FreeBSD 9.1-RC1

 ( trey | 2012. augusztus 24., péntek - 8:04 )

Ken Smith tegnap bejelentette, hogy elérhető az FTP szervereken a FreeBSD 9.1-RELEASE első kiadásra jelölt változata amd64, i386 és powerpc64 architektúrájú gépekhez ISO és (azon arch-ok számára, amelyek azt támogatják) memory stick image-ek formájában. A jelenlegi kiadási ütemterv szerint a fejlesztők még egy RC-t terveznek kiadni szeptember hetedikén. A FreeBSD 9.1-RELEASE bejelentése a dolgok mai állása szerint szeptember 19-re várható.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Hol van valami infó arról, hogy mik változtak a 9.0-hoz képest? Lehet ez már felkerül a 8.x helyére.


"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."

Nekem ugyanez volt az elso kerdesem a BETA1 megerkezesekor; akkor es azota se sikerult hasznalhato infokat talalni. Remelem majd most! (Amugy volt BETA2 es en maradtam le, vagy mi van?)

Szerk: Ja, hogy B2 nem is volt tervbe veve. Az mindjart mas.

De remelem egy release doksi azert lesz.

Akkor nem vagy egyedül. :-) Egyszerűen kíváncsi vagyok mit "nyerek" egy esetleges 9.1-esre átállással. Most megy a 8.x rendben és tudom, ilyenkor ne bántsuk, de a 9-es a jövő, előbb vagy utóbb meg kell lépni az átállást.


"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."

En megleptem a 9.0-nal, es azon kivul, hogy nagyon kuul, meg ajlit, desktopon kb semmilyen lenyeges valtozast nem tapasztaltam (*). De jo erzes tudni, hogy az epp aktualisan gozerovel fejlodo (khmm) verzio van a gepemen ;-), raadasul sokkal kevesbe vagyok elvagva az ujdonsagoktol, mintha maradtam volna 8.2-nel (vagy mi volt akkor).

(*) mint mashol irtam, elkefeltek jo par csomagot, de ezekkel egyutt lehet elni (ha rajossz, hogy mi modon javulnak meg)

Tudtommal az egyik lényeges változás a 9.1-ben pont a desktop-ot érinti. Portolták végre a KMS/GEM-et, szóval az újabb Intel GPU-k is menni fognak.
(WITH_NEW_XORG make flag)

http://www.h-online.com/open/news/item/Release-candidate-for-FreeBSD-9-1-arrives-1674398.html