Lesz-e a karácsonyfa alatt FreeBSD 9.1?

Címkék

A kiadási ütemterv szerint a FreeBSD 9.1-RELEASE-nek már minimum egy hónappal ezelőtt meg kellett volna érkeznie. A freebsd-stable listán az egyik listatag arról érdeklődött, hogy karácsony előtt lehet-e számítani a 9.1-RELEASE kiadására. Feltette a kérdést, hogy van-e még a TODO listán olyan elem, amelyet ki kell pipálni a kiadás előtt, illetve megkérdezte, hogy a projektnek segítene-e, ha új szervert és esetleg sávszélességet adományozna. Kérdéseire projekttagoktól érdemi válasz eddig nem nagyon érkezett. Az egyetlen értékelhetőt Adrian Chadd írta. Válaszának lényege, hogy a közelmúltban bekövetkezett biztonsági incidens miatt ellenőrzések futnak a háttérben és ezek időt igényelnek.

Hozzászólások

Mintha szombaton lattam volna olyat, hogy Ken Smith (tan 5-en) tagelte a 9.1-et. De semmi se biztos - lekevesbe az, hogy lesz ebbol meg valami. Pedig jo lenne.

December elsején változott az /usr/src/UPDATING és az került bele, hogy "20121205: 9.1-RELEASE.". Az 9.1-es svn ág utolsó változása 2012-11-30, azóta csönd.

Nyolcadikán a levlistán ezt írta Matthew Seaman:
"Yes, 9.1-RELEASE is delayed. Some of that is due to the effects of the security compromise, some is down to the release process not being pushed through as efficiently as it might be. It is coming. Soon."

Tehát esély még van. :-)

"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."

Meglássuk, de reméljük ez már az. Az ilyenről írták, miszerint az ftp-n már van image, hogy:

http://www.mail-archive.com/freebsd-questions@freebsd.org/msg263245.html

"Seriously though: ftp servers will be preloaded with 9.1 install sets before the release, so that people can start using them the moment they get the release announcement. Before that point, there's no guarantee install sets will not be arbitrarily removed or modified in response to last minute problems. Good luck to you if you do get hold of them early: it's your 15 minutes of fame, no more."

Erről jut eszembe. A CentOS-nél a szervereken addig nem látszik az új release, amíg rá nem bólintanak és minden tükör nincs kész. Az ilyen nem megoldható FreeBSD alatt a fenti probléma elkerülésére?

"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."

de igen, korabban altalaban igy is volt. Mindenesetre hatarozott valtozast erzekelek. A 9.0 meg nem ismert meg bizonyos CPU-flageket, ez ar igen. Az nem latta a WIFIt, ez mar igen (bar not supported). Mindenesetre amig nincsenek csomagok, addig nem tudom hgy lehet hasznalni. Mondjuk valaminek lenni kell, mert kulonben nem lenne 2,5 GB-os DVD-telepito.

Aha, azzal lepem meg a muteromat :D ilyen címet! :D

Ó, még megvan az élmény, amikor a Walnut Creek Cdrom-tól '96 karácsonyára megérkezett a 2.1.5. Postán. :D