A jövőben tartalomtovábbító hálózat segítségével terjeszti frissítéseit, kiadásait a PC-BSD

 ( trey | 2013. július 16., kedd - 8:41 )

A PC-BSD bejelentette, hogy jelentősen átalakította gerinchálózati infrastruktúráját. A projekt által évek óta használt tükörszerver-rendszert leváltja egy tartalomtovábbító hálózat, vagy (angolul) rövidítve CDN (content delivery network). A változtatással együtt jár, hogy a felhasználóknak a jövőben már nem kell kiválasztaniuk hozzájuk földrajzilag közel eső tükörszervert annak érdekében, hogy megfelelő letöltési sebességgel jussanak a PC-BSD-hez, a frissítésekhez és szoftverekhez. Ráadásul a szinkronon kívüli és offline tükörszerverekből adódó frissítési problémák is megszűnnek. Miután a felhasználó beállítja rendszerét úgy, hogy az a CDN-t használja, a CDN - a felhasználó számára transzparensen - a lehető leggyorsabb letöltést fogja biztosítani. A CDN szolgáltatást a ScaleEngine biztosítja a PC-BSD számára.

A szükséges beállítások és egyéb részletek itt olvashatók.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

/off
Ez szuper, de én ~1 hete próbáltam a PC-BSD-t és elég rossz tapasztalatom volt vele.

Az még hagyján, hogy a videókártyám (ATi X1050) alig ismerte fel 3. próbálkozásra és akkor is vibrált az egérkurzor, de még a Dolphin fájlkezelőben sem volt képes normálisan mountolni a többi merevlemezt. Egyszer rákattintottam, felmountolta, még egy katt, már 2x mountolta fel és ezt akár 15x is megismételhettem. A végén tele volt az ablak ugyan azon diszk ikonjával 27x felcsatolva kb...

Azt már nem is kéne említenem, hogy az AppCafe-ból feltelepített Opera el sem indult.

Elég csiszolatlan jószág ez a PC-BSD... Értem én, hogy szeretnék kamatoztatni a BSD előnyeit egy desktopon is, de ehhez kellene több/jobb driver és egy rendesen hozzácsiszolt grafikus felület.

Ez persze személyes vélemény.

Es a PC-BSD ajanlott grafikus felulete a KDE? Csak kerdem, nem ismerem a rendszert...
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.

A támogatottak között van, alapból ezt ajánlja fel, de vannak mások is.
Megjegyzem, GNU/Linux alatt ilyennel nem találkoztam.

Ha alapbol ezt ajanlja fel, akkor tenyleg szegyen. Mert elvben azt kell felajanlania alapbol, aminek teljes tamogatasa van a fejlesztok oldalarol.
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.