több lábon állás" elősegíti, javítja az online rendelkezésre állást és megbízhatóságot. A cég számára fontos szolgáltatásai rendelkezésre állásának fenntartása, ezért nem támaszkodhatnak kizárólag egy meghatározott implementációra operációs rendszer téren.

Mivel a Verisign számára a FreeBSD hasznos, a cég a közösség aktív tagjaként vissza is akar juttatni valamit. Éppen ezért szponzorálja például az első vBSDCon rendezvényt, amely októberben kerül megrendezésre Dulles-ben (Virginia).

Egy korábbi interjú a cég műszaki igazgatójával a FreeBSD-ről és a FreeBSD projekt támogatásáról itt. Az interjúból kiderül, hogy a Verisign körülbelül 3 évvel ezelőtt kezdett neki a FreeBSD telepítésnek, hogy azzal támogassa internetes szolgáltatásait.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

kezdhetnenek proaktiv biztonsagi megoldasokkal, es kodaudittal :)
--
zsebHUP-ot használok!

"Yes. In 2012, Verisign became a bronze level donor to the FreeBSD Foundation. Verisign has contributed both code and concepts to the FreeBSD project, in the areas of sysinstall/bsdinstall, the VFS subsystem, device drivers, and kernel code."

Ez azért nem rossz, de idén megcélozhatnák az ezüst vagy akár az arany szintet, mert valljuk be az 5-10k USD (http://www.freebsdfoundation.org/donate/sponsors) elég harmatos egy Verisign méretű cégtől (https://investor.verisign.com/releasedetail.cfm?ReleaseID=780464).

"a Verisign körülbelül 3 évvel ezelőtt kezdett neki a FreeBSD telepítésnek"

És sikerült azóta be is fejezni? (Én is el tudok molyolni egy új gép telepítésén, de azért 3 év nekem kicsit soknak tűnik. Elképzelem mit szóltak volna a kollegák, így is néztek, hogy a laptop megkapásának hetében nekem még hét végén is telepítéssel kapcsolatos élményeim - és problémáim - voltak.)

Különösen egy olyan rendszernél, ami két évig supportált :) Na jó, minor verziókkal együtt 5, de ha ma sikerülne a telepítés, akkor is már egy év csúszásban lennének az update-l.

BlackY

Na ez derék. Ugyan leszarom a FreeBSD-t, de ez szép gesztus a Verisign-től.

--
GPLv3-as hozzászólás.