Nyílt napok a brnoi Red Hat irodában

 ( kocka | 2012. március 28., szerda - 17:57 )

A Red Hat brnoi irodája április 4.-én nyilt napot tart angol nyelvű szakmai prezentációkkal, RedBot kódversennyel, karrier információkkal, iroda-túrával és természetesen enni- és innivalóval.

További információt a linkedin-en találhattok.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Bandi hol vagy? :-)

+1, én is azt néztem. Elképzeltem Bandit amúgy szép vörös kalapban ...

Ja, nagyon illene a profilhoz! :-)

A város neve magyarul Brünn. Páran itteni magyar diákok közül valószínűleg megjelenünk...


A dakoták hírközlési rendszerét nem befolyásolják a mágneses viharok.

PONTOSAN!!!!

BRÜNN!

Oke, akkor legyen Brunn es majd fussunk ossze!

Rendben, van még egy írásbelim az elején, de megjelenek. Valami magyar feliratos póló lesz rajtam xD


A dakoták hírközlési rendszerét nem befolyásolják a mágneses viharok.

szep es jo dolog linkedines meg fb-s esemenyeket linkelni, de az akinek nincs ilyen regisztracioja, az maradjon ki vagy regisztraljon 1-1 ilyen esemeny miatt? nem lehetne ezeket olyan modon publikalni, hogy ne legyenek regisztraciohoz kotve?

+1

Ha érdekel, regisztrálj. Ha nem érdekel ne regisztrálj. De hogy egy független fórumon sírjon a szád miatta... ez olyan izé. :)
==================================================================
Ubuntu 10.04.2, AIX, Windows XP Home, Windows XP Pro, Win7 Starter

Látom, nem igazán érzékeled a problémát. :( Vannak, akiket érdekel, ám a közösségi oldalakra elvből nem szeretnének regisztrálni. Talán az azokban rejlő veszélyek miatt. Nem baj, ha nem érted.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Szerintem te nem érted a problémát. Ha le akarok tölteni valami ingyenes, jogtiszta dolgot egy oldalról, és az regisztrációt kér hozzá, akkor most az mennyiben korlátoz engem? Ugyanez. Facebookra beregisztrálni három perc (lassú net mellett), és a kutya nem fogja megnézni, hogy valós adatokat adtál-e meg, nem kötelező jelölgetni senki, sőt, megnyitni sem kell az oldalt. Ha paranoiás vagy, nyisd meg pornó módban.
Röviden: ez is csak egy oldal, amire regisztrálni kell a tartalom eléréséhez, csak ez SOK tartalomhoz nyújt hozzáférést.
----
Hülye pelikán

Aki paranoid, lépjen fel a piratebay vpn-jén keresztül a tor proxyval álnéven, egyszer használatos mailcímmel regisztrálva, a böngészőt virtuális gépen keresztül futtatva, pornómódban a szomszéd wifijére csatlakozva… 2012-ben ne legyen már probléma egy számítástechnikai portálon, hogy hogyan védjük a magánszférát… ;)

int getRandomNumber() { return 4; }  // ← aláírás
//szabályos kockadobással választva. garantáltan véletlenszerű.  xkcd

Ha most ez egy publikus esemény, akkor legyen már *publikus*.

Publikus, nem kell regisztrálni, csak eljönni. Program itt: http://fedora.cz/wp-content/uploads/2012/03/open-house-2012-schedule.pdf

Én is hiányolom, hogy orvul kizárták azokat is, akiknek nincs internet-hozzáférésük. Legalábbis ma még nem kaptam róla szórólapot.

int getRandomNumber() { return 4; }  // ← aláírás
//szabályos kockadobással választva. garantáltan véletlenszerű.  xkcd

+1 meg +1 tetra hozzászólásához is
==================================================================
Ubuntu 10.04.2, AIX, Windows XP Home, Windows XP Pro, Win7 Starter

Nem igazán érzem problémának. 1000+1 megoldása van, hogy hozzáférj és még nem is kell megadni az adataidat, meg semmit. A közösségi oldalakban meg annyi veszély van, mint magában az internetben. Ha paranoiás vagyok, akkor az internetről is le kell választanom magam. Ha nem, akkor meg fentebb adtak ötleteket, hogy miként fedjed el a dolgaidat.

==================================================================
Ubuntu 10.04.2, AIX, Windows XP Home, Windows XP Pro, Win7 Starter

A hozzászólásod, na az olyan izé. Ha "A" ember egy "B" eseményre szeretne menni, akkor miért kell egy "C" oldal hozzá, hogy ezt megtegye? És "C" oldal nem rendezvényszervező, akkor akár érthető is lenne. De most nem.

Kollégák, mielőtt elszabadulnának az indulatok:

Ott van a képen minden fontos információ, hely, idő. Nem kell sehova regisztrálni, simán lehet jönni minden előzetes bejelentés nélkül, most kérdeztem meg! :)

+1
Még az első bejegyzésem előtt megnéztem, de gondoltam, hogy egy idő után, ha érdekli őket, akkor kikapcsolják a write only üzemmódot.

Tudom, trollkodás...
==================================================================
Ubuntu 10.04.2, AIX, Windows XP Home, Windows XP Pro, Win7 Starter

A B esemény szervezője szabadon eldöntheti, hogy hol teszi közzé az információkat. Ők így döntöttek. Lehet ezen sírni, vagy akár nevetni is. Szabad a választásod neked is. Amúgy nem látom, hogy mi értelme ezen itt sírni. Írjatok a Red Hat-nak hogy "na ne má!!" hogyha nem tetszik. Hátha rájönnek, hogy milyen "izén" döntöttek.
De romba is lehet dönteni a rendezvényüket. Mivel ilyenek, hogy egy fertő közösségi oldalra rakják ki a cuccukat. Ignorálni kell őket. Majd így a fejükhöz kapnak... talán... und so weiter, und so weiter...
==================================================================
Ubuntu 10.04.2, AIX, Windows XP Home, Windows XP Pro, Win7 Starter

Én szabadon eldöntöm, tetszik vagy sem és ezt megjegyzem vagy sem. Én így döntöttem. "Lehet ezen sírni, vagy akár nevetni is. Szabad a választásod neked is."

sajnos a masik lehetoseg egy cseh weboldal lett volna

http://fedora.cz/udalosti/den-otevrenych-dveri-v-red-hatu/

Találtam egy ilyet:
http://fedora.cz/wp-content/uploads/2012/03/open-house-2012-schedule.pdf

Szöveg hozzá:
Red Hat Brno is pleased to invite you to our 2012 Open House. Events will include technical presentations, coding challenges, Redbot programming competition, hardware testing, site tours, and refreshments. We will also provide general information about Red Hat in Brno. You can meet our developers, test engineers, systems admins, technical writers and recruiting team. Presentations will be in English.

Egyébként csatlakoznék locsemege kollégához, kb 5 percet vett el az életemből, mire létrehoztam egy dummy accountot, hogy megnézhessem az íventet. Olyan nehéz lenne ezt a szöveget bepasztázni valami blogbejegyzésbe, meg belinkelni a PDF-et? Amellett lehetne nyugodtan íventezni bárhol, nem zavar engem, hogy hányan lájkolják.
Foreverölón, tudom.

Egy pár praktikus adalék, ha valaki gondolkodik rajta, hogy eljöjjön:
Budapestről 4-5 óra alatt itt lehet lenni, akár vonattal a Keletiből, akár buszokkal a Népligettől.

Busszal a StudentAgency-t vagy az Eurolines-t tudom ajánlani, kb. 9000ezer forintból kijön az oda-vissza út.

Ha valaki jönne, akkor lehet nekem írni, bejövök én is és körbevezetem. :)

A.

Bakker Brünnbe busszal 9 milláért? 4 embert kocsin elszállítok a feléért. De ha vannak kisebb termetűek, akkor a 6. és 7. ülésen elviszek még kettőt, és az ott ülőket még olcsóbban (mondjuk nekik csak fél milla). Várom a jelentkezőket!

Hehe. Ja, drágák a buszok errefelé. :)

>>> Ja, drágák a buszok errefelé. :)

Nem szükségképpen. A nagyságrendből azt is ki lehet következtetni akár, hogy a forint ér hirtelen nagyon keveset arrafelé...

G.
============================================
"Share what you know. Learn what you don't."

Hello

Ha mennék kocsival, jönne még valaki?
Ha már ketten vagyunk, már nem sokkal drágább mint a busz. (326 km *2 plusz pályamatricák)

tsb

Köszi az út szervezését. Jó volt a társaság, jó volt a program, külön köszönet a kintieknek, mennyire jó fejek voltak! :-)

Nem sok közöm volt eddig a Redhat-hez, de mindenképp adott egy lökést a közeledéshez:-).

Én kösz hogy jöttetek! .-)

Jó volt a társaság, jó volt a program, külön köszönet a kintieknek, mennyire jó fejek voltak! :-)
Óóhriási, vajasra kidülledt, baromba puffadt hangár, sőt, kozmikus gigász-brutyó méretű pluszegy!!

(C) Irdatlan Bácsi

Kicsit bővebben lehetne? Mi tetszett? Mentalitás, szerevezettség, munkakörülmények, a város, kaja :) ? Esetleg ami nem tetszett? Pár kép?

Köszi

Redhat-hez semmi közöm nem volt eddig, utolsó pillanatban jelentkeztem, ráértem, jó kirándulásnak ígérkezett, és valami RH-ről is felszedek talán.., ennyire felkészületlenül indultam.
Bp-ről reggel indultunk, 13h-kor kezdődött a program, előtte nem sokkal értünk oda. Sok, kis, párhuzamosan előadás volt alapvetőan azokról a dolgokról, amivel az ottani iroda foglalkozik. Minden előadás többször volt a délután folyamán, így a párhuzamosak közűl is elég jól össze lehetett válogatni, mire kíváncsi az ember. Ahogy nekem lejött, négy fő csoportba sorolható, mit csinálnak helyben: tesztelés, dokumentáció, support, néhány saját vagy community projectben fejlesztés. A nap szervezésének célja érezhetően az volt, hogy embereket keresnek és kedvet csináljanak a céghez. A látogatók között voltunk kb. 9-en magyarok, ez 5-10% lehetett, a többi cseh fiatalnak tűnt, jó része szerintem a városból középiskolás, kisebbik része felsőoktatásból.
Nyilván nem arra vannak berendezve, hogy párhuzamosan előadásokat tartsanak, így jópár előadás kis meeting szobákban volt, ezek néha szűkösre sikeredtek.
Amennyire meg lehetett ennyiből ítélni, kellemesek a körülmények, családias a hangulat. Este lecsíptünk a program végéből, a kinti magyarokkal beültünk vacsorázni/sörözni/beszélgetni egy vendéglőbe. Mindenki csak pozitívan beszélt a cégről és a kinti helyzetről, csak ajánlani tudták annak, akinek van kedve kimenni dolgozni. A kaja jó volt, a városról sokat nem tudok modani, így átutazva sima középeurópai kis/közepes városnak tűnt.