Linux Mint Debian 201204

 ( trey | 2012. április 25., szerda - 15:01 )

Clement Lefebvre tegnap bejelentette a Linux Mint Debian Edition (LMDE) 201204-es kiadását. Benne a "legjobb" desktop környezetek közül mindjárt három is megtalálható: a tradicionális GNOME felület kedvelőinek a MATE 1.2, a GNOME2-re hajazó GNOME shell fork rajongóknak a Cinnamon 1.4, a könnyebb megoldást kedvelőknek pedig az Xfce 4.8. Részletek a bejelentésben.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nem 201204?
Egyébként tök jó. Épp tegnap varázsoltam fel a családi, picit öregecske gépre. MATE felülettel 192 MB-ot fogyaszt üresjáratban.

Én 8GB rammal használom, mert jó. :)

--
http://neurogadget.com/

Tegnap este megpróbáltam feltenni a laptopomra, de nem a telepítő indult el, hanem kaptam egy bejelentkező képernyőt ahol meg kellett volna adnom a felhasználónevet és a jelszót. Virtualboxban viszont szépen muzsikál.

--
[ Falu.me | Tárhely | A Linux és én ]

Ott nem kért jelszót?

--
http://neurogadget.com/

Nem. Ott elindult a telepítő.

--
[ Falu.me | Tárhely | A Linux és én ]

ennyire gyorsan feltelepült, észre sem vetted :)

Én csak tippeltem, de bejött: "mint" felhasználói névhez nem kér jelszót és elindul.

KDE lesz? Jelenleg Debianozom, de megfontolnám a váltást LMDE-re, ha lenne.

Én ezt a debian editiont nem értem. Mitől lesz az? Végülis az Ubuntu is debian alapú, tehát mi a különbség?

A válasznak magad is utána tudsz nézni, de röviden annyi a különbség, hogy
- a "normál" kiadás (ami nem a debian edition, és nem rolling) dedikáltan 1-1 ubuntu release -re épül, ennek következtében rendszeres kiadásra kerül mindig, amikor kijön egy ubuntu release
- a "debian" kiadás közvetetten a debian testing tárolón alapszik, amelynek nincs az időben releaselt változata, hanem napról napra frissül (és néha bugok kerülnek bele). Pont emiatt közvetett a származás, mert a Mint csapat olyan testing állapotokat emel ki, amelyek működnek, és az alapján frissítik a saját repóikat. Ennek eredménye egy testing alapú, rolling release repó. Amikor te frissíted a rendszeredet, akkor veszed annak egy adott állapotát, és az lesz a gépeden. De lehet, hogy másnap frissül a fél rendszer.

--
http://neurogadget.com/