FreeBSD 8.4-RELEASE

 ( trey | 2013. június 8., szombat - 7:06 )

A FreeBSD Release Engineering Team nevében Glen Barber tegnap bejelentette a FreeBSD 8.4-RELEASE elérhetőségét. Ez a 8-STABLE ág negyedik kiadása, amely javítja a FreeBSD 8.3 funkcionalitását és ahhoz képest új néhány új feature-t hoz. Például:

  • Gnome 2.32.1
  • KDE 4.10.1
  • Feature flags 5000 version of the ZFS filesystem
  • Support for all shipping LSI storage controllers

A FreeBSD 8.4-RELEASE elérhető amd64 és i386 architektúrákhoz. A pc98 image-eket a bejelentést követő 24 órán belülre ígérték.

Részletek a bejelentésben.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

A GNOME verzió, az szánalmas...

--
http://team4world.hu

Akkor ez nem a te rendszered lesz...

A FreeBSD nem biztos, hogy a Gnome verzió körül forog. :D A 8.x szériában elvileg nem lesz nagy változás az eredeti 8.0-hez képest, másrészt pedig ez csak a hivatalos. A ports gyűjteményből tetszőleges verzió feltehető sok remek szoftverből.

A FreeBSD biztos, hogy nem a GNOME körül forog. Még az X is eltűnt egy jó ideje az alaprendszerből. (Szerény véleményem szerint előnyére.)

Persze, akkor jogosan vetődhetne fel, hogy mit keres mégis a bejelentésben. A válasz: na, ezt viszont én sem tudom...! :-)

Erdekes, hogy masok mashol meg panaszkodnak a GNOME3-hoz elkeszult ilyen-meg-olyan feluletek katasztrofalis minosege miatt, meg hozsannaznak, hogy milyen szuperul is hasznalhatoak a kulonbozo GNOME2-re hajazo ujabb DE-k.

Ja, és a fifa sem megy :D
Kétlem, hogy lenne akkora asztali bázisa, hogy megérje arra pazarolni az energiát.