Küszöbön a Debian Wheezy fagyasztása

 ( trey | 2012. május 15., kedd - 8:11 )

Cyril Brulebois tegnapelőtti levele szerint a Debian következő nagyobb kiadásának, a Debian 7.0 "Wheezy"-nek fagyasztása hamarosan valósággá válhat. A terv az, hogy júniusban fagyasztják a disztribúciót. A pontos dátumot még nem határozták meg. Mivel sok munka van még addig, hogy a fagyasztást be lehessen jelenteni, a cél június második fele. Mivel a kiadást hátráltató hibák (release-critical bugs) száma 1000 felett van, van még mit tenniük a Debian fejlesztőknek/karbantartóknak. A részletek itt olvashatók.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nem kell vele sietni.

És az apache 2.4 még nincs is benne a testingben. Ha bekerül, akkor rögtön generál egy nagy kalap rc bugot, attól tartok.
Azért valahol komikus, hogy egy gcc váltás is ennyi FTBFS-t okoz. Elég sziszifuszi munka lehet a maintainer élet, egy csöppet sem irigylem őket.

Vita is van az alapértelmezett gcc verzió váltásról.
Régebben ez úgy zajlott, valaki nekiállt és lefordította az összes csomagot az új gcc verzióval. Amelyiket nem sikerült, azt megnézte és küldött hibajegyet az adott csomag karbantartójának hogy figyeljen oda és hogy mit lehet tenni (hiányzó this-> vagy valamelyik header okozza a gondot, stb). Amikor ezen hibák nagy részét javították, csak akkor változott meg a gcc alapértelmezett verziója.
Most meg önkényesen, a csomagkarbantartó váltott gcc verziót. Release Team-ben vannak ellenérzések, de kitart a döntése mellett.

Pedig most tudnám értékelni, ha csipkednék vele magukat. :)

Van két Sarge-s szerverünk, amiben van pár csomag, ami nekem épp kellene és ami azt illeti, őskövület.

----------------
Lvl86 Troll - Think Wishfully™

Van különösebb oka, hogy Sarge? (kíváncsiság)

--
http://neurogadget.com/

Én is :)

Van, az, hogy hulyeseget irtam. Squeeze az.

----------------
Lvl86 Troll - Think Wishfully™