"Nagy győzelem a Microsoftnak: a Bing az alapértelmezett keresőmotor a Kindle Fire HD-n"

 ( trey | 2012. szeptember 9., vasárnap - 8:51 )

A Business Insider arról számol be, hogy Microsoft nagy győzelmet könyvelhet el azzal, hogy sikerült az Amazon nemrég bejelentett Kindle Fire HD kütyüin a saját termékét, a Bing-et alapértelmezett keresőmotorrá tenni. Az UberGizmo szerkesztője, Eliane Fiolet töltött el a termékkel egy hosszabb időt, így észrevette, hogy a kereséseket alapértelmezetten a Bing szolgálja ki. Azt nem tudja, hogy állítható-e a tableten az alapértelmezett keresőmotor. A BI szerint a Kindle Fire-ön a Google volt az alapértelmezett kereső. A Microsoft megerősítette a váltást, de nem kívánt jelenleg többet elárulni a részletekről.

A cikk itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

ehhez azért pofa kell :)

mihez?

Nagy gyozelem? - gondolom ez csak penzkerdes.

Is. Az Amazon jo esellyel fizet a Nokianak a terkepekert, peldaul, a Google Mapset meg hasznalhatta volna ingyen Androidon. Szoval van benne politika is rendesen.

----------------------
while (!sleep) sheep++;

Miért használhatta volna ingyen a Google Mapset? Apple sem használhatja, nem is véletlenül vált róla...

> Azt nem tudja, hogy állítható-e a tableten az alapértelmezett keresőmotor.

Termeszetesen allithato. Hasznalhatsz Guglit, Yahoot, akarmit. Mondjuk Amerikaban, ami a Kindle Fire legfobb piaca, teljesen jo a Bing is.

----------------------
while (!sleep) sheep++;

" teljesen jo a Bing is."

Nálam az mssql table-re még mindig milliónyi mysql találatot dob... :)

a legnagyobb győzelem az lenne a Microsoft számára ha végre belátnák, hogy reménytelen harcot folytatnak, dobnák a szemétbe való Windows Phonet és forkolnának maguknak egy Androidot, ahogyan az Amazon is csinálta:)

Hogy jon a Windows Phone az Amazon tabletjehez? (A trollkodason kivul.)

----------------------
while (!sleep) sheep++;

prygmetol olvastal valaha barmi ertelmeset, trollkodason kivul? :)

Vicces egyebkent, hogy valoszinuleg nem volt gepkozelben egy ideig, de most visszajott, es korbetrollkodik minden forumon :) (HWSW-n is epp most posztol kulonfele konstruktiv hozzaszolasokat, jellemzoen olyasmik menten, hogy a Nokianak Androidot kellene hasznalni, meg a Windows szar :) ).

----------------------
while (!sleep) sheep++;

a tények makacs dolgok. mikor vetettél utoljára pillantást a smartphone/tablet eladási adatokra? :)
látom az ügyeletes microsoft trollokat érzékenyen érinti a téma. ez van:D

Igen, a market share mutatja az adott OS jóságát/használhatóságát. Ezért is áll ott a Linux ahol, ugye?:)

még mindig nem értem hogyan kapcsolódik egy termék eladási adata, a termék objektív minősége, és hogy egy adott cégnek melyik éri meg a legjobban.


Puppy linux felhasználó

objektivitás? prygmetől? új lehetsz itt :)

"objektív minősége"
Ez ertelmetlen fogalom. Minoseg az, amit a vevo annak tart. Van akinek az a minoeg, hogy olcso valami, van akinek az, hogy draga, van akinek az, hogy kek, van akinek az, hogy csikos stb. Nincs olyan dolog, hogy objektiv minoseg.

Tagadod a tulajdonságokat? o_O

Nem, hanem azt tagadom, hogy létezik olyan fogalom, hogy objektív minőség. Objektív tulajdonságok léteznek, de az a fogalom, hogy "minőség", az teljesen szubjektív. Pl. egy toll esetében van, akinek az jelenti a minőséget, hogy filléres, eldobható tollat használ (mert sokszor hagyja el a tollait, feledékeny), van akinek meg a párszázezer forintos aranyozott tollak jelentik a minőséget, mert szereti megmutatni, hogy vagyonos ember. Mindkettejük számára mást jelent a minőség, és 1-1 termék egyikük számára minőségi, míg másikuk számára nem.

Bár nem értek egyet azzal, hogy a minőséget mindenféle teljesen más jelentésekkel próbálod összemosni ( illetve én személy szerint nem használom a minőség szót például az ár/érték arányra stb. )
Az én hozzászólásomban helyettesíthető az objektív minőség szókapcs. tulajdonságokkal, ha úgy jobban tetszik. Szerintem itt hagyjuk is abba.


Puppy linux felhasználó

szokás szerint magadból indulsz ki zolika:)
nem esett le neked, hogy a cikk címe szerint "Nagy győzelem a Microsoftnak, hogy a Bing az alapértelmezett keresőmotor a KIndle Fire HD-n"?
győzelem, mert a Kindle Fire sikeres tablet. az Amazonnak sikerült az, ami a Microsoftnak egy évtized alatt sem, sikeres tabletje van dinamikusan növekvő eladásokkal. és ehhez csak forkolnia kellett magának egy Androidot.

Nem az android miatt sikeres, hanem hogy olcsósítva adják, jó szolgáltatásokkal, integrálva
az amazon rendszerébe.

> és ehhez csak forkolnia kellett magának egy Androidot.

Jaja, mindossze ennyi kell a sikerhez :)
----------------------
while (!sleep) sheep++;

ugy latom sajnos szovegertesbol meg mindig egyes vagy ;)

tekintve hogy droid fut rajta (fixme), azért ez elég kemény számomra...
---------------------------------------------------
Hell is empty and all the devils are here.
-- Wm. Shakespeare, "The Tempest"

A M$-nak mar ez is siker :)

Kicsit gyakoribbak lesznek az ilyen jellegű keresések. De nem is értem h ezen miért kell csodálkozni, amikor épp maguk vannak a farok jobbik végén, amikor a desktop részesedés a téma. A zemberek megszoknak valamit, aztán onnét nem lehet őket kirobbantani. Ezért van gondjuk a WP-vel is, mert az nem hasonlít sem az IOS-re, sem az androidra