ServiceGuard for Linux A.11.20

 ( Zahy | 2012. július 7., szombat - 9:04 )

Megjelent, és tegnaptól ingyenesen letölthető a próbaváltozata - valamint megvehető - a HP Serviceguard for Linux névre hallgató terméke. Ez a szoftver a HP - eredendően HP-UX oprendszerére írt - klaszter szoftverének egy-az egyben átültetése nagyvállalati Linux környezetbe.

HA-cluster (és nem HPC) építésére alkalmas. Jelenleg 64-bites(*) RedHat5 és 6 verziókra érhető el, év végéig SUSE szerververzió (esetleg egyéb disztribúció?) várható.

Elérhetőség:

http://www.hp.com/go/softwaredepot/ha

Az alsó harmadban található "Serviceguard for Linux Evaluation Software" linken keresztül érhető el.

(*) gyakorlati tapasztalat, erre vonatkozó infót nem találtam egyébként.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Most lovom fejbe magam... En kerek elnezest a HP neveben a vilagtol hogy rajuk szabaditottak ezt a szornyet ;o) 4 evnyi "egyutteles" utan remeltem elfelejthetem ezt a ftalicskat... Minden elismeresem a hp hazai mernokeinek akik ertenek hozza de engem a hideg raz ki tole ;o)

+1

Volt "szerencsém" hozzá 5-6 éve SUSE Linuxon. Nem igazán működött a HP mérnökei szerint sem :)

Kollégám nem hitte el, hogy ennyire sz*r legyen valami és összerakta a konfigot kukázott HP-UX-os gépeken. Érdekes módon azon jól működött.

És hogy örültünk, amikor az említett SuSE+HPSG cluster funkcióit migráltuk XenServer alá! :))

--
„Spiró ótvar, Konrád átok, Nádastól meg mindjárt hányok!”

Kényszerít valaki a használatára?

Ave, Saabi.

Én csak 3 hónapot "dolgoztam" Serviceguard clusterrel de mindig zavart hogy package-k vannak nem resourcok van resourcegroupok.Emlékszem mikor először láttam OVO-ban hogy Halted Package on "xy".Mondom mi a csuda?Előtte csak Solaris és RHEL láttam,mondom hogy lehet egy csomagot megállíani?Utánna világosítottak fel hogy ez egy cluster üzenet :D.

Remélem nem attól szar, mert a nevezéktana nem egyezik az izléseddel.

Uramisten lazíts 1 kicsit.feszültnek tűnsz eléggé :D

Látod, én meg most ismerkedem a SuSE HA kiegészítőjével és a hideg ráz, milyen körülményes és nehézkes a Serviceguardhoz képest. De ismerek nem egy rendszergazdát, aki egészen elkeseredett mikor pár éve megszüntettek az SGLX-et, mert nem akartak a RHEL/SLES saját megoldására átállni. Mondjuk én megértem őket.
Tény, hogy Serviceguard HP-UX-on fejlődött, ott pedig a software management nem használja a package szót.

BTW, van a SuSE HA kiegészítőben (Corosync, Pacemaker, heartbeat vagy miből van még összetákolva) az SG cmviewcl parancsához hasonló eszköz, amivel egyszerűen és kényelmesen kideríthető a cluster állapota?

Ave, Saabi.

crm_mon
így pár hónappal később, de már biztos megtaláltad :)

Azt is köszönjük a HP-nek, hogy egyszer már megszüntette a terméket. Egészen pontosan a ServiceGuard for Linux-ot. (A HPUX-os ment tovább.) Most meg megint van. Így igazán jól lehet tervezni a jövőre! Bocsi HP, de már másra tértünk át! Vissza már biztosan nem migrálunk... Amúgy nincs harag. ;-)

Amúgy nincs harag. ;-)

Igen, én is vagyok a nőkkel. Jobb megoldás a másiktól békében, szolidan elválni... A szoftverekről már nem is beszélve! :-)

AZ egy nagyon rossz döntés volt (mármint az SGLX fejlesztésének leállítása), de hát láttunk már nehány rossz döntést a HP-tól az elmúlt években. :-(

Ave, Saabi.

Biztos Elopot alkalmaztak kulso strategiai tanacsadokent. :)

--
ezt tényleg ennyire nem értitek? - turdus :)