Frugalware Linux 1.7 Pre 1

 ( trey | 2012. április 10., kedd - 8:00 )

A Frugalware fejlesztői csapat nevében James Buren bejelentette a Frugalware Linux 1.7 (kódnevén "Gaia") első pre kiadását. Az 1.7pre1 az érkező 1.7-es kiadás első technikai előzetese. Javítások és nagyobb változtatások az 1.6-os kiadás óta:

 • Package updates:
  • Kernel 3.3
  • KDE 4.8.1
  • LibreOffice 3.5.1
  • Firefox 11.0, Thunderbird 11.0, Seamonkey 2.8
 • New features:
  • Kernel modules are now compressed with XZ
  • GRUB2 has replaced GRUB1
  • Text installer can now install to GPT labels
  • pm-radeon for setting radeon KMS power management at startup
  • phc package family brings experimental CPU undervolting

Részletek a bejelentésben.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Régen Vajna Miklós jelentette a frugalware eseményeket be. Megváltozott a felállás?

------
3 fajta matematikus létezik. Aki tud számolni, és aki nem.

nincs igazan felallas, van egy fejlesztocsapat akik kozott le vannak osztva az egyes feladatok. regebben en irtam a kiadasi bejelenteseket, egy ideje sikerult ezt lepasszolni.

Akkor nincs érdemi változás, a csapatban, csak ez a feladat átkerült máshoz. Köszönöm.

------
3 fajta matematikus létezik. Aki tud számolni, és aki nem.

jol mondod regen, azota vmiklos felnott, csalad, munka miegymas kevesebb ideje van a frugalwarrel foglalkozni

--
http://blog.sartek.net | https://twitter.com/sartek

Örülök, hogy van egy ilyen fejlesztés. Hogyha jól olvastam, akkor a megjelenés, grafikus telepítő és a csomagkezelő az egyedi hozzáadott munka.
Igazából, hogyha a KDE/QT vagy Cinemon grafikus felületre koncentrálnak és lenne egy "UHU vezérlő központ", akkor már az UHU konkurenciájának lenne tekinthető.
Számomra a Debian unstable -hez hasonlít a disztribúció annyi különbséggel, hogy sokkal nagyobb magyar támogatása van.
Hogyha jól látom és igazából nincs túl sok idejük ezzel foglalkozni, mert a http://frugalware.org/hu oldalon még az 1.3 -as rendszerről írnak.
Szerintem a dobozos termék kiadását érdemes lenne megfontolni még egy Webmin átirattal.

1. A Fruga nem akar UHU konkurencia lenni, sőt sokkal inkább pont nem kezdőknek szánt disztrib. Egyébként pont KDE-re koncentrál, abból általában a legfrissebb van benne.
2. Nem tudom honnan veszed ezt a debian unstable dolgot, de csöppet sincs igazad. A stabil kiadás az stabil, plusz ezen felül van az aktuálisan fejlesztett ág (ezt hívják current-nek de fixme)
3. Ugy néz ki, a magyar verzióval nincs idejük max foglalkozni angolul érdemesebb követni az eseményeket ;)
4. A Webminnél már vannak fejlettem/átláthatóbb adminisztrációs cuccok, pl az isp config. A webmin egyébként sem egyszerűsíti meg a dolgokat túlzottan, de mint ahogy írtam is a Fruga nem kezdőknek szánt cucc, és feltételez némi Linux ismeretet. Nem tudom te dobozos termék alatt mit értesz pontosan, de van mindig stabil verzió iso-ba csomagolva, és mindig elérhető hozzá full user és admin manual.
-
Könyvajánló: Java fejtörők

1. Sajnálom, hogyha nem, mert az UHU gnome centrikus és a Frugalware lehetne egy kizárólag KDE4 alapú disztribúció.
2. Debian Unstable-re hasonlít, hogy a lehető legfrissebb csomagok vannak benne, ahogy látom. És azért is, mert ahogy olvastam abból az derült ki, hogy egy csomag/program Frugalware részéről módosítás nem kerülnek módosításra.
3. Kár, hogy a magyart elhanyagoljátok.
4. ISP Config oldalán nem írja, hogy a Frugalware támogatott lenne. Nem kezdőknek ott a debian stable, a nem kezdő és vállalkozó kedvűeknek a debian unstable és ehhez képest nem látom át a Frugalware létjogosultságát. Ne egy N+1 disztribúció legyen szerintem érdemes lenne arra menni, hogy mi szükséges ahhoz, hogy dobozos termék legyen, amiért pénzt lehet kérni.

1. Értem mostmár, hogy mire gondolsz, és bár nem vagyok Fruga fejlesztő, de nekem nem hiányozna az r1 user support. 2. Ilyen értelemben egy csomó distró debian unstable-ra hasonlít, mert a legfrissebb van benne. "egy csomag/program Frugalware részéről módosítás nem kerülnek módosításra" ezt isten biz nem értem.
3. Kár, de biztos szívesen látják bárkinek a segíŧségét, talán lehetnél az egyik ;)
4. Látom nálad csak a Debian létezik :) A Fruga nem Debian, és nem is Debian alapú. A FG (leegyszerűsítve) egy csomagkezelővel megáldott Slackware, és ilyenformán csak pár disztribbel versenyez, és csak 1 nagy az Arch jut eszembe. Biztos ismered a mondást "Ha ismered a Slackwaret, ismered a Linuxot". Azt is sikerült felfognom, hogy te mit értesz dobozos szoftver alatt, csak onnanatól, hogy pénzt kérsz érte bizony nyakadba kell, hogy vegyed egy csomó dolog terhét, pl kell egy vállalkozás, kell support csapat, nemzetközi projekt lévén 7/24-es supportról is gondoskodhatsz, ehhez kell egy iroda, stb, stb, stb. Gondolom meg sem fordult a fejedben, hogy ők "csak" szeretik ezt csinálni?
-
Könyvajánló: Java fejtörők

UHU még létezik? Azt hittem már csak vegetálnak.

------
3 fajta matematikus létezik. Aki tud számolni, és aki nem.