Már Fedora image-ek is elérhetők az MK802-höz

 ( trey | 2012. június 25., hétfő - 12:26 )

Az MK802 Android 4.0 Mini PC egy apró, USB pendrive-hoz hasonlító számítógép. Népszerűségét az árának köszönheti: 74 dollárért már beszerezhető volt az AliExpress-től, illetve elérhető akár 1GB RAM-mal is 84 dollárért innen.

A készüléken sikeresen lehetett már korábban is Ubuntu-t futtani. Most pedig arról jött hír, hogy Fedora image-ek (720p, 1080p) érhetők el a cucchoz.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

"Thank you for your support.The interest in this item has been so high that our inventory has been completly exhausted.A new supply will be in stock shortly.
If you like our goods,pls pre-order here,new order will be shipped around June 12th-15th."

Az ARMdevices.net videójában azt is meg lehet nézni, hogy hogyan készül a cucc: http://www.youtube.com/watch?v=rkR6_7cw4p8

Első pillanatban röhögtem, mert mi a proto cuccainkat csináltuk így, de amikor a saját fröccsöntő cuccokhoz ért a film, már irigykedtem.

Annál a résznél bármelyik munkavédelmes azonnal szívrohamot kapott volna :)

Ja. Csak hát 2 túrórudiért van munkaerő. És nincs munkavédelmes. Így nincs ki szívrohamot kapjon.
És egyébként is, volt rajta ajtó, amit a mikulás (a felvétel ideje alatt) be is csukott. :)

Valaki elkezdhetne hasonlót gyártani Mo-n. Nem igaz, hogy olcsóbban tudják kínából küldeni! Megharagudnának a kínaiak, ha most őket másolnák?

Rá lehetne tenni egy kábelcsiptetőt, hogy fel lehessen akasztani valamelyik vezetékre és már nem is ugyanaz.
--
http://xkcd.com/456/ - True story!

Szerinted milyen gyártási költsége lenne ennek itthon, ismerve a magyar adórendszert? Lehet, hogy kevesebből kijönne nagy tételben megrendelni a kínaiaktól és csak forgalmazni itthon. :)

Lehet, hogy drágább lenne, de nem hiszem, hogy az adók miatt.

20e-ből szerintem itt is ki tudnának hozni egy ilyet.

--
http://xkcd.com/456/ - True story!

A 20-at nettó (+ÁFA) érted?

Mire alapozod ezt a tippet? Milyen megtérüléssel számolsz?

A 20-at, körülbelül értem. :)

A fenti link alapján: $74.00-ba kerül az USA-ban, $89.79-ba kerül míg ideér, lekerekítettem nyolcvan dollárra. Feltételezem, hogy több mint 100% (inkább többre gondolok) a haszon a ketyerén mert a kínaiak nem voltak hajlandók elmondani, mennyibe kerül nekik.
Ezek alapján csak össze lehet hozni 15-ből és rápakolni valamekkora hasznot.

--
http://xkcd.com/456/ - True story!

Nem a termék adójáról beszéltem, hanem a gyártás során felmerülő adókról és költségekről (iparűzési-, társasági adók, dolgozói járulékköltségek, stb.).

Szóljatok a komáromi Nokiának, hogy ne küldje el az embereket, mert van egy ötlet, hogy mit lehetne gyártani a WP helyett, amire igény is lenne.

--
trey @ gépház

Jogos, de az emesével kötött szerződés 1500-4500 oldalas záradéka biztosan tartalmaz néhány android vagy linux alapú kifejezést.

A nokiának semmi köze az innovációhoz vagy az igények kielégítéséhez, csak a profithoz, amihez valamennyire az előtte lévő igényeket is figyelembe kell vennie ...

Manufaktúra.

--
trey @ gépház

Hát nagyon megható ez a video, ez az igazi hakkolas, nem a gui kattintgatas. Összeállt a csapat, szereztek tőkét, eszközöket, megtervezték ezt a kutyut kivéve a nyakot, azt feltételezhetően készen veszik és az allwinner referenciadizajn. hát ez penge.

Remelem a suse nagyon hamar kijon hivatalosan is ARM-ra. Mar vannak igeretes kezdemenyek, de hivatalosan meg ugy tudom, nem tamogatjak az ARM architekturat.
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal

A fedora tervei szerint ugyanolyan elsődleges platformjuk lesz az arm, mint most az x86. Legalábbis a raspberry pi kapcsán ilyeneket nyilatkoztak. Ubuntunál is van esély rá, azt még a linaro.org is portolja. Szóval idővel az lóg majd ki, aki nem támogatja az arm platformot :)
Az eredeti témával kapcsolatban: dealextreme-en is van $78-ért.

SKU, megnevezés?

Tekintve hogy az OBS maga keszul az ARM supportra, igy szinte biztos, hogy a Novellnel van szandek teljes erteku ARM rendszerrel valo kiaraszolasra. En csak azt fajlalom, hogy ez eddig meg nem tortent meg semmilyen szinten - szemben a Fedoraval es az Ubuntuval. Illetve neman utaltam ra, hogy a piros N-nek szednie kellene a sza'rait, ha utol akarja erni a Preciz Tobzoskat.
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal

Nezem a DX-en, es $78-ert ilyet adnak: http://www.dealextreme.com/p/c0706-7-capacitive-screen-android-4-0-ultra-thin-tablet-pc-w-wi-fi-otg-tf-black-4gb-137632 amiben alitolag szinten 1.5GHz meg kb. ugyanolyannak tunik. Csak ebben talaln nincs HDMI kimenet.

Miert jobb kijelzo nelkuli cuccot tamogatniuk elso korben?

Hm, eddig viszonylag biztos voltam abban, hogy smart tv-t veszek egyszer. De most már sokkal valószínűbb egy ilyesmi cucc + egy dedikált media player (akár a már meglévő).

Aki rendel az szoljon legyenszives, mert az 1G verziora beneveznek.

http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.

szintén! valamelyik kínai webshopban fellelhető vajon az 1G verzió?

Ebay a ti baratotok. 80 dodoert mar lehet rendelni Hong Kongbol

Most kisertesbe estem.

Xbmc menjen rajta, es maris jo htpc-nek :)