HexChat 2.9.1

Két héttel és több mint 100 commit-tal az első HexChat kiadás után (mely lényegében csak nevében különbözött a megelőző XChat-WDK kiadástól) megjelent a HexChat 2.9.1. Számtalan helyen történt kódváltoztatás a
névváltás okán, de rengeteg újdonság és javítás is helyett kapott a kiadásban.

A névváltással párhuzamosan a kód is átkerült GitHub-ra, ahol számos hozzájáruló küldött be javításokat. Ezen kívül a #hexchat@freenode csatorna tagjai is segítették a munkát teszteléssel, ötletekkel, javaslatokkal. Köszönet a munkájukért!

A Windows-os telepítők természetesen ugyanúgy elérhetőek a honlapról, mint korábban, azonban a Unix-szerű rendszereken még meglehetősen korlátozott az elérhető csomagok száma. Mindenesetre bíztató jel, hogy már elkészültek az első csomagok Arch Linux-ra az AUR-ban. Más disztrókra is folyamatban van a támogatás, többek között Debian-ra, Ubuntu-ra és Gentoo-ra. Ezen kívül már egy FreeBSD packager is jelezte korábban, hogy szeretne csomagokat készíteni, amennyiben lesznek hagyományos értelemben vett kiadások (az eddigi ad-hoc jellegű build-ek helyett). Addig is, a bátrabbak megpróbálhatják a stuffot forrásból fordítani.

A névváltással a beállítások kezelése is változott némileg. Aki XChat-ről (vagy annak valamelyik build-jéről) migrál, mindenképpen olvassa el a kapcsolódó GYIK bejegyzést. A projekt honlapja is frissítésre került, tehát érdemes további információkért ott is nézelődni.

[ honlap | letöltés | changelog ]

Hozzászólások

Emberek, miért jó magánlevélben HexChat problémákat jelezni? Ti szeretitek, ha a munkatársatok a magánszámotokon hívogat titeket munkahelyi problémával? Nem? Akkor nekem se küldözgessetek magánleveleket. Naponta kapok ilyen leveleket mindenféle pitiáner bugokról, aztán én majd győzzem őket észben tartani meg rendszerezni. Vagy esetleg más emberekkel megvitatni úgy, hogy nekik nincs is hozzáférésük a probléma leírásához. A magáncímem a magánügyeimre vonatkozik. HexChat problémákat az arra alkalmas helyeken jelezzetek, ott a tracker GitHub-on, de itt is van rá szál nem egy, ott a nyamvadt Facebook oldal is, úgyhogy ne másszatok már bele az arcomba, könyörgöm. Biztosíthatlak titeket, hogy semmivel nem lesztek előrébb véve, ha magáncímen írogattok. Sőt, igazából pont ezzel vágjátok el magatokat attól, hogy foglalkozzam a problémával.

Uff.

"Emberek, miért jó magánlevélben HexChat problémákat jelezni?"

Ez olyasmi lehet, mint amikor privátban szupportot kérnek tőlem, amikor pont azért hoztam létre egy oldalt, hogy ott legyen kérdés és válasz nyilvánosan, egy központi helyen. Hátha másnak is segíthet, más is hozzá tud szólni.

--
trey @ gépház