A Google és a FreeBSD Foundation finanszírozza a Capsicum keretrendszer továbbfejlesztését

 ( trey | 2013. április 20., szombat - 16:16 )

A Capsicum egy pehelysúlyú OS capability / sandbox keretrendszer, amelynek a fejlesztését a Google támogatta és amelyet a University of Cambridge Computer Laboratory berkein belül fejlesztettek. A fejlesztés a FreeBSD-s Robert N. M. Watson nevéhez fűződik. A Google részéről Ben Laurie volt a kinevezett Capsicum kapcsolattartó. A Capsicum Jonathan Anderson munkájának köszönhetően 2011. nyarán bekerült a FreeBSD-be. A Google dolgozik a Capsicum linuxos verzióján.

A FreeBSD Foundation részéről Deb Goodkin nemrég bejelentette, hogy az alapítvány és a Google Open Source Programs Office irodája közösen finanszírozza a Capsicum továbbfejlesztését. A munkát a FreeBSD-s Pawel Jakub Dawidek végzi. A projekt várható befejezése: 2013 júniusa.

Részletek a bejelentésben.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

"Office irodája"

Jujj.
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.

miert juj, ha egyszer ez a neve?
--
zsebHUP-ot használok!

Azert, amiert a Factory gyar, a Soup leves es a Disk lemez is iszonyatosan gaz. Office = iroda.
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.

Igen, az lehet, hogy ház, ha valaki azt írja, hogy DVD lemez, de szerinted mégis mit kellene írnia az IBM-gépek helyett?
Miért iszonyatosan gáz az, ha azt mondom, hogy a BKK központja az XY utcában van?
--
zsebHUP-ot használok!

Azert vannak szintek, illetve lehet sokkal cizellaltabban is fogalmazni, ezert szep a magyar nyelv.

Eloszor is, a DVD lemez - hibasan ugyan, de - igy honosodott meg, ez egy elfogadott kifejezes.

Az IBM-gepek es a BKK esete annyiban specialis, hogy itt maganak a cegnek a neve a szo, tehat ez nem szoismetles. Mindket esetben van azonban egy jelentesbovito kifejezesmod, amitol nem egyszeru szoismetlesse valik a dolog (a BKK kozponti irodaja, illetve IBM-szamitogepek).

Amirol a cikkben szo van, az egy Google iroda megnevezese. En inkabb azt irtam volna, hogy a Google nyilt forrasu projektekert felelos irodaja (GOSPO). Igy szinten nem kovetsz el szoismetlest, megis profibbnak nez ki a cikk, plusz az esetleg angolul nem tudo is tudni fogja, hogy mi ez az iroda. Mivel nem kimondottan cegnevrol van szo, csak egy reszlegrol, igy ha nem irod ki az iroda teljes nevet, akkor sem kovetsz el hibat.

Tudom, hogy ez csak a HUP es nem egy sajtoorganum, de azert az ilyen finomsagokra sosem art odafigyelni. Egyszeruen nem szep az, hogy Office iroda. Meg ha nyelvtanilag helyes is.
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.

Lehet, hogy nem mobilról kellett volna olvasni, most már nekem is szúrja a szemem. :)
A fenti észrevételeket abban a környezetben kell értelmezni, amikor az adott szervezeti egység irodájáról van szó (pld. mert Gizi néni helyett Raspberry Pi-vel vezérelt robottal takarítják azt), de a cikkben nem ebben az értelemben szerepel.
--
zsebHUP-ot használok!

Nem akarom a magas röptű vitát megakasztani, de olyan nem lehet, hogy valakinek fingja sincs, hogy az Office az irodát jelent? Nem feltétlen beszél mindenki angolul. (Bár tudom, ez egy informatikai portál, ahol szinte kötelező az angol nyelv ismerete, de mivel elkanyarodtatok erről a szintről, gondoltam megosztom ami a lelkemet nyomta.)


"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."

Hozz nekem olyan embert, aki nem tudja, hogy az Office irodat jelent, es mindekozben interneten olvas hireket, kulonosen informatikai jellegu hireket.

Erzed az eletszerutlenseget?
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.

Egyrészt zárójeles rész, másrészt attól, hogy nem ismerek ilyet, még bőven létezhet. Ehhez egy klasszikust idézek:

"Bohous: És hisz Istenben?
Dr. Ulrichová: Én? Nem. Föl nem foghatom, hogy hihet benne bárki is.
Bohous: Miért ne hihetne?
Dr. Ulrichová: Nincs bebizonyítva. Még soha nem látta senki.
Bohous: Én se láttam a maga picsáját, mégis elhiszem, hogy van."


"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."

Az stimm, csak masrol beszelunk. Amit irtam, eletszerutlen. Barki, aki tudja, hogy micsoda a FreeBSD Foundation es hogy az Open Source Programs az nem egy angolszasz neptanc stilus, az valoszinuleg az Office szoval is tisztaban van.

Elhiszem, hogy van ilyen, ettol meg a kerdes marginalis.
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.