Kdenlive 0.9.4

 ( trey | 2013. január 29., kedd - 16:33 )

Megjelent a Kdenlive nevű, nyílt forrású videószerkesztő program 0.9.4-es kiadása. A Kdenlive elérhető GNU/Linux, Mac OS X és FreeBSD rendszerekre. A 0.9.4-es kiadás elsősorban hibajavító és karbantartási kiadás, amely azonban néhány fejlesztést és újdonságot is hoz. A DVD Wizard-ot nagyrészt átírták, szintén átírásra került a Screen Capture. A fenti videó pedig a fejlettebb mozgáskövetés (motion tracking) funkciót mutatja be. Részletek a bejelentésben. Letölthető előre lefordított csomagokban különböző disztribúciókra és rendszerekre, illetve fordítható/telepíthető forráskódból.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Tetszik ez a mozgáskövetés. Kap egy próbát szerintem.

Én még várok amíg mások kipróbálják (k)ubuntun, mert bármikor kellhet hirtelen és nem szeretném elbaltázni. Évekkel ezelőtt sokat szenvedtem vele, még olyan is volt, hogy saját magam forgattam a részeit. Sajnos most is előfordulhat, hogy ezek az ubuntus ppa-k összeakadnak valamivel, aztán mondjuk amíg ezt telepíti egyben leszed egy másik nagyon fontos programot mert valami már nem verziószám kompatibilis, vagy ki tudja még milyen gondok léphetnek fel. Ez azért egy nagyon komoly program, az egyik legkomolyabb ami létezik Linuxra. Fantasztikus, hogy bármilyen formátumú videót csak beledobok a szerkesztőbe és máris össze-vissza vághatom őket, rögtön nézhetem az eredményt élőben az előnézetben. Más programok amiket ismerek úgy kezdték, hogy átkonvertáltak mindent a nekik tetsző formátumba amivel egyáltalán dolgozni tudtak.

Most már akkor elkezdhetik lassan merge-elni a code refactoring eredményét a sikeres fundraising kampánynak köszönhetően. Nagyon jó lenne, ha a digikam-hoz hasonló sikeres projekté válna.