Két millió NULL karaktert küld a SkyDrive a felhasználóinak, az Opera "lefagy" tőle

A My Opera blogon Hallvord R. M. Steen egy furcsa, Microsoft SkyDrive-ot használó Opera felhasználókat érintő bugról ír. Nevezetesen, az Opera böngészőt használók arra panaszkodtak, hogy a SkyDrive 100%-os CPU terhelést és Opera "fagyást" okoz gépükön. A hibakeresés során kiderült, hogy 2 millió NULL karakter érkezik a weboldaltól a felhasználókhoz. A böngészők közül ezt az Opera nem viseli valami jól... A részletek itt olvashatók.

Hozzászólások

Mi tehet be a böngészőnek vajon? Abba a kódba is belenéznék.
----
India delenda est.
Hülye pelikán

Nekem ez jön a https://skydrive.live.com/ -hoz : (win8 x64/firefox 16.0.2)

Időbélyeg: 2012.11.12. 21:54:09
Figyelmeztetés: Ismeretlen tulajdonság: 'zoom'. A deklaráció el lett dobva.
Forrásfájl: https://secure.wlxrs.com/fXU1E4A-2RJdnX-NzMYyGCxDIrI7jxLbzkdsjN-9AxVRY6…
Sor: 1

Eközben firefox-cpu :3.6% memória 409.7MB

NUL (mint karakter) nagyon nem egyenlő a NULL (mint string) -el.

C++-ban, ezt úgy írnád, hogy '\0', és erre nem fog hibát dobni.

Megjegyzés: Ha C++-ban esetleg használnál C-s string-kezelő függvényeket, akkor ne lepődj meg ha elszáll a progi, mert te megvagy NUL nélkül is.

------------------
My Open-Source Android "Projects"

Nem a C++ NULL konstansáról beszéltem, hanem a "Jól látom, hogy, hogy NUL és nem NULL a kiküldött string", és a hozzá tartozó képről.

A C++-os megjegyzés csak kiegészítés.

Egyébként a NULL konstansot használni lezáró nullaként...hát nem is tudom. (Bár valószínűleg ő sem használta erre. Valószínűleg nem is tudott arról, hogy így működnek a string-kezelő függvények. Valószínűleg nem is volt szüksége rá, de a későbbiekben jól jöhet neki ez a figyelmeztetés.)

------------------
My Open-Source Android "Projects"

Persze, mert Dimitrij természetesen blokkolta a hirdetéseiteket.
Neki van transzitormodulációs WGA-ja is, s beállította a videókártyád transzitorait úgy, hogy te/ti azt higgyétek, hogy látjátok a hirdetést, hogy ne legyen gyanús, valójában meg sem jelentek azok a hirdetések.
Megpróbálhatod kinyomtatni is, akkor is csak te fogod azt hinni, hogy létezik a hirdetés, ugyanis Dimitrijnek van H(uman)WGA ja is, amivel az Alfa-agyhullámaidra tud hatni, s hamis képeket, emlékeket tud táplálni az agyadba.
A HWGA-t egyébként az ameriakiak lenyúlták, és HAARP néven lemásolták, de az csak egy gyenge utánzat, s mivel az amerikaiak balf*szok is, így a titok is kikerült: http://konteo.blogrepublik.eu/2011/03/14/a-haarp-osszeeskuves/ (ajánlom a 4. pontot)
Amúgy Dimitrij Nikola Tesla mostohaunokája, s ő örökölte Tesla nagypapi jegyzeteit.
Én pedig nem psc vagyok, csak feltörtem az accountját, hogy fedve maradjak.

A HAARP valóban nagyon-nagyon gyenge másolata a Human WGA-nak, hiszen nem tud DNS-modulálást, csak meglévő DNS-ek kontrolját. Egy fontos komponenst nem tudtak lemásolni.
Meg különben is, a HumanWGA kompatibilis tst netrc (ami már tudja a -h kapcsolót) csak a Videoton TV Computeren fut, azt pedig nem tudták még lemásolni.

Nagy igazság, látom te is beavatott vagy.
A legtöbb embernek elég amúgy a régi, 1.22.45-ös tst netrc, amit C64-ről portoltak iphone-ra is. A múltkor avval hekkeltem meg a szojuz műholdat szállító rakétát, nem azt akartam, csak véletlen elírtam a tranzisztor-azonosító-címet. ( http://atv.hu/kulfold/20111223_szojuz_baleset_lezuhant_egy_muhold )
Szerencsétlen baleset.
Viszont remekül rávilágít arra, hogy ha még egy hozzáértőbb kézben is milyen súlyos malőrök fordulhatnak elő, akkor mi lenne, ha nyílvánosságra hoznák, ha mindenki által könnyen hozzáférhetővé tennék a WGA-t és a tst netrc programot (tényleg, windows 8 parancssorban is a tst netrc enable -vel lehet bekapcsolni?)...

"tényleg, windows 8 parancssorban is a tst netrc enable -vel lehet bekapcsolni?"
Ez az ún. legacy mode Windows 8-ban, valójában az új Start Screenen kell egy "le-fel-fel-jobbra-jobbra-fel-jobbra-le-balra" sorozatot csinálni (csak touchscreennel megy, és csak a jobb mutatóujjaddal), akkor előjön a tst netrc prompt, de Metro UI-s kiadásban már.

A data.hu-ra fel van töltve a legújabb WGA, csak az a baj vele hogy onnan csak max 200 megás állományokat lehet letölteni prémium account nélkül, ez meg jóval nagyobb annál. Azt hallottam különben hogy elvileg sokkal kisebb is lehetne, csak mesterségesen megnövelték a méretét, úgy, hogy hozzácsapták a végéhez Dosztojevszkij összes műveit is, direkt azért, hogy ne tölthessék le a csóró scriptkiddyk, akiknek még data prémiumra sem telik.

-------------
Blogom: http://violazoli.blogspot.com
Könyvem a VIM-ről: http://mek.oszk.hu/09600/09648/#

Hát igen...
Ha egérgörgővel háttérben nyitom meg, akkor 50%-ot eszik a P4 2.4GHz prociból, az opera igen lusta lesz, és kell neki vagy 50-60mp, hogy helyreálljon a lelki békéje és rákattinthassak a fülre...
Ha közvetlen a linkre kattintok akkor 3 perc kell neki, hogy megnyugodjon, de addig 60% proci...
HT van, mindkét logikai magot eszi. Ha befejezte akkor az Opera 3% körül kajál az erőforrásból.
Illetve amíg fut, addig a "Service Host: Local System (Network Resricted) (10)" processzhalmaz 8-10Mb/s sebességgel piszkálja a vinyót...
Ezen a gépen XP-n tuti beállt volna az egész érzésem szerint...
Win8 CP...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - -> Kérjük a humoros aláírást itt elhelyezni. <- - -

Engem az érdekel, hogy miért küldi ezt az MS?

Ehhez az MS-nek egy egész skydrive kellett? :D
Írok egy nyúlfarknyi python programot, ami ugyanezt csinálja. Ejj-ejj. :D

Két millió NULL karakter nem tévedhet.