Half-Life 2, EP1, EP2 és a Lost Coast elérhető a Steam-en Linuxra béta formában

Címkék

Half-Life2 beta a Steam-en Linuxra

A Valve tovább menetel a tervezett útján, ugyanis elérhetővé tette a Half-Life 2 és a hozzá tartozó kiegészítőit a Steam linuxos platformjában. Ha elindítjátok a Steam-et, és bejelentkeztek a "beta programba", vagy már rendelkeztek a Half-Life 2 valamelyik verziójával (pl: OrangeBox), akkor a Steam automatikusan letölti az alábbi programok linuxos verzióit:

Jó játékot!

Hozzászólások

Még szerencse, hogy voltak látnokok, akik a múltban kinyilatkoztatták, hogy Linuxra nem lehet játékot portolni.

--
trey @ gépház

Király, OrangeBox meg is van. Mondjuk PS3-ra, de ez gondolom nem probléma.

"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."

És macre is megjelent a lost coast beta :)
Annyira nem nagy dolog, de furcsa volt, hogy eddig volt HL2 macre, ez a kis DLC meg nem...

Arra azért kíváncsi lennék, hogy a linux port mit takar: van egy sejtésem, hogy ha valaki letölti, fog találni alatta egy leszabott wine-t... :)
Ha valaki megnézi, írja már le, kíváncsi vagyok...

Nem wine megy alatta. Tartottak egy előadást 1-1.5 hónapja a Linux portolásos tapasztalataikról. Direct3D alá huztak egy layer-t, ami a D3D hivásokat OpenGL hivásokkal oldja meg (mint a wine). A többi API hivást jórészt átirták.

Ennek a megoldásnak van egy olyan előnye, hogy több D3D-re irt játék alá is be lehet tolni azt a layer-t, olcsóbbá (vagyis kifizetődővé, vállalhatóvá) téve a játékok portolását más cégeknek, ami a Valve-nak mint kereskedőnek természetesen jó.

Volt valamikor hírmorzsa, hogy pont hogy nem wine-nal csinálják. John D. Carmack viszont azt nyilatkozta, hogy bölcsebb lenne, mert ez lenyomná a portolási költségeket. (Mivel az ő játékai teljesen más engine-re épülnek, ezért ebből a portolási munkából szinte semmit nem profitál.)

Remélem rossz idő lesz hétvégén :-).

Hú, csak érjek haza végre :)
"Rise and shine, Mr. Freeman..."

HL2Ep3-at akarok linuxra!!!44négy!

nem viccelnek, komoly tempóban jönnek a dolgok! érdekes lenne majd év végén megnézi mi játék jelent meg idén. valószínűleg veri majd az év együtt az előző összes többit :D

ujhullamos linuxos agymosas, divathasznalattal keverve. es mukodik b+ :S

mert ugye nem volt Icculus, id, Lokigames, Hyperion meg a csillio mas kisebb-kozepesebb csapat projektje. aminek egy resze esetleg raadasul pont Steam-re "koltozott". pedig pl. RG vagy a Loki atirataiban nem nagyon volt 3D wrapper.

de hanyjatok csak le ami korabban tortent.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

Nahát, mik nincsenek, öröm, amikor az ember megtalálja magát :)

Mondjuk a saját idézeteimből kiindulva elég semmilyen dolgok lehetnek fenn ezen a listán:
- Szeretem egy ujjal lenyomni a Ctrl+Shiftet (micsoda hírérték).
- Az fsck.btrfs néha a /bin/true-ra van linkelve: ez pedig valóban elképzelhető, erről lásd a hivatalos wikit.

Szóval nem teljesen értem, hogy mivel érdemeltem ki a szereplést, de köszönöm a plusz figyelmet :).

--
The Elder Scrolls V: Skyrim

Én is fent vagyok a listán, de nagyjából pont lesz@rom! Örülök, hogy valakinek ez az egyetlen szórakozása az életben, hogy mások hibáit, vagy hirtelen felindultságból elkövetett értelmetlen hozzászólásait követi.... Hátborzongató belegondolni, hogy ez mennyi időt elvehet az életéből...

On:
Ennek a játéközönnek nem az az üzenete, hogy most már meg lehet csinálni azt, amit 10 éve nem lehetett(már akkor is meg lehetett, vagy meg lehetett volna), hanem az, hogy a Valve saját üzleti céljaira szeretné felhasználni a Linuxot a későbbiekben, és most az átlag Linuxos a tesztalany. Ennyi. Senki ne a megváltó jótékony Valve nagybácsit lássa benne. Mindemellett ez egy épp kellemes együttállása a dolgoknak. Már csak 10 évvel kellene fiatalabbnak lennem, és határtalanul örülnék neki. :-D

http://taklertamas.blogspot.com/ | #! | androbit.org

bár nem linuxra, de május 10-ei megjelenési dátummal látom a system shock 2-t is steamen.
ha meg gog-ra jött linuxos változat (nem néztem most utána, csak beszéltünk ilyenről itt a fórumon februárban) akkor gondolom steamre is fog.