Virtualizációs Nap 2012 - immár 4. alkalommal kerül megrendezésre a virtualizációról szóló hazai konferencia

Címkék

2012. november 23-án, pénteken immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre itthon a Virtualizációs Nap nevű konferencia, Magyarország legnagyobb független virtualizációs konferenciája. Az eseményre ellátogató érdeklődők új technológiákkal, rendszerekkel, szolgáltatókkal, szolgáltatásokkal, valamit hardver gyártókkal találkozhatnak, akik bemutatják legújabb megoldásaikat, de jelen lesznek a terület szakemberei is, akiktől kérdezni és tanulni szabadon lehet.

Egy kis ízelítő az idei témákból, előadásokból:

  • OpenStack felhő platform
  • IaaS felhő az irodában
  • Cloud infrastruktúra építése SPARC alapokon
  • RHEV 3 újdonságok
  • Qubes OS - egy biztonságos desktop megoldás

A programról részletesen a vday.hu/program oldalon lehet tájékozódni.

A konferenciának a Lurdy Konferencia és Rendezvényközpont ad otthont (1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.). A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

További részletek a rendezvény honlapján.

Hozzászólások

Kisse felkesz a honlap:)

tompos

- első jogos, de javítom a kedvedért :)
- azért üres mert, még nincsen vége a konferenciának, tavaly itt voltak az előadás anyagok, mit szeretnél letölteni most?:)
- igen, jól értelmezted, sajnos ezeket a leírásokat az előadok küldik, vagy nem küldik, így beérkezési sorrendben töltöm fel a leírásokat. :)

Hyper-V 2012-t nem terveztek a programba?

szerencsére ez egy open-source projekt, így mindenkinek van lehetősége berakni világmegváltó újdonságokat, legyen az akár egy új openvswitch implementáció vagy dokumentáció javítás :D Annyira azért nem lehet szar, ha a Rackspace bevállalta, hogy trunk-1hét amit produktívan üzemeltetnek... Persze lehet, hogy hamarosan végük lesz.

Furcsa, mert ha jól láttam clouddal foglalkozol. Az IBM-nél. Ami platinum member. Mondhatjuk persze, hogy van rálátásod. Ebbe nem is folynék bele, mert nem tudom mi a melód, közöm sincs hozzá, meg bővebben nem is érdekel. Ami kivülről látszik: a Rackspace is, mint tanult kolléga írta, openstacket használ. Mondjuk valóban a swift a legstabilabb része, amit ők hoztak a "csapatba". A CapGemini is egész jól el van vele, mivel a privát cloudokat ezzel valósítja meg, és Ubuntuval. Persze lehet ezért van 121.000 alkalmazottjuk, hogy tudják üzemeltetni...
A vmware is ad kódot az openvswitchbe és a glancebe. Mivel nekik is érdekük, hogy az ő hypervisorukat használják.
A Hyper-V egyébként még azért nem elterjedt annyira, szerintem, mivel csak most a V3-mal ért el egy jó fejlettségi szintet. Most nagyot ütött, a VMWare-n is a featurekkal, és simán lehet még elterjedt, főleg windows workshopoknál. Viszont én egyelőre még mindig azt látom különböző nagyobb projekteknél, hogy Xen és KVM a legelterjedtebb.

Hát, ezt azért nem mondanám el: pacemaker, corosync, apache, nginx, postfix, dovecot, samba stb. Soroljam? Mind kitűnő doksival rendelkezik. Megjegyzem, hogy a kereskedelmi rendszereknek is van bugjuk bőven. Személyes tapasztalat a hivatalos MS migrációs tool valamiről exchangre... de van bőven sztori.... el kell fogadni,hogy a rendszerek gyorsan fejlődnek, ennyi hibával együtt...

Nehany neves a sok kozul. (Idonkent megfigyelheto relacio az elerheto dokumentacio es az elterjedtseg kozott.) Azonban a helyzet nem ez, mert "ki mondja meg nekem, hogy koteles vagyok dokumentaciot irni ingyen, a szabadidomben".

Arrol nem is beszelve, hogy sokaknak a dokumentacio az egy API Doc-kal egyenlo (ahol sokszor egy fv neve is elegge sokat mondo), ami meg valojaban edeskeves. De errol volt flame itt mar eleg.

Masreszt nginx... Azert en meg emlekszem olyan idokre, amikor az ossz dokumentacio egy hevenyeszett nulldeignes HTML oldal volt, az is oroszul :)

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™