Egyelőre nem húzza le a rolót a Mandriva

 ( trey | 2012. május 2., szerda - 18:05 )

A korábban meghirdetettnek megfelelően a Mandriva megtartotta éves részvényesi gyűlését, ahol egyebek mellett megszavazták a tőkeberuházést, amelyet 10 napon belül végre is hajtanak. A cég stratégiájának áttekintése két héttel ezelőtt megkezdődött, a folyamat vége május közepére várható. Ennél többet a cég nem közölt.

Frissítés: Újabb, kevés érdemi információt hordozó "Dear Community" levél a COO-tól itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Kevés a pénznyelő?

Szerintem az Állami szféra fele kell fordulni. Csodálkozom, hogy a Francia kormány nem támogatja azt, hogy a Francia autógyártók áttérjenek Mandriva Linux termékekre. Mandriva tablet hiányzik. Mandriva addig volt számomra szimpatikus, amikor kizárólag KDE centrikus volt. Ezt az irányt kell tovább vinni.

Nekem a közösségi XFCELive volt a kedvencem, netbookon nagyon jól bevált.

A Mandriva hivatalosan most már csak KDE-t szállít. Ennél kizárólagosabban KDE centrikus csak akkor lehet egy disztró ha közösség tagjainak is tiltja más DE\wm csomagolását.

Miért kellene az államnak mindenféle piszlicsáré céget támogatnia? Attól, hogy itthon (sajnos) az a gyakorlat, hogy tele vagyunk állami kifizetőhelyekkel, attól még nem feltétlen jó ez a gyakorlat. Ha valaki életképtelen a piacon és nem közszolgálati cég, az általában IJ kategória.

----------------
Lvl86 Troll - Think Wishfully™

Van még egyáltalán Mandriva?

Van még csak a 2012-es verzió nem jött ki még.
Ahogy néztem GNOME környezet is volt benne és GIMP is. GTK nélkül, LibreOffice nélkül Calligra suite-tal.