Optimus 4X HD - megérkezett az LG első quad-core processzoros okostelefonja Európába

 ( trey | 2012. június 11., hétfő - 11:53 )

Az LG ma bejelentette, hogy Európában elérhetővé vált első quad-core processzoros (NVIDIA Tegra 3 4-PLUS-1 Quad Core) okostelefonja, az Optimus 4X HD. A telefon érdekessége, hogy csak akkor kapcsol be a négy processzormag, ha teljesítményre van szükség. Minden más esetben az ötödik, egy alacsony fogyasztású, akkukímélő mag az aktív. A kijelzésről egy 4,7 inches, 1280x720 True HD IPS gondoskodik. Részletek a bejelentésben.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Kozben az Intel azt hireszteli, hogy az android multi-core kornyezetben nem teljesit valami jol:

Idézet:
Although Intel's Medfield Atom processor does have pseudo multi-threading capability thanks to the firm's Hyperthreading technology, Intel still needs to defend Medfield against the obvious question of how it can compete with quad-core processors from ARM chip designers Nvidia, Qualcomm and Samsung. According to Mike Bell, GM of Intel's Mobile and Communications Group, the firm's defence is that Android's thread scheduler simply isn't ready for multi-core processors.

Valamivel magyarázniuk kell a saját töketlenségüket a mobil szegmensben. :)

Szép, szép, de a kendermagosnál nem szebb, az többet ér.

Érdekes lenne látni egy összehasonlítást az SGS III-mal. Kinézetre (legalább is nálam) elég magasan üti.
___
Blogom

Melyik uti melyiket kinezetre?

ez azt. :)
___
Blogom

Jah, szerintem is. Ez az sgs3 eleg langyin nez ki

A teljesítmény és a belső miatt elfogadnám, de a külseje ocsmány, béna. Szerintem egy ilyen "eXtrém" telefonhoz, megfelelő külső is dukál.

Parasztvakításnak jó...
--
http://www.runatabor.com
Born to be alive!

+1, szeretnék látni egy vagy több, megfelelően skálázódó Android alkalmazást :)

--
http://neurogadget.com/

A Tegra Zone-ban vannak kifejezetten Tegra 2/Tegra 3-hoz igazított játékok, amelyek elég jól kihasználják a vas adottságait. Például a Sonic 4 Episode II kifejezetten Tegra 3-ra optimalizált változata így néz ki: http://www.youtube.com/watch?v=0oVe1ZlyrrQ

Ez pedig a The Dark Meadow Tegra 3-ra optimalizált változata: http://www.youtube.com/watch?v=ZSrvQz8BCYY

Hát nem rossz, de egyből az jutott eszembe, hogy ennél látványosabb játékokkal játszottunk 10 évvel ezelőtt az egy magos PC-inken.

--
http://neurogadget.com/

De szerintem nem is akkuról, órákon keresztül.

Én csak azt akartam mondani, hogy ehhez nem kell 4 mag, egymagos (pl. Sensation XL) smartphone -on is láttam ennél sokkal gazdagabb grafikával bíró játékot, tehát showcase -nek gyenge.

--
http://neurogadget.com/

Olvastam. Akkor a 10 éves PC-s viszonyítás túlzás volt. Ugyanakkor nem vitatom hogy fejlődnie kell a mobil hw platformnak is, DE az Sonic-os showcase szerintem marhára nem meggyőző.

--
http://neurogadget.com/

Ebben egyetértünk.

jóvanna, én szeretem a Sonic játékokat... :)

Hát nem tudom, én nem tudtam 10 évvel ezelőtt még ilyen játékokkal sem játszani a villamoson a PC-men. De jó lehetett neked....

2002-ben az év játéka a Batlefield 1942 volt:
http://www.youtube.com/watch?v=9qsxzRyrZ6E

Manapság így néz ki egy valamirevaló mobiljáték:
http://www.youtube.com/watch?v=QmvJxbHWZSU

Valóban szebb a 10 éves PC-s játék, vagy csak az idő mindent megszépít? :)

Ez nagyon durva. Főleg a fizika. Ezt már kb. a 4 éves laptopom nem tudja...

Ami mondjuk nem is furcsa, mivel a legtöbb laptopban valami Intel Graphics vacak van, a Tegra meg mégis csak egy alacsony fogyasztású Nvidia GPU.
A fizika tényleg jó. Ez egy Unity3D alapú játék, amiben a Physx engine van beépítve. Mi most egy flipper játékon dolgozunk és két nap alatt raktam össze a játék fizikai részét vele. Nagyon kényelmes és hatékony. Szerintem egyre gyakrabban fogunk ilyen szintű fizikával találkozni a mobil játékokban.

Jó, nálam azért 8600GT videó van. Szerintem inkább az a baj, hogy a PC-s világban nem divat optimalizálni, mobilon meg azért gondolom még igen. (Alapozom ezt arra, hogy a Crysis 2 demoját annak idején felraktam, és teljesen szépen, játszhatóan futott. A COD-okból viszont már a "kubás" is képregény volt, arról nem is beszélve hogy szarul is nézett ki.)

A fizikát látva mondjuk én egy havokra tippeltem volna, de betudom annak, hogy nagyon nem vagyok otthon a témában.

Havok vagy PhysX, egykutya. :)

Csinaljatok valami hasonlot a slamtilt nevu jatekhoz, egyetlen jatek ami lekotott :)

Első körben egy egyszerűbb asztalt fogunk készíteni, mint amilyen a Pinball Dreamsben, vagy Slam Tiltben is volt Amiga-n, de 3D-ben (azért lesz klasszikus top-down view). Ingyenes lesz iOS-en és Androidon is (reklámmal).
Akit érdekel a játék, az itt talál majd a fejlesztés alakulásáról híreket:
http://www.facebook.com/ArtexGames

OFF: BF1942 milyen jó zenéje volt, már el is felejtettem.

És erre már végre már rendesen lesznek frissítések, vagy továbbra is ők lesznek az utolsók?

Valoszinuleg meg mindig ok lesznek az utolsok, ti. nem foglalkoztatnak tul sok android fejlesztot. Talan egy-ket honapja olvastam egy cikket, hogy 2012 Q1-tol van profitjuk az android uzletagbol, most van egy kis penzuk, hogy vegyenek tobb developert, aztan vagy vesznek, vagy nem. Optimus 2X-em van, a hardverrol kb csak szuperlativuszokban lehet beszelni, a szoftvere pedig szar.

En kb 150MB-nyi bloatware-t toroltem rola, illetve kernelt csereltem alatta (100 ora utan resetelt, mert 3 helyen is folyatta a memoriat : cgroup, wifi driver, + megvalami). Igy most hasznalhato, nagyon gyors, tenyleg nagyon gyors, de mire megtalaltam a jo kernelt, illetve ril/baseband parost es kiganajoztam, az sok ido volt. Szoval a vas jo, de az ember tobbet var egy premium kategorias kutyutol.

--
Aki falra szerelt tehennel vitatkozik, olyan mint vonat kerek nelkul, nem jut sehova.

Szintén O2x, nálam a gyári szoftver kb 3 napig volt fent, azóta CM7 van rajta, meg egy oc kernel, "tisztább, szárazabb érzés", és még piszok gyors is. Kíváncsi leszek az ICS-re, meg hogy megkapja-e az új UI-t -ami elég tetszetős szerintem- ez is.

Ez a 4xHD egyébként nekme külsőre kevésbé tetszik, mint a 2x. A hardver meg brutál, de nem nagyon játszom, úgyhogy a 4+1 mag nekem tökfelesleges. A jobb kamera izgatna benne (a 2x kamerája szvsz nem túl jó, illetve videó közben nincs autofókusza).

Miben más ez, mondjuk egy HTC One X-hez képest? Azon kívül, hogy a One X, már lassan két hónapja piacon van, és kb. pont hasonló paraméterei vannak, csak mellé még jól is néz ki.

Ugye ez költői kérdés volt? :)

Az oneX szebb (nagyon szép), viszont pl nincs benne microSD bővítés.