Koh bíró törölte a Samsung Galaxy Tab 10.1 ellen hozott ideiglenes intézkedést

Címkék

A Samsung a Galaxy Tab 10.1 elleni ideiglenes intézkedés ejtését kérte nemrég, mert döntés született arról, hogy az nem másolja az iPad formatervezési mintáját (D'889 design patent). Tegnap Lucy Koh bíró helyt adott a Samsung kérésének és feloldotta az intézkedést. Mivel azonban úgy találtatott, hogy a nevezett tablet más Apple szabadalmakat megsért, könnyen lehet, hogy a decemberre kitűzött meghallgatás után újra kitiltásra kerül. Közben a Samsung felvetette a bírósággal az iPhone 5-öt azon Apple készülékek közé, amelyek állítása szerint megsértik egyes szabadalmait.

Hozzászólások

Nekem aztán mindegy hogy Apple vagy Samsung nyer, nem vagyok sem Apple, sem Android hívő, de a linkelt cikkben ha nem lennének bekapcsolva, simán azt mondanám ugyanaz a termék. Persze eleve röhejes design patent-ről beszélni egy olyan terméknél ami egy kijelző meg egy káva.

Éppen ezért nevezik az egész történetet (és a hasonlókat) patent-trollkodásnak. Nem arról van szó, hogy kinek van igaza, hanem arról, hogy ki tudja ügyesebben kihasználni az elavult jogrendszert. Kezdik egyébként belátni, hogy az egész lósz.rt amire az ilyesmi "ügyeket" építik ki kéne hajítani úgy, ahogy van. (most linket nem tudok hirtelen, de mintha a hupon is lett volna róla szó).

--
http://neurogadget.com/

Mert eltekintve az üdítő kivételkor, ha a márkafeliratot letakarod melyik
- laptop
- robotgép
- vasaló
- stb

ismerhető fel márka szerint?

Az Apple sulykolja okostelefon = Iphone; tablet = Ipad ezt kell megvédenie. A fenti összefüggések vizsgálata arra vezet: nehéz lesz ezt fenntartani. A Samsung meg egy másológép, és kihasználja saját szabadalmait arra, hogy védje a másolást.
Az Apple nem magának a terméknek a másolása zavarja, hanem a komplett termék (marketing+termék) másolása. Mivel kizárólag abban tud és akar világelső lenni. Azonban ha így marad akkor egy idő után ő is csak kizárólag másolni fog tudni.

Komplett marketing másolása? A marketing része a reklám is. Az Apple nem reklámos, a Samsung meg jóval kevesebbet él a termékelhelyezés fogásával. Akkor hát mit másol? A dobozt? Amit eleve csak akkor látsz, ha már megvetted azt a készüléket, aminek megvásárlásáról millió egyéb infó alapján döntöttél? Vagy a patent-trollkodást mint marketingfogást másolta, másolja? Ebbe inkább csak most kezd bele, bár ők éppen hw-szabadalmak miatt.

________________________________________
"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

iLucy, Apple, lefizet, korrupcio!
----------------------
while (!sleep) sheep++;

Az életért küzd már az Apple...
Aki innovatív, nem szarakodik ilyenekkel, hanem ontja az újdonságokat. Újdonsággal pedig nem mostanság rukkoltak elő, a Retina Display-t leszámítva, amivel némi előnyre tettek szert - egyelőre.

Én meg nagyon is.
Lehet, hogy van 3 millió zsömléje még, amit el tud adni, de a sütöde már döglődik.
Most próbálja a többi nagy sütödét jogilag vegzálni, hogy minél tovább kitartson a piacon
a készlete.
Itt nem a pillanatnyi haldoklásról van szó, hanem arról h. a folyamatok negativ irányba indultak meg. Egy darabig kitart még az iphone, és tablet piaca, de nyilván ez sem tart örökké. Akkor pedig ötlet, innováció kell, kevés a sima termék ráncfelvarrás.
A jogi hadakozás tünete ennek a gondjuknak. Még sokáig eltart mire ez letagadhatatlanul látványos lesz, de ez csak idő kérdése.
Most minden szép és jó, de két év múlva már bizony igencsak látványosan fog a piac után loholni, ahelyett, hogy meghatározná azt.
--

> negatív irány
hol?

> nem tart örökké
egyelőre úgy néz ki

> kevés a sima ráncfelvarrás
igen, azért fogy el egyre gyorsabban az új iTermék.

> jogi hadakozás
már iPhone előtt is hadakoztak. minden IT cég hadakozik.

lel

Egyedül a leak zavaró. Nagyon. Régen képesek voltak kihozni termékeket mindenféle hírverés vagy feltünés nélkül. Most már előre tudni mindent. Ez sokat elvesz az Apple varázsból, főleg a fanok számára. Nem tudom miért nem próbálnak tenni ellene. Értem én hogy nehéz, de régen sikerült nekik.

Sajnos ahogy nézem, rajtad kívül kevesen látják így a dolgot. Egyszer már kerültek bajba Jobs nélkül, aki a cég életét menteni jött vissza. Ez akkor sikerült, de most már erre nincs mód - a tudomány és a vallások mai állása szerint. Egy Lamborghinit is tized másodpercek alatt le lehet amortizálni egyetlen hibás döntéssel és minél gyorsabban száguld valami, annál nagyobbat csattan. Már csak az a kérdés, hogy karambolozik vagy simán leáll motorhibával. Lehet tippelgetni...