Elindult az Ouya előrendelése

 ( trey | 2012. augusztus 10., péntek - 8:23 )

Lezárult az Ouya Kickstarter kampánya és egyben elindult a konzol előrendelése. A weboldalról az Egyesült Államokon kívülről az alábbi összegekért lehet előrendelést leadni a várhatóan jövő áprilisban érkező cuccra:

1 konzol + 1 kontroller = ~ 24 600 Ft
1 konzol + 2 kontroller = ~ 33 600 Ft
1 konzol + 4 kontroller = ~ 47 000 Ft

Ezek az árak már tartalmazzák a 20 dolláros postázási költséget is. A fizetés Paypal-on keresztül történik. Előrendelést itt lehet leadni.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Korrekt ar

majd amikor megjöttek az elsö peldanyok, elgondolkodom rajta.

Folyamatban a megrendelés. Ha a Paypal, bankok, jó isten és a többi is úgy akarja, akkor lesz Ouya teszt a HUP-on. Addig is ha van valami hír róla, majd tudatom.

--
trey @ gépház

Pöpec. Nagyon várom :)
--

Szuper, én is kiváncsi leszek rá.

8,5 millió dollárral már lehúzták az embereket, most folytatják tovább.

u jelly bro

Jó hogy innen látod, hogy minden bizonnyal átverés amit csinálnak, és úgysincs elég kapcsolatuk, sem erőforrásuk tényleg sikeres valamit csinálni a kezdeményezésükből.

(Te is kellemes ember lehetsz.)

Ennyiből még ne vonjál le következtetést, hogy milyen ember lehetek.
Speciel ebben a projectben nem hiszek, de én szeretném a legjobban, hogy ne legyen igazam.
Nem láttam még olyan képet erről a cuccról, ami ne 3d renderelt grafika lett volna. Meg ha összehasonlítom az androidos telefonom játékait ps3-as AAA játékokkal, akkor ég és föld a különbség.

Meg ha összehasonlítom az androidos telefonom játékait ps3-as AAA játékokkal, akkor ég és föld a különbség.

ROFL.

Fruit ninja vs Heavy rain?

Az esetleg felmerült benned, hogy ez a konzol nem a PS3-mal fog versenyezni, nem az AAA kategóriás játékokkal, és nem a hardcore gamerekért? Azt most hagyjuk, hogy a PS3-at bevétel oldalon hogy p1cs@zta el a Wii a sokkal gyengébb hardverével. ;)

Nem merült fel. De ez tényleg így is van, ahogy mondod?

96,3 millió Wii-t adtak el eddig és 65,5 millió PS3-at. Az augusztus első hetének globális játékeladási listáját a Dragon Quest X, Nintendo Wii verziója vezeti 384061 eladott darabbal, míg a legjobb PS3-as játék az 5. helyen álló London 2012: The Official Video Game of the Olympic Games, 66521 eladott darabbal. A többit rakd össze magad. :)

Nem a Wii vs PS3 érdekel most, hanem az Ouya vs PS3.
Azt kérdeztem, hogy tényleg nem a PS3-al és az AAA játékokkal fog versenyezni?

ez továbbra is egy hülye kérdés marad

Szerintem elég egyértelmű, hogy ezzel inkább a casual playereket fogják elsősorban betámadni és csak másodsorban a hardcore gamereket. De szerintem ott is lesz olyan, aki szívesebben fizet egy játékért $6-t $60 helyett, azon az áron, hogy ez a vas nem fog csak 100k polygont megjeleníteni, nem 500k-et.

De mér egyértelmű? A promo videóban Gears of war-al játszanak (ha jól látom) meg mondják, hogy Starcraft 2 is menni fog rajta. Ennyiből nekem nem az jön le, hogy direkt gyenge hardverrel, butított grafikájú játékokkal akarnak elérni Wii szerű sikereket.
Hardware specifikációt látott már valaki egyáltalán?

Látom nem nagyon vagy otthon ebben. :)
Amit láttál, az nem a GoW, hanem a Shadowgun Android verziója volt, ami már jó ideje elérhető telefonokra
Pont amiatt lesz ez is inkább "casual konzol", amiért a mobil telefonokon is a casual játékok hozzák a legtöbb pénzt: az alacsony hardver és szoftver árak vonzzák az alkalmi játékosokat, mint döglött kutya a legyet. :) Ez nem azt jelenti, hogy nem lesznek hardcore játékok, csak ahogy a Wii esetében is, így ennél is a casual piac fog dominálni, véleményem szerint.

A gép specifikációja meg ott volt már a Kickstarteres oldalon is:
Tegra3 quad-core processor
1GB RAM
8GB of internal flash storage
HDMI connection to the TV, with support for up to 1080p HD
WiFi 802.11 b/g/n
Bluetooth LE 4.0
USB 2.0 (one)
Wireless controller with standard controls (two analog sticks, d-pad, eight action buttons, a system button), a touchpad
Android 4.0
ETHERNET! (Announced by Muffi 7/18)

Szvsz 2GB Rammal, és usb3-al nem is kéne ouya2, és lehetne 150 usd.
Senki "nem sértődne meg" ezen a bolton.
:)))))))
És remélem az USB-n fogad külső HDD-t. (de nem úgy mint az xbox:)))))
--

Hát, szerintem az átlag Pistikét nem fogja érdekelni, csak az, hogy fussanak a játékok. Azok meg még egyelőre "eldöcögnek" a 256MB RAM-ot tartalmazó, öreg iPademen is. Bár egy-kettő már eldobja magát. :)
Szerintem külső HDD-t simán fogja kezelni. Legalábbis nekem a gagyi, kínai Geniatech ATV 1000 simán felismer bármilyen USB-s háttértárat a 2.2-es Androidjával. Nem hiszem, hogy pont ez nem fogja tudni ugyanezt! Különben elég karcsú lenne a 8GB a játékokhoz, HD filmekhez, nagy felbontású fotókhoz.

mind az egy darab USB port


Puppy linux felhasználó

Miért? 10 darab 10GB-os HDD-t akarsz ráaggatni? :D
Nekem pl. a Macbookom 2 db USB portjából az egyikben fixen az iPad van, mert arra fordítok a legtöbbet. A másikban meg egy USB HUB van, amire rá van dugva a külső billentyűzet, egér, az Androidos telefonom, meg a backup USB HDD, amikor szükség van rá. Ha nagyon kell a több USB, akkor azért némi kompromisszum árán megoldható.

Oké, Shadowgun, Dead space, Mass effect, GTA3, Max Payne 1. Ezekkel el lehet játszogatni, rendben. Persze ezeknek az androidos verziója le van butítva. Nagy TV-n hogy fognak kinézni majd vajon?
Hátha az Ouya2 majd komolyabb grafikát fog megcélozni. Nekem egy olyan open source-os konzol tetszene.
A Starcraft 2-őt viszont még mindig nem értem... hogy fog az futni androidon?

Láttad már a Shadowgunt HD-ben? Én igen. Szerintem az elég jól néz ki. A Max Payne meg egy régi stuff, azt 1:1-ben portolták, így nem mérvadó. Ha kifejezetten erre a Tegra 3-as kütyüre írnak valamit, az simán alkalmas lesz szerintem a HD.n is élvezhető játékra. A Ouya2 komolyabb grafikával? Jelenleg ezen az architektúrán ez az elérhető legkomolyabb GPU. Bőven jól ellesznek vele a Mérges Madarakkal az emberek. :) Starcraft 2 meg gondolom portolva lesz a közeljövőben, ha ezt ígérték.

,,Jelenleg ezen az architektúrán ez az elérhető legkomolyabb GPU."

Úgy tudom a Mali, az Adreno és a powerVR is erősebb ( illetve ez nem mérvadó, de a konkurensek chipjeibe annyi GPU magot raknak, hogy grafikus teljesítményben erősebbek legyenek )


Puppy linux felhasználó

A Mali T sorozat erősebb, de egyelőre még csak papíron létezik. Viszont elég sok Tegra 3-as gép piacon van már, így az elérhetőkre gondoltam. Persze az Ouya megjelenésekor már más lesz a helyzet.

Igen jól fog kinézni. mash kollégával egyetemben én is láttam már a shadowgun-t hdmi-n kiküldve LED TV-re (nem az én tabletemen, mert az nem birná a SG-t, hanem barátomén) és meggyőzött. Elég szkeptikus voltam én is, amig nem láttam. De elfogadnám. Sőt, ha többi ilyen játék lenne, egy rossz szavam nem lehetne. De tényleg. Nyugodj meg, tegra3-al elég jó minőséget el lehet érni.
Starcraft2: nem támogatnám ouya-n. Konzolra RTS nem való. Érintő képernyős gépen igen hatékony, mert
ujjal sokkal könnyebb egységeket kijelölni mint egérrel, és irányitani is (egyszer régen amikor info terminált telepitettünk win2k-val nem birtuk ki h. egy starcraft pályát ne toljunk rajta meg :DDDDD) igaz az a SC1 volt. De kontrollerrel nem tudom elképzelni. Egyébként szerintem FPS meg érintő képernyős gépre nem való, de ez magánvélemény. Viszont kontrollerrel elég xbox feeling lesz.
--

Azt azért ne felejtsd el, hogy a controllere igérnek tapipadot, még ha ez félmegoldás is az RTS-ekhez.

1 - nem vontam le következtetést, csak ahogy te is végletesen szólaltál meg, én erre végleteset feltételeztem. minimálisan provokatívan.

2 - az android-os telefonok 3D-s hardware-e is fejlődik tudtommal, nem is keveset, a tegra3 pl. engem már meggyőzött...nem lehet, hogy csak enm érte még meg ps3 szintű budget-et játékok mögé rakni, és ezért lettek kevésbé kidolgozottak?

Öhömm... GameOnLive is menni fog rajt! Azok simán AAA-s játékok.

A legfrissebb hírek szerint nincs vége, csak tulajdonost váltott a cég, de majd meglátjuk, hogy csak a ködösítés megy-e, vagy tényleg nincs baj!

hat ezen most nagyon nevetek

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Pedig tényleg jobban néznek ki a ps3-as játékok, mint azok, amik a telefonomon vannak... :| Persze ebben nem tegra 3 van.

Szerintem pont azon röhög, hogy te a PS3-hoz akarod hasonlítani ezt a konzolt. Továbbra is azt állítom, hogy a PS3 és az Ouya elsődleges célközönsége nem azonos, bármilyen videókat is mutogatnak a srácok, a fejlesztés ezen szakaszában!

igen, ez a lenyeg
ennyi penzert nem is lehetne annyi "loerot" belezsufolni, es nem is kell

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Pont ez az, hogy ezt már megbeszéltük egyszer...

Benne van akármi, de ha ez beüt, akkor én nem akarok kimaradni.

--
trey @ gépház

Nem is szabad. Neked mint eme nivós szakmai portál vezetője kutya kötelességed nekünk bithangya közönségnek megtesztelni, kitapasztalni, és magasztaló/lehúzó cikket irni róla képekkel, videókkal, kielégitve telhetetlen kiváncsiságunkat.
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Mi meg majd ráérünk megvenni a stable kiadást, amikor nálad már kiderültek a hibák, igy a mi pénztárcánk megússza :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Komolyra: Senki sem akar kimaradni, de a kisördög nem alszik. Elsőre túl szép h. igaz legyen. Utoljára az openmoko volt ilyen. (emlékszünk még rá) Szóval kivárok egy kicsit.
--

Majd elviszik a Vaterán. Ott minden szart el lehet adni ;) Egyébként fizettek már defunct-os eszközért ennél többet is, amiben benne volt a lehetőség, hogy forradalmi lesz. Ha bejön, akkor elmondhatom, hogy az elsők közt volt ilyenem. Ha nem, akkor leteszem mementónak arra, hogy szép próbálkozás volt, de nem jött be.

Végül is van aki havonta ennyit basz el cigarettára. Annál több értelme van ennek.

--
trey @ gépház

Végülis jah, vaterán tényleg mindent el lehet adni. :)
Ettől függetlenül nem zavar ha nem vagyok az elsők között.
Ámbár valószinüleg te megúszod a raktár készlet kifogyását.
--

valóban sok pénzt "lehúztak", de azért az adakozók kaptak is dolgokat. szóval több száz embernek már biztos, hogy kap pl egy konzolt.

Ehhez a kütyühöz már csak egy dolog hiányzik: kinect féle mozgásérzékelés vezérlés. Bár nem lennék egyáltalán meglepve, ha amint kikerül a cucc, 1-2 héten belül lenne hozzá kinect hack, elvégre linuxos driver iirc van hozzá, nem hinném hogy nagy para lenne portolni a kódot androidra.

----------------------------------------------------------
"One should strive to achieve; not sit in bitter regret."
www.xonotic.org

Nekem nem hiányzik ez. Elsőre legyen a lehető leginkább hibamentes, legyen sok játék, használható felület, egyszóval a lehető legtökéletsebb.
Utánna jöjjön a cicoma, meg a számháború. Mert ugye tökéletesen szép és jó a kinect is, elképesztő sikeres termék, csak van vele egy olyan gond, hogy alig használható. Én "buli hardvernek" hivom, mert baráti társasággal részegen nagyon jó buli, hogy behányás nélkül ki tud többet ugrálni a TV előtt az ördögűzőt megszégyenitő mozgással, (ami oltári funny) csak éppen gy épkézláb játék nincsen hozzá. ÖSszekalapálták a kinect wars, ami egyéni izlés kérdése, szerintem nem életképes dolog, meg ugrálhatsz fittnes módon, és a kis gyerkőceid megsimogathatnak übercuki állatkákat. Namost ennél többre egyelőre nem nagyon jó. Felesleges elindulni ebbe az irányba, legalábbis egyelőre. Legyen lehengerlően sikeres termék, aztán majd ráérünk az ilyen úri huncutságokra :D Bár kétségtelenül nagyon jót tenne a hype-nak, de inkább igazolja először a jelenlegi felhajtást :)))))))
--

Nem kimondottam a játékokra, de pl. UI vezérlésre is használható lenne.

----------------------------------------------------------
"One should strive to achieve; not sit in bitter regret."
www.xonotic.org

Alkalmas is rá. De én személy szerint a "kontrolerrel+ujjam 1cm" mozgásait nem cserélem el a "tiszta vállból+legyek/egyéb repülő fauna elkergetése" mozgásra :D
--

Csak UI vezérlésre viszont ne fejlesszenek ilyent, másnak több értelme lenne.

+1 A kinect "komoly" játékra használhatatlan.
___
Blogom

Csak óvatosan az ilyen kijelentésekkel. :-) A megjelenése környékén voltam olyan bátor, hogy nem dicsértem kinectet. Emlékeim szerint én sem sok dicséretet kaptam azért a hozzászólásért. Mellékhatásként az is kiderült, hogy az akkori aktív hozzászólok többsége szövegértési problémákkal is küzd.

-----
A kockás zakók és a mellészabások tekintetében kérdezze meg úri szabóját.

Pedig nagyon pontosan fogalmazott :) Ha komolyan játszani akarsz az xbox-al, akkor bizony a kineckt nem nyerő.

Bár sosem értettem, hogy valaki(k) hogyan gondolták, hogy a széles,öles,hadonászós mozgással le tudják váltani a hüvelykujj 1-2cm mozgását. Kb: annyira életképtelen ötlet (ámde népszerű) mint az egér kiváltás érintő képernyővel desktopon. (valójában értem: egy ötlet ami jól hangzik, és szénné keresem magamat rajta.)

--

Mit tekintesz "komoly játéknak"? :P
Mert ha nekem az okoz másfél órás teljes kikapcsolódást és masszív röhögőgörcsöt, hogy egy képernyőn fel-felbukkanó gyümölcsöket "szeletel" a levegőben a barátom/barátnőm, vagy lefelej egy virtuális szivacsgörgőt, akkor a kinect szenzornál nincs jobb irányítás.

----------------------------------------------------------
"One should strive to achieve; not sit in bitter regret."
www.xonotic.org

Mondjuk azt nem értem, hogy hogy jön össze a komoly játszás az Xboxszal. Komoly játszást még csak PC-n láttam, ugyanis ahhoz egér és billentyűzet kell, meg rendszeres peccsek.
----
India delenda est.
Hülye pelikán

Mi a gyerekkel iszonyatosan élvezzük a PS3 move-ot, de ha leülünk LEGO akármicsodázni vagy komolyat játszani, akkor nem hiányolja....jobban szereti a kontrollert, pedig a "fagyi" is nagyon vicces :D

A +1-et fogalmaztam meg ilyen körülményesen :)

Én akkor is azt mondtam, hogy a Kinect debileknek való és azóta sem változott a véleményem. Ki a fasz élvez egy olyan teniszt, amiben a mozgáshoz képes 2-3 sec delay van?

Elhízott háziasszonyoknak Norbi update #1 Kinect Edition-t el tudok képzelni. Mást nem nagyon.

--
trey @ gépház

Haverokkal részegen funny.
Mondjuk ahhoz drága egy kicsit.
--

Ahhoz nem kell Kinect. Bebombázol, aztán fejeled le a gyümölcsöket IRL a fáról. A rossebb akar bebaszva is a lakásban számítógép előtt rohadni.

--
trey @ gépház

A kocka igy mulat:DDD
--

egyelőre az egész kütyü 'hiányzik'. csak szólok.

:)

Mitol lesz ehhez ingyen jatek? Ezt tobbszor is emlitettek, de nem tudom miert fejlesztenenek ra ingyen. Reklamok lesznek esetleg?

Ezt nem latja meg senki. A Valve-nak es tarsainak azert lesz ez jo, mert nem kell fizetni az Apple-nek es az MS-nek, szoval oket ertem.

----------------------
while (!sleep) sheep++;

A play rogyásig van free játékokkal.Gondolom a reklámok meg fognak bennük jelenni.
Remélem nem lesz külön marketje, és a google play cuccaiból is tudunk rá tölteni ezt-azt...
--

Idézet:
Remélem nem lesz külön marketje

Ket dologbol tudnak penzt szerezni:
1.) A hardware eladasokbol.
2.) A software eladasokbol.
3.) Mindkettobol. :)

Ha az utolso ket pont kozul valasztanak akkor az egyutt jar a sajat store-al is. Ha pedig sajat okoszisztemat akarnak, esetleg sajat megoldasokkal(sajat social, in-app purchase API pl, sajat minosegellenorzes a beadott appokra, stb) akkor ezek szinten egyertelmuen a sajat store fele mutatnak. Eleg jo pelda erre az Amazon app store-ja.

Egyre több helyről látom, hogy a smartphone casual gaming témában a csak-reklámbevételes modell közepesen-jól működik, kiszámíthatóan. Az egy másik kérdés, hogy egy komolyabb game-et nem biztos hogy finanszíroz egy "csak reklámpénz".

Szerintem lesz még DLC-zés és MMORPG-khez hasonló fizetési modellek, freemium meg hasonlók. A lényeg az lesz, hogy könnyű legyen publikálni játékot rá, remélem eszük lesz és maradnak a google play-nél.

Annyira ez engem nem érdekel. Vagy inkább úgy mondom, hogy nem ez az elsődleges szempont. Én most is hajlandó vagyok fizetni jó játékért és rendszeresen vásárolok is.

--
trey @ gépház

Szerintem a Kickstarter videóban csak annyit mondtak, hogy minden játék ingyen kipróbálható lesz (free to try), tehát valami korlátozott verziót ingyen kipróbálhatsz, aztán ha tetszik, akkor fizetsz a teljes verzióért. Szó nincs arról, hogy a profi fejlesztők ingyenes játékokat gyártanának a platformra, bár gondolom lesz ingyenes minesweeper meg nibbles :).

Üdv,
Gergely

Meg a reklámos androidos játékok, dühös madarak, cut the ropes, meg a többi. Van azért bőven. A drágábbak fejlesztői meg vígan megélnek ahogy látom.

Jövő április?
Addigra a tegra3 2 éve a piacon lesz, az arm cortex a15 -re épülő megoldások meg sokszor erősebbek lesznek nála.


Puppy linux felhasználó

Akkor lesz miért nekiállni az Ouya2-nek :)